O cină de familie într-o ambianță trendy

Chef Galerie
Iași

În Iași sunt multe restaurante, care mai de care, unele mai fancy, altele mai ochioase, situate în diferite cartiere sau în zona centrală. Totuși, cele din zona Palas par să atragă cei mai mulți clienți. Cumva e și normal pentru că zona e în buricul târgului, de-a dreptul un mini-orașel cosmopolit. Din când în când, după ce o luăm pe cea mică de la grădiniță, mergem să luăm masa într-unul din restaurantele din zona aceasta. Așa s-a întamplat de curând când ne-am oprit la Chef Galerie, o alegere chiar inspirată, după cum urma să aflăm.
interior Chef Galerie
Locul e liniștit, cu ambianță caldă și un personal amabil și foarte atent, exact atât cât e nevoie fără să devină prea insistent. Chiar de la intrare ne-a întâmpinat un ospătar și cu un zâmbet larg ne-a condus către masă.

Preparate alese pentru fiecare membru al familiei

Am stat puțin și am studiat meniul, deși omul a venit prompt să ne întrebe dacă ne poate recomanda ceva. În plus de asta, pentru că eram împreună cu un copil de aproape 5 ani, i-a adus imediat niste planșe de colorat și o găletușă cu creioane și carioca. Mi-a plăcut foarte tare chestia asta, pentru că astfel am putut să o ținem lângă noi vreo 2 ore, fără să se plictisească, fără să trebuiască să o lasăm printr-un loc de joacă prin mall (chestie pe care nu o agreez deloc). Și tot în felul asta am știut ca va și mânca ceva. Să nu uit! La Chef Galerie au și un meniu special conceput pentru kids, câteva feluri de mâncare mult mai sănătoase decât la fast-food, deși poate unii strâmbă din nas când aud de cartofi prăjiți și pui în crustă.
Kids Menu Chef Galerie
Am inceput masa cu Fire Roasted Calamari, un preparat care arăta și mirosea tare bine. În esență erau niște calamari preparați în ulei de măsline cu o infuzie de usturoi, sos cu roșii cherry și ierburi aromate, alături de niște crispy din pâiniță. O explozie de arome și texturi, cam asa aș putea descrie în câteva cuvinte acest preparat. O combinație reușita între gustul crocant al calamarilor și sosul acrișor și aromat din roșii cherry și lime.

Fire Roasted CalamariApoi am luat eu o salată cu bucăți de somon în crustă de susan, iar soțul meu a cerut un păstrăv la grătar. De fapt salata mea era un mix de salate, rondele subțiri de sfeclă, semințe de rodie și bucăți de somon în crustă crocantă din semințe de susan alb și negru. Foarte, foarte reușită combinația și cred că se poate consuma ca atare, fără să îi mai adaugi nici un pic de ulei sau vinegretă. Delicios, foarte delicios.

Salmon sesame salad

Despre păstrăvul la grătar, pe care l-a servit soțul meu, pot să vă spun doar că soțul a fost încântat în special pentru că “nu are gustul de piele arsă de grătar, cum am mancat într-un alt loc“.

pastrav la gratar

Cât despre Octopus Tomato Confit, adică o caracatiță marinată și preparată la gril cu roșii si ierburi, a afirmat că sosul de pătrunjel era desăvârșit.

Octopus Tomato ConfitLa desert am luat eu o Pavlova, iar soțul o Chocolate Molten Lava, pe care am ajuns să le împărțim între noi trei, că deja mâncasem multicel 🙂 , dar fetiței noastre i-a placut cel mai mult Molten lava, pentru că era plină de ciocolată, alaturi de înghețată.

chocolate molten lavaEu am declarat că aici am găsit cea mai bună Pavlova din Iași, un deliciu și o combinație incredibil de bună între micile bezele crocante, crema fină de mascarpone și sosul acrișor și parfumat din fructe de pădure. Irezistibil.

pavlova

Concluzii și impresii generale despre Chef Galerie

Ce vă mai pot spune despre Chef Galerie este că are o ambianță plăcută, e un loc în care poți să porți o conversație civilizata, poți lua în tihnă o cină sau un prânz cu familia, sau cu partenerul de afaceri.
Ce nu ma încântat prea tare (că s-a întâmplat să existe și un mic minus), a fost faptul că farfuriile (impecabile, de altfel) ți se aduc direct pe masă. Asta nu ar fi așa o mare problemă, dar când ceri un păstrăv la grătar și se pune în fața ta un platou din fonta (ca să păstreze cald totul) e cam dificil să mănânci fără să scapi, eventual, ceva pe fața de masă.

În rest totul e foarte bine pus la punct, sclipește de curățenie și preparatele sunt frumoase, aranjate și colorate, fresh. Mâncarea a venit în timp rezonabil, caldă și ni s-au oferit cam tot ce am cerut, iar preparatul pe care cea mică nu l-a terminat de consumat, ni s-a oferit la pachet la plecare.

Legat de prețuri, vă pot spune că sunt rezonabile, în special pentru zona în care este situat restaurantul și pentru meniul delicios.

  • Fire roasted calamari – 20 lei
  • Sesam salmon – 30 lei
  • Octopus tomato confit – 35 lei
  • Trout – 30 lei
  • Pavlova – 15 lei
  • Chocolate molten lava – 15 lei
  • Orice din meniu kids – 12 lei

***

Acest articol a fost scris în cadrul campaniei Bun Simț la Farfurie. Astfel, Ghimbira, iubitoarea de preparate savuroase din spatele blogului tarabucatelor.ro, cu ani de experiență în bucătărie v-a adus mai aproape experiența unei cine în oraș la cele mai înalte standarde.  Vă dorim ca toate mesele de care vă veți bucura în diferite localuri să fie asemeni acesteia. De aceea în cadrul acestei campanii vă vom prezenta doar cele mai bune restaurante din România.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Chef Galerie

Adresă:
Strada Palat 3F, Iași
Website:

[…] mult mai bun decât ce-am mai mâncat până atunci, creveți Black Tiger cu spumă de lămâie și caracatiță eoliană cu puțină salată de baby spanac. De fapt, începusem cu un pahar de […]

[…] Casa Bunicii. Restaurante cu un meniu inedit, destinate în special famililor, au loc de joacă amenajat pentru copii astfel încât părinții să se bucure de o masă lejeră. Vara se poate sta pe terasă, în […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul