Prânz zorit la Timișoreana

Restaurant Timişoreana
Timișoara

Terasa Restaurantului Timișoreana este unul dintre locurile mele preferate de luat masa. E frumos, e răcoare, e în centru, e plin de flori în jur, ai mâncare gătită bună, bere nefiltrată, servire destul de ok, ce să-ți mai dorești?
De aceea, la sfârșitul acestei veri capricioase, mi-am dat seama că nu făcusem încă o vizită terasei pentru a lua masa. Zis și făcut: duminică, la prânz, împreună cu dnul. V și bebele din dotare, am ajuns în Piața Victoriei. După cum știe toată lumea, restaurantul are “sediul” la subsol, ceea ce nu prea atrage pe nimeni atunci când e vreme frumoasă, astfel încât terasa e neîncăpătoare și, nu de puține ori am văzut oameni la coadă, în așteptarea unei mese libere. Meniul e destul de bogat, conținând preparate românești clasice și băuturi diverse.
Noi am avut noroc. O masă s-a eliberat la 5 minute de când am ajuns la intrarea terasei și ne-am putut așeza. Aveam să constatăm, ulterior, că masa de lângă noi era ocupată (cu un mare Rezervat amplasat la vedere) chiar de patronul restaurantului care, vrând-nevrând, ne-a cam stricat plăcerea unei mese la terasă. Am stat acolo în jur de 1 h, cred, iar în tot acest timp domnul în cauză a răcnit la angajați, ordonându-le să aducă mai repede, să debaraseze mai repede, întrebându-i de ce și cum și în ce fel, încercând, cred, să-i grăbească pentru a avea mai mulți clienți (vine omul, mănâncă repede și mai și pleacă acasă – sistem turbo) dar, reușind doar să-i încurce și streseze. Și să ne streseze și pe noi cu strigătele lui și cu întrebări de genul “V-a luat comanda?”, „V-a adus mâncarea?”, „De ce nu v-a adus mâncarea?”, etc.

Sărmăluțe și șalău pane

Trecând peste acest aspect (sau nu), mâncarea mi s-a părut mai puțină cantitativ decât în alte dăți dar, calitatea a rămas aceeași. Adică, a fost bun spre foarte bun. Mie mi-era poftă de sărmăluțe și deci, sărmăluțe cu cârnat, varză și mămăliguță a fost. După cum puteți observa, sărmăluțele chiar își merită diminutivul. Aveam mai mari așteptări de la cârnat (de casă, în meniu) dar, cred c-a fost doar un cabanos. În rest, totul ok, gust bun, proaspăt, potrivit de condimentat. Cu totul, 15 lei.
Dnul. V. a dorit pește și, pentru că somon nu mai era, a ales șalău pane cu garnitură de risotto cu ciuperci, nuci și creier (un fel nou, nu am mai auzit de așa ceva până acum) și un mujdei. Bune și acestea, proaspete și aduse destul de repede. Nu a fost prea plăcut că a trebuit să aștepte în jur de 15 minute pentru 2 chifle dar, având în vedere aglomerația de la terasă și faptul că totul se aduce din restaurant, e de înțeles.
Pe lângă mâncare, am mai băut și 2 beri nefiltrate (6 lei fiecare), bune și reci. Am mai fi vrut și desert dar, ceva ne-a făcut să nu mai zăbovim…

Sarmalute Terasa Timisoreana

Salau Pane Terasa Timisoreana

Servire

Servirea a fost ok, mi s-a părut că toți angajații se străduiau să mulțumească pe toată lumea și nu stăteau o clipă.
Per total, un prânz bun la terasă, cu mâncare gustoasă, stricat doar de atitudinea patronului. Nimeni nu vrea să meargă la restaurant și să mănânce în strigăte sau să se simtă zorit să termine mai repede și să lasă loc și altora pentru că, nu-i așa?, profitul trebuie să fie cât mai mare.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Restaurant Timişoreana

Adresă:
Piața Victoriei, nr. 2, Timișoara
Telefon:

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul