Core e Napoli – cea mai nouă pizzerie din Timișoara

Core 'e Napoli
Timișoara

Am aflat de mai multe săptămâni că urmează să se deschidă o nouă pizzerie în Timișoara. Se spunea că va fi pizza ”adevărată”, pizza italiană, napoletană mai exact, cu pizzer italian, produse din Italia … ce mai? Exact ceea ce aveam eu nevoie!

Am mers acolo sâmbătă dupămasă, pe la ora 19. Deși localul e deschis recent, mai exact de săptămâna trecută, fără prea mult fast sau promovare, clienții erau acolo într-un număr destul de mare.

core e napoli timisoara

LOCAL

bar core e napoli

Interiorul este unul foarte atrăgător. Cum faci primul pas în local ai în față un masiv cuptor pe lemne ce te duce direct cu gândul că pizza va fi una adevărată. Zidurile specifice bastionului, mobilierul alb și florile pe mese fac să arate totul foarte simplist si drăguț, fără artificii inutile. Mi-a plăcut și că nu era foarte puternic luminat în interior și acest lucru lăsa locul să fie mai natural, mai cald. Bun gust în amenajare, deci o impresie bună atunci când faci primul pas în interior.

La intrare ne-a întâmpinat o domnișoară foarte amabilă care ne-a întrebat câte persoane vom fi și ne-a invitat înăuntru, lăsându-ne să alegem orice masă din cele libere.

pizzerie core e napoli

Am ales o masă mică, noi fiind trei persoane. Am primit meniul și, așa cum se cade, am comandat prima dată de băut, chelnerița având răbdarea cuvenită pentru a ne lăsa să studiem cu atenție meniul.

Angajatele erau mereu pe fază să nu ne lipsească ceva. Nu trebuia să aștepți pentru a cere ceva iar servirea a fost promptă.

MENIU

Meniul, atrăgător de altfel, ne-a oferit o sumedenie de variante de pizza din care să alegem, cuprinzând și aperitive sau deserturi. Acesta este în limba italiană și limba română, indicându-ne astfel că au în targetul lor principal italienii. Acest lucru cred eu că impune din start un anumit standard.

meniu core e napoli

După analiza amănunțită a meniului, am ales trei pizza diferite. Eu am ales Pizza Spunzilla, o pizza albă, fără sos de roșii, iar celelalte două au fost Pizza Capricciosa și Pizza Siciliana.

Pizza a fost gata rapid, semn că acel cuptor pe lemne, masiv, poziționat chiar la intrarea în locație, și-a făcut datoria.

Pizza Spunzilla a avut ca și ingrediente: miez de lapte, roșii coapte la cuptor, ricotta afumată, ulei și busuioc. Gust bun, foarte interesante roșiile coapte și foarte ușoară. Textura interesantă a roșiilor coapte m-a determinat să mai cer încă o dată meniul, pentru a mă lămuri ce conține. Unele bucăți erau evident roșii coapte, dar unele aveau o textură greu de definit, ceva crocant oricum, iar gustul interesant, aromat.

pizza spunzilla

Pizza Capricciosa a fost asezonată cu miez de lapte, sos de roșii, prosciutto cotto, salam napoletan, ciuperci, măsline negre, ulei și busuioc. Singurul minus al experienței avute la Core ‘e Napoli – ciupercile conservate. M-am dezobișnuit de acestea, apreciind mereu ciupercile proaspete pe pizza. Acest tip de pizza ducea înspre cea clasică cu care noi suntem obișnuiți, dar cu toate acestea, aluatul era diferit. Era un aluat așa cum trebuie: subțire la mijloc dar bine copt în partea inferioară, cu marginile largi si crescute. Acest aspect se aplică la toate cele trei.

pizza capricciosa

Cea de-a treia pizza, Siciliana, a fost cea mai apreciată, cu toate că nu avea ingredientele comandate în mod uzual de oricare din noi. Aceasta continea miez de lapte, sos de roșii, vinete cubulețe, ulei și parmezan. O pizza cu puține ingrediente, dar plină de gust. Avea o aromă incredibilă și nici că simțeai nevoia de carne sau alte ingrediente mai sățioase.

pizza siciliana

Per total, cel mai mult m-a impresionat Siciliana, apoi Spunzilla, iar pe locul trei Capricciosa, poate pentru că primele două au reușit să mă surpindă în mod plăcut.

Pizza este foarte suculentă și aromată și nu ai nevoie de sosuri suplimentare pentru a o consuma cu plăcere.

PREȚURI

Prețurile normale pentru Timișoara. Fiind locație nouă, în Bastion, mă așteptam la prețuri mai piperate. Astfel, acest aspect m-a surprins în mod plăcut.

  • Pizza Spunzilla 18 lei;
  • Capricciosa 24 lei;
  • Siciliana 22 lei.

Trei persoane, cu băuturi cu tot, am avut de plătit 102 lei.

După cum am spus, experiență pozitivă: gusturi interesante și noi, prețuri bune, locație bine poziționată și primitoare, servirea foarte bună, comenzi prelucrate rapid, local curat, muzica și ambianța de apreciat.

Cu siguranță voi mai trece pe la Core e Napoli.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Core 'e Napoli

Acest restaurant s-a închis. Descoperă ce e nou în oraș.

[…] deschid tot mai multe locuri noi. După ce colega noastră, Coca Prăjiturescu, a fost să testeze cea mai nouă pizzerie din oraș, noi am fost să vedem cu ce concept vrea Fresco să ne tenteze. Am mai zărit între timp și […]

[…] au preț similar.  Oricum dincolo de asta și de faptul că aluatul a fost ușor ars pe alocuri, pizza e foarte bună, e o combinație reușită de ingrediente, iar blatul subțire și crocant o face […]

[…] După câteva luni de absență din peisajul local, Pizza Napoletana a revenit cu forțe proaspete și aceleași mâini dibace pentru a-și încânta clienții cu produsele lor pe cuptor de lemne. […]

Comentarii

dani

7 June 2014 at 23:26

Unde mai exact e?

    Nuți Foame

    10 June 2014 at 9:36

    Chiar în clădirea Bastionului. Dacă intri la ei pe site, e o hartă care arată exact unde e (http://www.corenapoli.ro/).

    Coca Prăjiturescu

    10 June 2014 at 10:04

    Da, exact. E intrarea din partea cu Punctele Cardinale. Au o terasa cu umbrele albe.

    Diana

    10 June 2014 at 17:57

    Ce inseamna miez de lapte?

    Nuți Foame

    11 June 2014 at 9:10

    A mai întrebat cineva pe pagina noastră de Facebook ce înseamnă miez de lapte și am primit asta ca răspuns, de la cei de la pizzerie: “miezul de lapte este ceea ce în italiană se numește “Fior di latte”. Acesta este termenul sub care regăsiți acest tip de brânză în locațiile cu specific italian, locații care folosesc acest tip de brânză”.

    Victor

    30 June 2014 at 18:18

    Fior di latte = mozzarella facuta din lapte de vaca 😉

David

10 June 2014 at 16:48

Am fost la ei, pizza foarte buna, dar (probabil dintr-o greseala) blatul a fost ars si amar. Va recomand sa mentionati inainte de comanda ca nu doriti ca blatul sa fie ars.

    Nuți Foame

    11 June 2014 at 9:10

    Ce pizza ai încercat? 🙂

    Core 'e Napoli

    11 June 2014 at 11:47

    Ne cerem scuze pentru faptul ca blatul a fost ars iar pe viitor ne vom asigura ca temperatura si timpul in care sta pizza la cuptor sa fie optime, pentru a evita astfel de situatii. Multumim pentru feedback ! Ne ajuta mult sa optimizam tot ceea ce tine de noi pentru a oferi produse cat mai calitative.

    David

    11 June 2014 at 11:53

    Siciliana. Combinatia de vinete, sos de rosii si parmezan e delicioasa

    Nuți Foame

    11 June 2014 at 13:37

    😀 Bun, știm cu ce începem. Mulțumim de sugestie!

Raluca

11 June 2014 at 9:05

Si eu am fost curioasa sa incerc nou local, mai ales ca se prezinta drept pizza ca la Napoli, cea mai buna pizza. Am mers intr-o seara si am stat pe terasa, nu erau multe mese ocupate la inceput, am stat putin pana sa ni se ia comanda, dar acest lucru nu bate timpul de asteptare dupa pizza, am comandat 3 pizza si am asteptat 50 de min dupa ea, in conditiile in care au fost persoane venite dupa noi si au primit deja ce au comandat. Ei bine am stat mult si of corse nivelul foamei a crescut, si posibil din acest motiv am considerat pizza fiind prea mica pentru pretul cerut (luand in considerare ingredientele putine, ar putea creste putin dimensiunea). Am plecat flamanzi si fara bon de casa, deoarece nu le mergea exact in acel moment. Ironic. Prea curand nu o sa le mai fac vizite…poate cand se mai obisnuiesc cu clientii si imbunatatesc serviciile oferite.

    Nuți Foame

    11 June 2014 at 9:21

    Da, nu e ok timpul de așteptare și nici partea cu bonul fiscal. Sunt curioasă dacă se va introduce o lege prin care dacă nu primești bon, să nu treuiască să plătești consumația. Poate asta i-ar face să nu mai uite de el. În ceea ce privește pizza și timpul de așteptare, să sperăm că se auto-sesizează și poate găsesc o explicație pentru experiența ta.

    Core 'e Napoli

    11 June 2014 at 12:53

    Din pacate, asa cum am mentionat si clientilor in ziua respectiva, cand am avut probleme cu sistemul instalat pe casele de marcat, intr-adevar nu am putut face nicio tranzactie pe casa de marcat, iar clientilor li s-a spus sa revina ulterior pentru bonul fiscal. Daca aceasta informatie nu a ajuns la dumneavoastra prin personalul nostru, ne cerem scuze si va invitam sa reveniti pe la noi pentru a primi bonul fiscal.
    Legat de timpul de asteptare, nu intelegem ce s-a intamplat. Comenzile sunt procesate in ordinea in care sunt luate si incercam sa fie un timp cat mai scurt pentru finalizare. Cel mai sigur este un aspect de care nu am fost sesizati si vom incerca de acum incolo sa fim mult mai atenti.
    Va multumim pentru sesizare si incercam pe cat posibil sa nu mai existe astfel de situatii.

    Nuți Foame

    11 June 2014 at 13:42

    Mulțumim pentru promptitudinea cu care ați răspuns! 🙂

Victor

11 June 2014 at 22:21

Pizza de nota 10, servire impecabila, putin de lucru la partea de aprovizionare bar dar in rest, concurent serios la cea mai buna pizzerie din Timisoara, si spun asta cu cea mai ridicata spranceana dupa cum stie lumea 🙂

Si sa nu uit, bun review! Felicitari!

    Nuți Foame

    12 June 2014 at 8:40

    Uh, dacă zici că e concurent serios la cea mai bună pizza din Timișoara, trebuie neapărat să încerc și eu. 🙂

    Irina

    13 July 2015 at 17:28

    Victor, care e cea mai buna pizzerie din oras?

Simona

12 June 2014 at 9:48

Am fost si eu sa incerc pizza la noua pizzerie. Am incercat o varianta cu mozzarella di buffala, pentru ca am mai incercat mai demult si mi-a placut. Mediterranea parca. Si am mentionat sa nu aiba ardei iute.

Aici, la Core e napoli, mi s-a parut pizza perfecta ca si blat, se simtea ca e pizza pe cuptor de lemne (asta pentru ca in cele mai multe locuri din oras pizza e un fel de lipie cu multe ingrediente pe ea). Faptul ca are putine ingrediente mi se pare o chestie super, chiar simti savoarea celor 3-4 tipuri de ingrediente, nu ca la pizza cu 10 chestii pe ea, la care nu mai simti nimic, decat un amalgam de gusturi.

Nu stiu altii ce prefera (am citit tot felul de comentarii), dar e normal ca blatul sa fie mai crocant fiind cuptor de lemne, iar legat de ingrediente, mi se pare ca e asa cum trebuie sa fie o pizza, usoara si gustoasa, nu sa nu ma mai pot misca. Dar na, fiecare e cu preferintele proprii.

Per total, a fost o pizza foarte buna si cu siguranta voi mai merge.

    Coca Prăjiturescu

    12 June 2014 at 11:48

    Ma bucur ca ti-a placut. M-am considerat o clienta norocoasa, caci si mie mi-a placut foarte mult. Si avand in vedere plangerile de aici, ma bucur ca nu sunt singura care si-a facut o impresie buna despre aceasta pizzerie 🙂

Sia

12 June 2014 at 23:05

In urma review-ului vostru am aflat de acest nou local si am alergat numaidecat sa-l incerc. Am fost placut suprinsa de locatie, foarte frumoasa, primitoare, spatioasa si cu bun gust. Mi-a placut ca au in meniu mai multe sucuri sanatoase (fresh de ananas, morcovi, mere). De obicei gasim doar clasicul fresh de porto si grapefruit. Insa din pacate si aici doar pe acesta il aveau disponibil… Probabil o fi o chestiune de moment, insa data viitoare cand merg, mi-ar place sa-l gasesc 🙂
Pizza a fost foarte buna, mi-a incantat simturile. Seamana foarte bine pizza din Italia. Am luat Crudaiola: mi-a placut sunca cruda ca nu a fost foarte sarata ca si in alte parti, mi-a placut blatul, atat consistenta cat si gustul si faptul ca a fost suficient sos de rosii si ulei de masline, nefiind nevoie sa mai adaug separat. Pentru ca pentru mine conteaza foarte mult si starea de dupa masa, apreciez complet o mancare numai atunci cand se si digera bine si nu provoaca neplaceri. Asta inseamna ca este facuta cu ingrediente de calitate, iar aici a trecut testul. De dimensiune eu am fost multumita, chiar m-am bucurat ca e putin mai mica. Am fost si eu infometata, dar probabil un barbat infometat ar manca mai mult. Desi si acestea au pe la 500-700 g.
Servirea a fost ok. Pizza a venit repede, dar nici nu prea era lume.
Un singur aspect mai neplacut as avea de mentionat si anume ca nu este sau nu a functionat aerul conditionat. Fiind foarte cald afara, ne asteptam ca inauntru sa fie placut, insa a fost cam zapuseala. Cred ca este de aseptat sa se gaseasca o solutie pt asta.
In concluzie, prima impresie este foarte buna, mai revenim cu siguranta si recomand cu incredere iubitorilor de pizza 🙂

    Nuți Foame

    13 June 2014 at 8:53

    Ce frumos revewi ne-ai trimis tu, Sia. 🙂 Ne bucurăm că ai descoperit un local nou pe foodcrew și pe viitor dacă vrei și ai la îndemână un telefon, fă și niște poze și o publicăm ca recenzie. 😀

Laura

15 June 2014 at 23:20

Dupa review-ul vostru, in aceasta seara am comandat si eu de la ei o pizza Calzone Napoletano. Desi m-au anuntat ca va ajunge in 40 de minute, nu cred ca a trecut mai mult de jumatate de ora pana am primit comanda. Pizza a fost delicioasa! Cu siguranta voi mai incerca si alte produse d ela ei, iar pizza Nuttelina e prima pe lista de “must try” 😀

    Nuți Foame

    1 July 2014 at 13:54

    😀 Ne bucurăm că ți-a plăcut. Și avem și noi pe listă Pizza Nuttelina.

Rodica

1 July 2014 at 13:49

Am comandat 9 pizza si am primit doar una gratis iar conform promotiei de pe net la 2 pizza primesti 1 pizza gratis, deci ar fi trebuit sa primim 3 pizza gratis, logic, nu? Nu mai inteleg nimic sau astea sunt promotiile in Romania.Oricum v-ati facut reclama proasta, credeam ca sunteti seriosi.

    Nuți Foame

    1 July 2014 at 13:57

    Am observat și noi promoția pe care au la comanda pentru livrare acasă. Da, așa ar fi fost logic, să primiți mai multe pizza gratis. Cred că cel mai bine era să întrebați la telefon sau să sunați ulterior. Măcar a fost bună pizza? 🙂

    Core 'e Napoli

    1 July 2014 at 14:25

    Ne cerem scuze pentru inconvenient. Nu am aflat de problema pana cand a fost semnalata aici. Apreciem daca ne puteti contacta atunci cand apar probleme legate de comenzi sau serviri in localul nostru.

    Intr-adevar, dimineata comanda a fost preluata de ospatar, care a notat-o in mod eronat. Am contactat clientul si problema se va rezolva cat de repede posibil, primind pizza care i se cuvine conform promotiei.

ova

16 July 2014 at 19:20

nu ati zis nici unde cate sut de grame are

    Nuți Foame

    17 July 2014 at 9:57

    Chiar acum mă uitam pe site și nu este menționat gramajul. Poate îți vor răspunde cei de la pizzerie când văd comentariul.

    Victor

    27 July 2014 at 21:08

    Am fost acu vreo 2 zile si meniurile aveau gramajul trecut.

    Core 'e Napoli

    28 July 2014 at 11:33

    Asa este, gramajele sunt trecute pe meniul regasit la pizzerie. Pentru cei interesati, gramajele se regasesc si online pe pagina de facebook in sectiunea Meniu.

    Nuți Foame

    4 August 2014 at 9:03

    Mulțumim de răspuns! 🙂

ana

30 August 2014 at 21:01

Da, grozav au și cu cartofi prăjiți. Daca ceri porcinii nu au pentru pizza doar pentru paste cu toate ca vrei sa plătești extra.

Bibi

25 August 2015 at 8:33

Siamo stati anche noi un po’ di giorni fa , la pizza e’ BUONISSIMA , ma la prontezza dei camerieri lascia desiderare e non c’era tanta folla per dire che non ce la facevano. Erano solo due tavoli oltre noi .Abbiamo mangiato una pizza in 3 ore =))). Spero che il principale possa provvedere per il futuro. Auguri!

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul