Cină cu dichis în noul restaurant-enotecă Amphora

Amphora
Timișoara

Ne place să testăm locuri și preparate noi și încercăm să ajungem la cât mai multe restaurante. Dar cred că știți deja asta despre noi. Așadar, când s-a dat zvon în oraș că se deschide un nou restaurant, ne-am deschis antenele să descoperim cât mai multe despre el. Am auzit de bine, restaurantul-enotecă este situat într-o zonă frumoasă a Timișoarei și se prezintă cu un concept frumos al unui spațiu destinat socializării, un loc în care mâncarea și vinul să aducă oamenii mai aproape. Vă dați seama cât de curioși am fost!?

Nu am lăsat să trecă prea mult timp și într-o seară de marți, înfometată după o zi de lucru, am pornit încetișor spre restaurant. Am trecut pragul și am regăsit cu bucurie decorul simplu și elegant, spațiul aerisit și muzica franțuzească din surdină. Detalii care într-adevăr susțineau ideea de la care a plecat deschiderea acestui restaurant.

interior Amphora

Când am ajuns, în salonul de nefumători era o singură masă ocupată, ceea ce mie mi-a plăcut. Oricum, chiar și pe final când deja erau mai multe mese ocupate, spațiul mare și aerisit nu a creat senzația de înghesuială și nici nu am perceput acel zumzet, ca de piață. Am fost conduși la masă de șeful de sală și la scurt timp o chelneriță zâmbăreață ne-a adus meniurile.

meniu amphora

Tare îmi mai plac meniurile astea frumos cartonate. Să nu credeți că este o regulă ca toate restaurantele să aibă asemenea meniuri, am avut surprize de meniuri groaznice chiar și în restaurante gourmet cu mâncare excelentă. La Amphora, meniul are preparate din bucătăria internațională, cu multe specialități din carne de vită, porc, pui sau chiar vânat.

Mâncare și servire

Pentru că eu eram cea înfometată, am ales o porție de mușchi de vită la grătar cu tartar de roșii, iar pentru garnitură, am mers pe recomandarea primită și am luat cartofi aurii. Carnea de vită a venit medium-rare, gustoasă și crocantă pe exterior. Poate mi-ar fi plăcut să fie puțin mai bine făcută dar e o părere personală, ține de gust. Farfuria arăta bine, cartofii au fost foarte gustoși, cu crusta crocantă specifică, iar roșiile, specifice sezonului, m-au făcut să îmi doresc să reîncerc preparatul pe timp de vară.

muschi de vita cu cartofi aurii

muschi de vita in sange

La masă s-a mai comandat și o porție de clătite cu gem de afine. Deși puțin dezamăgiți că au fost destul de reci clătitele (nouă ne plac fierbinți) a compensat gemul, cu un gust putenic de afine, dulce, o adevărată bucurie pentru simțuri.

clatite cu afine

Ne-a plăcut că am fost serviți cu multă amabilitate, am fost întrebați de câteva ori dacă a fost totul în regulă sau dacă mai dorim să comandăm ceva. Cumva au păstrat limita dintre prea puțin și agasant, reușind să fie chiar amabili și plăcuți.

Mâncarea a fost bună, servirea la fel și muzica excelentă. De mult nu am mai  mâncat într-un restaurant cu muzică așa de bună, la un volum numai potrivit cât să poți discuta liniștit.

În nota de plată a venit cam așa:

  • 56 lei mușchiul de vită;
  • 7 lei cartofii aurii;
  • 10 lei clătitele;

Îmi pare rău că nu pot să vă spun mai nimic despre vin, dar eram cu mașina. Vă spun doar că au un meniu dedicat vinurilor unde găsiți o selecție de soiuri din crame românești dar și de peste hotare. Cu siguranță vom reveni să le încercăm.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Amphora

Adresă:
Strada Hector 4, Timișoara, Romania
Telefon:

[…] Este locul pe care l-am ales atât pentru o cafea duminica dimineața, dar și pentru a savura preparate foarte bune la prânz sau la cină. […]

[…] ne simțim ca acasă. Ne-a spus povești despre vinuri, despre meniu, ne-a făcut turul cramei și enotecii… a fost ceva de genul Dinner and a show, iar show-ul a fost dat de […]

[…] să vă spun şi despre felul principal, la care vedeta a fost… muşchiul de vită în sos de ciocolată neagră. Da, aţi citit bine, sos de ciocolată neagră. O combinaţie […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul