Timișoara se bucură de un nou Restaurant Urban

Restaurant Urban
Timișoara

Se pare că toată nebunia cu #timisoaraseschimba începe să se aplice și în sfera gastronomică și ne bucurăm să vedem nu doar că apar localuri noi ci că sunt și localuri bune. Ultima experiență în acest gen am avut-o la noul Restaurant Urban, deschis pe strada pietonala Mărășești, în locul fostului Tunel. Așa că, puțin la o săptămână de la deschidere, ne-am luat la prânz să le facem o vizită.

Primul lucru pe care l-am observat a fost atmosfera caldă și luminoasă care era înăuntru, lucru care ne-a surpris ce-i drept, având în vedere că vorbim despre un restaurant aflat în subsolul unei clădiri.

Restaurant Urban

Culorile blânde, decorul simplu dar elegant, totul are un ușor iz mediteraneean prin prisma combinațiilor alese și a pereților de cărămidă. Jos, la capătul scărilor ne întâmpina un ospătar amabil, îmbrăcat impecabil în alb și negru. Tot aici la intrare sunt dispuse cu mândrie și diplomele bucătarilor și tăblița cu meniul zilei. A doua surpriză plăcută a fost să vedem că au și varianta de meniu vegetarian pentru prânz. Implementat inițial pentru perioada postului se pare că a primit multe aprecieri și promite să rămână și după post.

Meniul zilei Restaurant Urban

Ne-am învârtit puțin prin restaurant pentru că nici nu ne-am dat seama în primă instanță cât de mare este. Pe lângă zona principală de lângă bar mai există o zonă cu canapele, în spate sunt un fel de separee, sau mai exact niște mese mai retrase de diferite dimensiuni, iar în spate este o sală mare care poate să fie închiriată pentru evenimente sau folosită ca spațiu pentru nefumători.

Interior Restaurant Urban

Preparatele la Restaurant Urban

Având în vedere că nu multe restaurante din Timișoara au la meniul zilei și o variantă vegetariană, am cerut o porție fără să stăm pe gânduri. În același timp am pus și o comandă din meniul a la carte, asigurându-ne prima dată că nu va trebui să stăm mai mult să așteptăm. Am fost înștiințați cu aproximație cât durează ceea ce am comandat, am primit și niște recomandări pentru garnitură și am așteptat cuminți să ajungă mâncarea.

Supele au ajuns tare repede și arătau grozav. La meniul zilei vegetarian am gustat o supă chinezească cu tăieței din legume, soia și ghimbir. Aspectuoasă ce-i drept, cu tăiețeii așezați deasupra,  a devenit cremosă la prima amestecare. Se simțeau legumele tăiate fâșii, dar aroma a fost puțin furată de sosul de soia, despre care Migdala Sărată  mi-a mărturisit că era puțin cam mult și făcea consumarea întregii farfurii puțin cam dificilă.

Supa chinezeasca

Dincolo de oferta zilnică, eu am comandat o supă cremă de legume. A venit fierbinte, cu o consistență suficient de cremoasă și o explozie de gust. De la mazăre, morcovi, cartofi, parcă se simțea și puțină fasole, suficient de sărată, a fost un deliciu. Iar cireașa de pe tort au fost fâșiile de foccacia calde acompaniate de ulei de măsline care au venit în loc de crutoane. O idee de excepție, care îți alintă papilele gustative. Ce-i drept nu ne-am putut abține și am devorat toată farfuria cu foccacia, chiar dacă riscam să nu putem consuma în întregime următoarele feluri de mâncare.

Supa crema de legume

Tot la meniul zilei, Migdala a avut o caponata cu vinete în pesmet la cuptor, pe pat de legume. Deși nu a fost nici  rețeta originală cu capere și sos de roșii,  nici varianta cu ceapă roșie și roșii confiate care figura în meniul afișat, varianta prezentată a fost foarte gustoasă. Vinetele făcute bine, iar amestecul de legume moi și dulci care le însoțeau au venit la fix.

Vinete cu ghiveci de legume

Eu am găsit la felul principal o combinație care mi-a căzut cu tronc: piept de pui Dijon cu cocos. O ruladă gustoasă de piept de pui, umplută cu cașcaval și sos balsamic, care avea o crustă generoasă, ușor crocantă de cocos cu muștar Dijon. Am fost extrem de mulțumită de alegerea făcută. Pieptul a fost făcut perfect fraged și în combinație cu cocosul aromat și boabele de muștar, a fost o adevărată experiență. Simplu, aromat și bine gătit. Pentru garnitură am primit recomandare pentru orez cu parmezan, care a venit decorat impresionant cu o floare făcută dintr-o ridiche neagră. Bun, cu singurul dezavantaj că se răcise. Porția a fost foarte mare (cel puțin pentru mine), dar pentru că mi-a plăcut tare mult combinația, am fost tare bucuroasă că mi-a fost acceptată rugămintea de a primi jumătatea de porție rămasă la pachet.

Pui cu cocos si risotto

Pe când credeam că prânzul s-a încheiat cu succes, am fost întâmpinate cu un cheesecake cu zmeură din partea casei. Ne-a bucurat tare mult atenția și am savurat prăjitura. Am fi vrut totuși să fie puțin atenți, având în vedere că Migdala comandase un meniu de post, să întrebe dacă nu vrea totuși ștrudelul de mere prevăzut în meniul zilei. Nu a fost cazul la noi, am mâncat cu plăcere varianta oferită, dar poate pe viitor vor ține puțin cont și de asta.

cheesecake cu zmeura

Am plecat din restaurant plăcut impresionate și mulțumite că avem un nou restaurant bun în oraș. Un loc cald în care să poți să ieși cu prietenii sau familia, să guști preparate bine gătite și să nu îți lași tot salarul pe consumație.

Pentru a vă face o idee, preparatele consumate de noi au costat cam așa:

  • meniul zilei – 21 lei (de când am fost noi , se pare că meniul a scăzut la 18 lei)
  • supa cremă de legume – 13 lei
  • piept de pui Dijon cu cocos – 26 lei
  • orez cu parmezan – 15 lei

Așteptăm cu drag să le mai trecem pregul, suntem curioși ce alte preparate vor mai introduce în meniu și suntem aproape convinși că va fi un restaurant pe care timișorenii îl vor îndrăgi.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Restaurant Urban

Adresă:
Str Marasesti, Nr 12, Timișoara
Telefon:

[…] dorim să evadăm din oraș și cum am vrut să forțăm puțin sosirea primăverii, împreună cu Muffin Queen, am pornit spre Izvin. Destinația finală a fost Restaurantul Roco, despre care am tot auzit […]

[…] subiectivă și sub influența amintirilor, dar mie această mâncare mi s-a părut delicioasă. Pieptul de pui fraged și suculent, acoperit de sosul dulce-acrișor cu vișine și un pireu numai bun să te […]

[…] Partenerul meu de cină a ales o salată de năut cu ardei copți și sos de gorgonzola. Lui i-a plăcut foarte mult, dar pentru mine avea cam mult năut, față de celelalte ingrediente, acestea pierzându-și aroma. Oricum, mi-era greu să pun această salată la egalitate sau superior ”bunătății” de vinete a la parmegiano. […]

[…] întrebat dacă se servește meniul zilei la Riviere, dar răspunsul a fost negativ. Așadar am luat meniul la răsfoit. Am observat că […]

Comentarii

Rux

24 March 2015 at 12:34

Si noi am fost acolo la meniul zilei si a fost extrem de bun! In schimb, portiile au fost mult prea mari, iar din experienta cu meniurile zilei pe la restaurantele noi din oras, ma intreb in ritmul asta (ingrediente scumpe, portii foarte foarte mari, mult personal pentru un local destul de mic) cat timp vor mai pastra calitatea…La un moment dat vor taia din costuri si ghiciti de unde taie “restauranteur-ii” timisoreni 🙂

Lore

25 March 2015 at 10:49

Am fost, e frumos in general, nu sa dai pe spate, dar aerul inchis si umed amestecat cu miros de vopsea si mancare ne face sa nu mai revenim.

Vlad

28 March 2015 at 6:44

Am o intrebare, cand foodcrew merge intr un locat, se stie ca sunt de la foodcrew sau depinde de cine merge?

    Muffin Queen

    3 June 2015 at 16:42

    Depinde de situație, dar de cele mai multe ori nu se știe cine suntem decât la finalul mesei, dacă este necesar.

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul