Mic dejun cu peripeții la Cafeneaua Verde

Cafeneaua Verde

Se zice că ziua bună se cunoaște de dimineață. Pentru noi asta înseamnă un mic dejun gustos care să ne ofere energie pentru toată ziua. Și pentru că era o zi mai specială, urma să luam prima masă a zilei  în oraș cu gașca, pe Nuți Foame și Savarina Savuroasă deja le știți. Despre localul ales am mai scris și știam că au un meniu destul de bogat, așa că aventura nostră matinală la Cafeneaua Verde urma să înceapă.

Am ajuns în local, ne-am așezat la o masă și ne-am bucurat că nu era chiar așa mult fum ca altă dată. A venit ochelneriță, ne-a lăsat meniurile și ne-am pus să căutăm ceva bun pentru dimineață. După foarte puțin timp a venit să ne ia comanda, dar pentru că mai așteptam pe cineva, am rugat-o să ne mai lase puțin să putem comanda împreună. După câteva minute s-a întors iar, nu am mai insistat și am dat comanda pentru băuturi, am cerut un ceai de fructe și un sirop de zmeură. Am rugat-o totuși să ne lase un meniu să putem să dăm comanda când se strânge tot grupul.

ceai fructe de padure

Cred că nu a fost cea mai bună zi a chelneriței pentru că de vreo două ori s-a tot întors după meniu, o dată ne-a și certat ca nu i-am dat meniul bun, după care și-a cerut scuze că erau încurcate… zăpăceală mare, nu știam dacă să râdem sau să ne supărăm.

Când într-un final am reușit să ne strângem toate și am dat comanda a început tura a doua de surprize, în care chelnerița a început să ne spună ce NU vrem să comandăm. Ne-am uitat puțin mirate și am ascultat-o. Am luat până la urmă o ciabatta cu prosciutto crudo, o porție de clătite americane cu sirop de arțar și o prăjitură cu nutella și caramel (nu mai știu exact cum au denumit-o). Ce a fost puțin dezamăgitor e că au scos anumite preparate din meniul pe care îl știam noi, iar din ce alesesem noi inițial din meniu, două prepare nu aveau momentat spre servire. Eu cred că un local care se respectă trebuie să fie mereu pregătit și să își asume meniul pe care îl prezintă. În special atunci când nu vorbim de preparate care depind de sezon.

Să trecem la comanda noastră. Ciabatta a fost bună, deși genul acesta de pâine prăjită e destul de greu de mâncat pentru că se întărește destul de tare. Plus că felul în care erau adăugate ingredientele în ea o făceau să fie foarte greu de mușcat. Ne-am chinuit puțin cu ea, dar a meritat efortul pentru că a fost destul de bună.

ciabatta cu prosciutto crudo

Clătitele la care Roxana poftea de mult au fost foarte dezamăgitoare. Din prima îmbucătură ne-am dat seama că ”siropul de arțar” fie era de foarte proastă calitate, înmulțit cu ceva sau era pur și simplu zahar topit. Aveam la masă trei iubitoare de sirop de arțar, care au avut plăcerea și norocul să guste diferite sortimente din SUA și Canada, deci nu ne-am lăsat păcălite foarte ușor. E unul dintre puținele localuri care servește genul ăsta de clătite și chiar speram să fie mai gustoase.

clatite americane

La prăjitura cu Nutella și caramel am salivat instant când ne-a pus-o pe masă. Arată impecabil, dar din nefericire nu e la fel de gustoasă pe cum arată. Nu mă înțelegeți greșit, nu e o prăjitură rea, dar la felul în care arată ne așteptam să fie ”curcubeu pe cerul gurii”. Are foarte puțină cremă de ciocolată, care nu bag mâna în foc că e într-adevăr Nutella, consitența dă puțin spre o spumă/bezea iar crusta de alune cu caramel și ciocolată e mult prea subțire. Poate dacă nu arăta așa de bine nu aveam așteptări așa de mari.

prajitura cu nutella si caramel
Așadar, la mâncare mai este loc de mai bine iar servirea de data asta ne-a făcut să râdem copios. Știm că poate fi enervant să dai peste un astfel de chelner, care pe lângă faptul că vorbea cu noi de parcă am fi prieteni de o viață, ne-a și uitat o parte din comandă. Știm că nu e mereu așa și că avem cu toții zile mai puțin bune, dar când asta ți-e meseria, ar trebui să te străduiești puțin mai mult.

Legat de preț, pot să vă zic ca am plătit undeva la 60 lei pentru toată comanda. Din păcate am pierdut bonul fiscal și pot să vă spun doar cu aproximație că ceaiul a fost undeva la 8 lei, clătitele în jur de 12 lei, siropul de zmeură vreo 10 lei, iar ciabatta și prăjitura undeva până în 15 lei.

Cam asta a fost experiența noastră la Cafeneaua Verde, așteptăm și poveștile voastre și părerile legate de local.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Cafeneaua Verde

Adresă:
C. Brediceanu nr. 2 Piața Libertății, Timișoara
Telefon:
Website:

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul