Zabaione, oaza de răsfăț gastronomic din inima Bucureștiului

Zabaione
București

Care-i primul lucru care vă vine în minte când spuneți Zabaione? Zabaione, bineînțeles. Dacă-i și bun, cu atât mai bine. Să vă povestesc. Prin fața casei aflată la numărul 3 în Piața Charles de Gaulle, București am trecut de foarte multe ori vara și de fiecare dată mă fascinau geamurile mari și terasa din balcon. Săptamâna trecută s-au aliniat planetele și, împreună cu mama abia sosită în București, am petrecut o seară în care îndrăznesc să spun că am fost prea răsfățate.

Exterior zabaione

Acasă la Zabaione

Nu știu alții cum sunt, dar mie îmi plac restaurantele în care mă simt ca în sufrageria unor prieteni buni. După primii doi pași pe care i-am parcurs de la intrare am fost aproape să ieșim să căutăm adevăratul restaurant; cred că a fost prima dată în care chiar am crezut că am intrat în casa unor oameni și m-am văzut pusă în situația de a căuta scuze. O lumină slabă și caldă, muzică în surdină, un șemineu în capătul opus al salonului, mese atent decorate, tacâmuri ce loveau nerăbdătoare farfurii cu deserturi aromate.

interior zabaione

Oana și Liviu s-au îngrijit impecabil ca noi să avem parte de o experiență despre care să povestim cu drag apropiaților. Am început cu o gustare formată din fritto misto – un amestec de fructe de mare prăjite, mult mai bun decât ce-am mai mâncat până atunci, creveți Black Tiger cu spumă de lămâie și caracatiță eoliană cu puțină salată de baby spanac. De fapt, începusem cu un pahar de prosecco. 🙂

prosecco zabaione

Nu știu la ce v-ați gândit când ați citit ‘spumă de lămâie’, dar va trebui să mă credeți când vă spun că alături de creveții perfect gătiți a fost un deliciu. Bineînțeles că atunci când Gaetano Migliorato, Chef-ul născut în Sicilia, a venit să ne salute am încercat să-l descos de câteva secrete; poate să aveți voi mai mult noroc. 🙂

Black Tiger cu spuma de lamaie si caracatita

Pianul ce se auzea în surdină ne-a acompaniat pe tot parcursul serii și a făcut așteptarea felului principal mult mai plăcută. Lupul de mare in stil mediteranean, căci despre el vorbim, a fost delicios. Gătit la cuptor, învelit într-un strat de hârtie de copt și unul de folie de aluminiu, alături de cel mai bun buchețel de conopidă pe care mi-a fost dat să-l gust, puțin brocoli, sparanghel, roșii cherry, lămâie, capere și măsline, a fost mult pentru o singură persoană (mai ales după gustarea de care v-am povestit), dar neașteptat de gustos. Tot Liviu ne-a ‘asortat’ și un pahar de vin alb, așa cum s-ar fi cuvenit. Chef Gaetano ne-a mai aruncat o privire pe furiș și, văzându-ne mulțumite, s-a reîntors în bucătărie pentru a pregăti ultimul act.

lup de mare

Zabaione nu este doar numele restaurantului, este și numele desertului de origine italiană pe care nu l-aș refuza niciodată; o delicioasă cremă din albușuri de ou, zahăr și vin dulce (de cele mai multe ori, Marsala), adesea servită alături de fructe de pădure proaspete sau piersici. N-aș fi putut găsi un final mai bun pentru experiența frumoasă de la restaurantul Zabaione și vă asigur că, deși n-au tocmai cele mai mici prețuri, își merită până la ultimul bănuț.

Zabaione desert

Restaurantul Zabaione este unul dintre acele locuri liniștite, cu bucătărie rafinată și servicii bune; mai mult, promite un cadru în care să vă simțiți bine indiferent de scopul vizitei. Noi am cinat în salonul mare, destinat nefumătorilor, dar restaurantul beneficiază de câteva separeuri de dimensiuni diferite, mulându-se pe nevoile tuturor clienților.

Prețuri

  • Gustare: fritto misto, creveți Black Tiger cu spumă de lamâie și caracatiță eoliană – 54 RON
  • Fel principal: lup de mare în stil mediteranean – 23 RON / 100 gr
  • Desert: Zabaione – 32 RON

***

Pentru că sunt la prima scriere, permiteți-mi să mă prezint: Nașa la Oale și Cratițe-mi spune, gătesc și mănânc cu drag și spor în egală măsură. Am plătit până acum multă mâncare și servicii proaste, dar n-am regretat nicio experiență culinară. Dacă găsesc vreun loc de care trebuie să vă feriți, promit să raportez. Altfel, îmi mai dau cu presupusul pe alexandrablas.ro. Acest articol a fost scris în cadrul Bun Simț la Farfurie, o campanie care vă aduce în față experiențe de calitate din restaurante românești.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Zabaione

Acest restaurant s-a închis. Descoperă ce e nou în oraș.

Comentarii

Victor

21 February 2015 at 11:10

Cred ca ne-am incurcat in stiinta, Zabaione este facut din galbenus de ou nu din albus 😉

    Nașa la Oale și Cratițe

    27 February 2015 at 17:55

    Așa-i când scrii și faci pavlova în același timp. Să se consemneze, gălbenuș, nu albuș! 🙂

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul