Maya Milano – Aperitivo made in Italy

Maya Milano
Milano

Am ajuns în Milano și am apelat la un ghid care să ne prezinte punctele de interes din oraș. Tur atipic, gratuit, bazat pe un bacșiș la sfârșitul turului. Facem asta cam în orice oraș nou în care ajungem, pentru că e vorba de ghizi pasionați, în general localnici, care prezintă în alt mod orașul și care își dau silința să o facă bine de tot, pentru a fi recompensați la final.

Încă de la început am primit informația cum că în Milano, mai pe seară, aproape toate localurile oferă Aperitivo. Pe scurt: cumperi băutura iar localul oferă mâncare gratuit.  Majoritatea fac asta între ora 18 și 22. Așa cum era de așteptat, fiecare local are propria variantă: de la boluri cu alune, la adevărate festinuri culinare.

La sfârșitul turului, ghidul nostru ne-a spus de câteva locuri unde servesc un meniu complex, cu mâncare gătită, dar am mers până la urmă pe mâna unei prietene care locuiește de câțiva ani acolo.

Am ajuns la Maya – un restaurant din zona Navigli, în sudul orașului, nu departe de centru. Este o zonă plină de baruri și restaurante. Practic, pe malul celor două canale sunt pe ambele părți local lângă local.  Era deja sfârșit de Noiembrie și era plin de lume seara în zonă, iar vara am înțeles că este și mai plin.  Toate localurile au terase, multe cu încălzitoare. Asta pentru că nu se fumează înăuntru, așa că mulți preferă să stea afară, dacă nu e foarte frig.

LOCAL

Încă de când am ajuns în față la Maya era coadă la intrare și părea să fie multă lume înăuntru. Chiar așa era. La intrare te întâmpina un bufet plin de bunătăți cu multă lume trecând cu tava și farfuria pentru a-și alege preparatele preferate.  Au multe mese micute si pline mereu și angajați ca niște furnicuțe.

bar

interior

MENIU

Când te așezai la masă primeai de îndată meniul de băuturi. Aveau o ofertă diversificată de cocktailuri, iar pe lângă vin, bere și băuturi răcoritoare. Comandăm băutura, așteptăm să vină iar apoi mergem să luăm din bunătăți.

bufet

Erau multe feluri din care puteai alege: multe feluri de paste (de la simple la cele cu fructe de mare sau cu brânzeturi), felii de pizza, bruschete, mâncare de linte, de orez, cartofi, friptură, deserturi și multe altele.

Puteai merge să te servești de mai multe ori, nu era o problemă, asta doar dacă aveai răbdare să stai la coada continuă din jurul bufetului. Când se termina o tavă de mâncare aduceau imediat alta, nu de fiecare dată același preparat.

Erau multe bunătăți și greu să alegi, mai ales că pe final de ”coadă” mai găseai ceva interesant, dar nu mai aveai loc pe farfurie. 🙂

bufet2

PREȚURI

Prima băutură este 10 euro iar următoarele în funcție de tipul ales: cocktailul tot 10 euro, un pahar de vin 6 euro, berea cam la fel. Practic, în prima băutură e inclus și Aperitivo. După părerea mea este o super oportunitate pentru masa de seară, practic la 10 euro este un ”all you can eat” cu o băutură inclusă.

Au și meniu ”a la carte”, dar este valabil în afara programului pentru Aperitivo.

meniu

Locul este aglomerat, semn că este apreciat ca fiind unul din locurile cu Aperitivo bun.  La bufet este înghesuială și coada de afară te cam face să pleci după ce ai terminat de mâncat. Cam asta arată și comportamentul chelnerilor care strâng tot și îți dau semnale clare ca ar fi cazul să eliberezi. 

coada

Per total, mâncare cu specific italian la Maya, foarte gustoasă! Merită încercat locul, mai ales de gurmanzii ca și mine, care doresc să guste din cât mai multe preparate cu specific local. Așadar, îl recomand cu căldură !

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Maya Milano

Adresă:
Via A. Sforza 41, Milano
Website:

[…] te va surprinde plăcut. Pe lângă specialitățile de cafele, prăjituri apetisante și cocktail-uri sofisticate, aici am găsit și un meniu de mâncare demn de un bistro de succes. Un loc […]

[…] Da, chiar nu era încărcat deloc, dar, nici nu m-a încântat. Era puțin cam sec și cam greoi. Din punctul meu de vedere trebuia să fie o legumă mai ușoară (ciupercile au cam îngreunat) […]

[…] a venit la fix și cu brânza Brie pentru că, da, pe lângă dulceaţă, brânza avea alături şi o mică porţie de salata. O idee […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul