Să mâncăm cu Jamie @ Jamie’s Italian Covent Garden

Jamie's Italian (Covent Garden)
Londra

Nu, nu am fost suficient de norocoşi să mâncăm împreună cu Jamie Oliver. Nici măcar să îl vedem în carne şi oase. Dar am mâncat la unul din multele sale restaurante din Londra: Jamie’s Italian din Covent Garden.

Jamie Oliver, maestrul bucătar recunoscut la nivel internaţional, căruia îi urmărim cu interes emisiunile şi video-urile, deţine mai multe lanţuri de restaurante în Marea Britanie. Numeroase locaţii ale acestora se află în Londra, constituind o atracţie în sine pentru cei ce vizitează oraşul.

Dacă vreţi să luaţi masa la unul din restaurantele lui Jamie, iată ce trebuie să ştiţi:

  • aveţi de ales între mai multe lanţuri de restaurante: Jamie’s Italian, Barbecoa, Fifteen, Jamie Oliver’s Diner  şi Union Jacks;
  • nu este exagerat de scump să luaţi masa la unul din restaurante, deşi trebuie să recunosc că nu am fost decât la Jamie’s Italian, iar din ce am văzut pe site-urile restaurantelor, mi s-a părut că la Barbecoa, spre exemplu, sunt preţuri mai mari;
  • în funcţie de ziua în care mergeţi, ora pe care o alegeţi şi locaţia restaurantului în Londra, s-ar putea să nu găsiţi nicio masă liberă. Astfel, ori faceţi rezervare dacă ştiţi când vreţi să mergeţi, ori alegeţi varianta walk-in şi aşteptat să se elibereze o masă. Aşa am făcut noi în cazul restaurantului din Covent Garden, unde am ajuns seara la ora nouă, trebuind să aşteptăm 20 de minute să se elibereze o masă.
  • restaurantele nu sunt “de fiţe”. Adică nu trebuie să vă luaţi rochia de seară/costumul cu papion. Atmosfera este foarte plăcută, oamenii se simt bine (este mai multă gălăgie decât îmi imaginam). A nu se înţelege că sunt restaurante obişnuite – pe ici, colo, se vede câte un accent de design, câte un produs din seria Jamie Oliver la vânzare, sau câte o bucată de şuncă de porc atârnată.
  • nu vă aşteptaţi la un meniu de 20 de pagini. Aveţi ce alege, dar nu sunt pagini interminabile de preparate.

Gata, să nu vă mai ţin pe jar şi să vă spun ce am mâncat. Pentru prima vizită la Jamie’s, comeseanul meu şi cu mine am ales aşa: o porţie de Italian Nachos la aperitiv, steak de vită (8 OZ Rump Steak) cu “rainbow slaw” (salată) şi cartofi prăjiţi, Jamie’s Italian Signature Porchetta (carne de porc) cu chips de mămăligă şi bere Liberta, o marcă Jamie Oliver.

Din start trebuie să vă spun că nu am ales bine mâncarea dată fiind ora la care am cinat – ora nouă seara. După o zi întreagă de umblat, mâncarea a fost destul de multă şi grea pentru a fi consumată aşa târziu. Pe de altă parte, gustul şi felul în care a fost gătită su fost foarte faine.

jamies bar

Aperitivul Italian Nachos a constat din nachos din paste proaspete prăjite, ceva ce nu aş fi crezut că o să mănânc prea curând. A fost servit cu salsa rosso crudo şi pireu de chilli cu avocado. Pe cât de neaşteptat sună, pe atât au fost de interesante. Crocante, ca nişte nachos clasice, dar cu un gust cu totul diferit – parcă nu la fel de sărate şi mai tari ca şi consistenţă.

italian nachos

nachos

Despre Porchetta nu vă spun mare lucru, din cauză că nu am mâncat-o eu, ci comeseanul, care nu a fost chiar atât de încântat de alegerea făcută. Garnitura însă a fost foarte creativă – chips din mămăligă prăjită (Polenta Chips), condimentate cu sare cu rozmarin şi parmezan.

porchetta

polenta chips

Steak-ul de vită a fost excepţional. Carnea fragedă, gătită aşa cum am cerut (medium well), adică bine făcută la exterior şi mai suculentă în interior. Asezonat cu unt cu usturoi şi pătrunjel, steak-ul este foarte gustos. Alături de el am primit cartofi prăjiţi, pe care însă nu i-am mai putut mânca, şi o salată coleslaw, pe bază de varză şi dressing (care nu seamănă însă deloc cu salata noastră de varză). Un fel de mâncare foarte bun, la un preţ corect, dar pe care nu vă recomand să îl mâncaţi la 9-10 seara.

steak de vita

Despre berea specifică Jamie Oliver, Liberta, nu vă pot spune decât că a fost bună. Nu mi-a rămas o aromă specifică în minte, dar a mers foarte bine alături de mâncare (nu am mai luat vin la steak).

bere Liberta

Last but not least, cum spune englezul, atât am plătit pentru o masă în doi la Jamie’s Italian:

  • Italian Nachos: 3,95 lire;
  • Porchetta: 14, 50 lire;
  • Polenta Chips: 3,65 lire;
  • 8 OZ Rump Steak cu garnitură inclusă: 17,00 lire.

Servirea este pe măsura aşteptărilor: eşti tratat aşa cum se cuvine într-un restaurant care ţine la clienţii săi. Chelnerii sunt atenţi, prietenoşi şi agili.

În concluzie, o masă la Jamie’s este o experienţă care merită trăită dacă sunteţi în Londra. Aveţi ocazia să mâncaţi din preparatele din agenda de reţete marca Jamie Oliver, contra unor preţuri care nu sunt exagerat de mari. Desigur, pot fi percepute mari în comparaţie cu ce avem în România, dar pentru Londra nu sunt mai mari decât cele ale altor restaurante. Din contră, am întâlnit şi restaurante unde am plătit dublu pentru o masă de două persoane.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Jamie's Italian (Covent Garden)

Adresă:
11 Upper St Martin's Lane, Londra
Telefon:
Website:

[…] cum v-am povestit deja, am avut ocazia să mâncăm într-un restaurant de-al lui Jamie Oliver. Şi pentru că ne-a […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul