Mic dejun la Stadio, cel cu Atrium

Stadio
București

Am găsit care este răsfăţul suprem: în dimineţile de week-end, să nu-ţi mai pese de nicio responsabilitate şi să mănânci un brunch leneş în oraş. Când m-am apropiat de vitrina de la ”Stadio”, am rămas 1 minut cu zâmbetul pe buze rememorând scena cu care începe “Mic dejun la Tiffany”: Audrey Hepburn ţintuită în faţa vitrinei si mâncând dintr-un covrig. Ce bine că nu sunt Audrey şi am putut să mănânc nesimţit de copios 🙂

Atmosfera de la Stadio

Îmi plac restaurantele în care intri şi nu te simţi al nimănui. Este plăcut să te întâmpine o faţa zâmbitoare, să îţi prezinte scurt arhitectura locului atunci când sunt mai multe spaţii şi trebuie să decizi repede unde crezi că este cel mai plăcut loc să te aşezi.

“Stadio”este un concept foarte bine pus la punct, pornind de la firma din neon, cu font Lamborghini vintage, design-ul aparte cu care este tratat spaţiul generos până la cel mai mic detaliu şi până la gustul preparatelor care ne interesează cel mai mult, design-ul culinar sau vesela din care sunt servite.

Interior Stadio
Nonconformist prin expunerea de biciclete în vitrine, înscrisuri roşii pe pereţii cu finisaj din beton aparent, un “Si puo fumare qui?” pictat anunţă clar că în acea alveolă se pot aşeza liniştit fumătorii.
Spaţiul central numit Atrium, dotat cu multe ecrane unde poţi viziona competiţii sportive, este deschis pe înălţimea etajelor vechiului Hotel Union (fosta curte interioara), prin plafonul transparent primind din abundenţă lumină naturală.

Atrium Stadio

Pentru cele deja menționate, pentru design-ul mobilierului din lemn, materialele alcătuirii lămpilor, care aruncă lumină individuală asupra fiecărei mese, mă fac să vă recomand cu entuziasm un loc perfect alcătuit ambiental.

masa interior Stadio

Meniul pentru Mic Dejun

N-am apucat să mă uit decât pe lista cu băuturi, când repede a apărut unul dintre şefii chelnerilor care s-a apropiat jovial de noi. N-aveam cum să nu remarc look-ul trendy al uniformelor băieţilor, cu cravata ascunsă între 2 nasturi de la cămaşa cu dunguţe verticale (unde mai vezi chelneri îmbrăcaţi astfel ?!).

Când merg pentru prima oară într-un restaurant, am obiceiul să îl las pe chelner să recomande cel mai tare preparat. Eu am mâncat „Dezmăţul de week-end” 🙂 , o tigaie „cu de toate”, deoarece „Stadio’s Club”, sandwich-ul care te bine-dispune 🙂 , a fost autoritar adjudecat de fiică-mea care mă însoţea.

De băut, am comandat eu o cafea tare, neîndulcită şi fără lapte (9 lei) + apă plată, iar fiică-mea un fresh de portocale / 13 lei (ce lipsa de imaginaţie, dar fără regrete 🙂 ).

Cafea si fresh de portocale
Ţi se aduce exact ceea ce trebuie, din pahare care sigur scârţâie de curăţenie atunci când le limpezesc, chiar dacă sunt groase din sticlă reciclată (super!).

Până am tocat noi mărunt, dar de bine, fiecare detaliu ambiental şi am observat oamenii frumoşi care veneau unii după alţii ca să mănânce, spațiul se umplea. Până am plecat, mai mult de jumătate din tot restaurantul era ocupat. Fiică-mea care mai fusese de câteva ori la Stadio îmi şoptea că în restul zilei, indiferent de perioada săptămânii trebuie făcută rezervare pentru că de obicei este full totul, găsești loc liber doar la noroc, deşi restaurantul este foarte spaţios. Pe ei am omis să-i întreb despre asta, dar este mai sănătos să daţi un telefon înainte și să vă asiguraţi ( 0731.333.311).

Meniul am constatat că este o îmbinare între italian şi gustul autohton.

Meniu mic dejun Stadio
Tigaia mea caldă, servită pe un blat din lemn, era o combinaţie „parşivă” cu care n-ai cum să dai greş: ouă ochiuri, bacon, caşcaval, pătrunjel, roşii şi ceapă roşie care ar fi trebuit să fie caramelizată dar nu era, probabil n-au vrut să mă facă să aştept, nu o aveau gata preparată suspectez (asta este o observaţie de care mi-ar făcea plăcere să ţină cont), toate aşezate pe un pat de cartofi prăjiţi corect.

Eu pe meniu m-am uitat abia după ce comandasem, nu mă trezisem eu prea bine fiind sâmbătă dimineaţa, altfel în loc de cartofi prăjiţi sigur aş fi cerut ceva mai light, de exemplu broccoli fiert 5 minute şi tras 4 minute la tigaie, mi-aş fi asumat timpul de aşteptare în plus.

Preţul este 23 de lei pentru 400g.

Dezmatul de weekend
„Stadio’s Club” este un sandwich foarte „mişto” prezentat, înalt, perfect tăiat în “triunghi”, straturile se citesc frumos: albul toastului, rozul pieptului de pui sau bacon, verdele frunzelor de salată, galben-caşcaval, unse decadent cu ceva maioneză cu parmezan, şi ornat cu bucheţele de valeriana. Trase în ţepuşă ca să nu alunece straturile, se mănâncă cu furculiţa şi cuţitul fiind foarte înalt. Alături nu ştiu dacă au venit din partea casei nişte cartofi prăjiţi, în meniu nu erau menţionaţi. Cartofii au fost aduşi înfăşuraţi în hârtie într-o cutie din metal care seamănă cu o conservă, efectul este categoric pe plus pentru cei care au ochi să observe astfel de detalii.

Preţul: 23 de lei pentru 350g.
Stadio Club
Deşi pleznea cureaua pe noi şi încă nu terminasem de mâncat tot, fiica-mea aruncă: „dar să fi văzut milk-shake-ul cu Oreo sau Snickers cum ţi-l aduce la borcan!”. Atât mi-a trebuit, cum să plec şi să nu plescăi de satisfacţie gustând Snickers la borcan? Nu sunt foarte sigură dacă nu acesta este bolul special „Ball Mason” al unei companii americane cu tradiţie, patent de acum 150 de ani, din care se serveşte şi limonada dealtfel, din câte am mai citit !? Am ronţăit şi o îmbucătură de decor potrivită, o bucată de Snickers înfiptă pe gheaţa marunțită care era la suprafaţă. Nota maximă pentru mâncare şi lasă-mă în pace „Stadio”, că 3 zile n-am îndrăznit să mă urc pe cântar, deşi nu sunt vreo silfidă culinar-pudică.

Oreo Shake

Clienţilor le recomand măcar în week-end să mănânce micul dejun la Stadio, pentru că preparatele propun pentru micul dejun gusturi autohtone care nu dau greş, deşi orientarea restaurantului este pentru bucătăria italiană. Și mai îndemn să se vină pentru ambianţa foarte trendy, mult pe gustul meu.

Nu este o critică, dar îmi permit să notez o sugestie pentru restaurant: să ofere alternative light mâncărurilor de bază din lista breakfast, oferind un ingredient principal mai light la schimbul unuia care are multe calorii. De exemplu, înlocuirea cartofilor prăjiţi cu broccoli sau ciuperci, la tigaia mea de dezmăţ, înlocuirea caşcavalului cu urdă la sandwich-ul Stadio, etc. Nu trebuie să vină cererea din partea clientului ci să fie oferită alternativa atunci când chelnerul vine să noteze comanda, sau mai bine când aduce meniul, dacă acesta nu este deja pe masă. Ar fi un plus. Punctez asta pentru că n-am văzut în lista de mic dejun decât două feluri de mâncare care ar putea fi mai slabe în calorii: ouăle “cu legume la alegere” şi iaurtul cu musli şi fructe, dacă bucătăria este aprovizionată şi cu iaurturi light. În rest, sunt preparate cu multe calorii. Nu contest că asta asigură un gust foarte bun, formule cu care nu dai greş.

Servirea a fost impecabilă. Aş vrea să fie permanentă această bună dispoziţie a chelnerilor, nu vreau să aud de feţe morocănoase atunci când vin clienţi cu bani puţini şi ocupă masa pentru o jumătate de oră stând la o ceașcă de vorbă în faţa doar a unui ceai. Atitudinea aceasta o întâlneşti în mai tot locul în restaurantele amplasate ultracentral şi nu numai.

Am tras cu ochiul la lista de preţuri pe toată ziua. Tinerilor cu venituri medii spre modeste li se va părea cam scumpicică mâncarea, totuși au o ofertă de prânz la 21.9 lei (cool!). Având în vedere că restaurantul este ocupat la maxim în cursul zilei, preţurile sunt în regulă pentru unde este amplasat, în nici un caz nu sare de preţurile zonei ultracentrale a Bucureştiului şi beneficiul ar fi tot ceea ce oferă în plus pentru confortul psihic, fără de care mâncarea nu ţi-ar pica deloc bine.

Detaliu decor Stadio

Curând am întâlnire cu nişte prieteni dragi. Având eu blog culinar, toţi mă lasă ca eu să propun locul întâlnirii. Clar va fi Stadio, voi testa prânzul sau cina de data aceea şi revin cu noi impresii la Food Crew.

***

Acest articol a fost scris în cadrul campaniei Bun Simț la Farfurie. Doctor Orz din comunitatea Food Crew, în timpul când este ocupat, desenează poveşti dulci, iuţi şi sărate pe blogul meu, iar în timpul liber caută locuri frumoase prin capitală, unde se mănâncă bine și ocazional mai poate și să citească în italiană chestii pictate cu roşu pe pereţi 🙂

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Stadio

Adresă:
Strada Ion Câmpineanu 11, București
Telefon:
Website:

[…] la a doua recenzie din cadrul campaniei Bun Simț la Farfurie, Doctor Orz ne prezintă cazul unui alt restaurant aflat într-un stadiu excelent atât la capitolul mâncare […]

[…] bar, care este un local modern, cu un design american, dar foarte chic şi mai fancy. Fratele lui Stadio – Restaurant cu atrium este situat lângă Casa Poporului, pe blvd. Unirii 1, localul oferă un meniu internaţional, […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul