Meniul zilei într-un restaurant gourmet

Restaurant Merlot
Timișoara

Despre oferta pe care restaurantele o au la meniul zilei am tot vorbit și știți deja că o găsiți cu ușurință pe LunchFinder. Timișoara stă destul de bine la capitolul meniul zile, am zice noi. Ai resturante cu prețuri bune și meniuri variate aproximativ în orice zonă te-ai afla. Datorită acestei diversități, știm că pentru unele restaurante meniul zilei reprezintă o oportunitate iar pentru altele un compromis. În orice caz, oferta prezentată trebuie să fie atât avantajoasă și atractivă pentru client, cât și potrivită pentru restaurant, astfel încât să nu se abată foarte tare de la standardele impuse deja. Am avut experiențe plăcute, cu un meniu rafinat și experiențe dezamăgitoare în care meniul zile era foarte diferit de ceea ce restaurantul oferă în mod obișnuit. De aceea, fiecare nouă încercare e o aventură pentru noi. De data aceasta am trecut pragul Salonului Gourmet la ceas de prânz. Am fost întâmpinați cu amabilitatea cu care eram deja obișnuiți și conduși spre salonul de nefumători. Restaurantul era destul de liber, doar câteva mese fiind ocupate în salonul de fumători. Nouă ne-a plăcut, am avut parte de liniște și intimitate să putem discuta în voie; chiar e o locație potrivită pentru un business lunch.

salon gourmet nefumatoriAm comandat patru porții de meniul zilei și ni s-a luat comanda de băutură. Am mers pe recomandarea lor și am savurat un pahar de vin roșu sec. În nota de plată aveam să descoperim că era vorba de un vin Prahova Valley, destul de bun. vin prahova valley

Meniul zilei

La primul fel am avut o supă cremă de păstârnac cu măr, însoțite de niște crostini simpli din pâine integrală cu semințe. A fost o combinație interesantă pentru că, deși gustul puternic de păstârnac era foarte perceptibil, supa era chiar dulce datorită mărului. A fost potrivit de lichidă pentru o supă cremă și a fost completată perfect cu feliile de crostini. Crostini paine integrala   supa crema de pastarnacA urmat felul principal cu mușchiuleț de porc și piure de gutui. Am fost puțin dezamăgită că aveam din nou în farfurie un preparat foarte dulce. Personal, simt nevoia de ceva sărat într-o masă de prânz. Dar, asta nu înseamnă că nu a fost bun. Feliile de mușchiuleț au fost fragede și puțin în sânge. Deși nu sunt un fan al cărnii de porc servită în sânge, a fost un preparat reușit. muschiulet de porc cu piure de gutui

La desert… Ce surpiză!? …Am avut tot ceva dulce. Totuși, o surpriză plăcută de data aceasta. Biscotti de ciocolată, niște biscuiți sfărâmicioși cu bucățele de ciocolată au fost serviți cu cremă de mascarpone și mentă proaspătă. Foarte buni, au completat meniul la fix.

biscotti de ciocolata

Întregul meniu a costat 28 de lei, la care s-a adăugat 12 lei paharul de vin. Un meniul dulce, demn de numele petit gourmet, o mică demonstratie a ceea ce poți sa regăsești în meniul restaurantului. Cu siguranță este una dintre destinațiile de încercat pentru meniul zilei atunci când vrem puțin rafinament în farfurie.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Restaurant Merlot

Adresă:
Splaiul Nistrului nr 1 (fostele Bai Neptun) Timișoara, Romania
Telefon:

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul