Buffalo Wings ca la mama lor acasă

La Strada
Timișoara

Datorită inspirației de a rezerva două locuri la La Strada, într-o seară de joi, când toată lumea este flămândă, s-a ivit și prilejul de a contura prima mea recenzie.

Pentru că verile trecute am avut ocazia să mă ling pe degete la Sticky Fingers, Buffalo Wings și T.G.I.F în State, savurând porțile de Hot Wings, am fost foarte surprinsă să regăsesc gustul original al Wings-urilor la noi în Timișoara.

Sunat, rezervat, așezat și așteptat cu drag. Nu ai cum să nu aștepți cu drag într-un astfel de local. Mic, cochet, călduros și învăluit în miros de burger care îți ghidilă nările cu mult înainte de al devora.  Am fost bucuroasă că în sfârșit am prins loc la masa din mijloc, masa oamenilor care nu se cunosc. Îmi place tare mult abordarea aceasta. Socializatul se face repejor pentru că aici se mănâncă… când este nevoie chiar și fără cuțit și furculiță.

La Strada panorama interior

De sorbit!

Am preferat să sorb ceva gustos, așa că m-am oprit la un Milkshake Chocolate cu Oreo. Pur și simplu delicios. Sunt convinsă că mulți biscuiți au înnotat în blender pentru că gustul de Oreo era intens și se simțeau biscuiții zdrobiți. Textura era groasă, dar nu budincă. Am strâmbat din nas când am văzut că Oreo milkshake-ul era servit cu topping de frișcă. (Eu tot timpul comand fără frișcă deoarece tot tot timpul este deplorabilă.) Dar cea servită era ca și proaspăt bătută cu telul. Exagerez ca să exprim cât de mult mi-a plăcut. Ce-i drept, poate a avut puțin cam multă gheață mărunțită, but go for it!

La Strada Oreo Milkshake

De devorat!

Știam cu mult înainte ce doream să cinez, așa că am mers la sigur cu Buffalo Wings cu sos Gorgonzola. Aceste aripioare sunt enervant de delicioase. E a treia oară când le servesc și tot mai bune sunt. Am primit comanda repede, mai repede ca primele dăți (probabil pentru că localul nu era plin). Aripioarele au fost în număr de 12, de data aceasta, (de obicei se servesc 10) și acoperite într-un sos dulce-acrișor. Poate sună banal, dar puiul combinat cu sosul lipicios și cu cel de Gorgonzola sunt pur și simplu la alt nivel.

La Strada - Buffalo Wings

După cum vedeți și în poză, sosul nu curge de pe aripioare și stă lipit de ele, nu de farfurie. Textura perfectă, iar gustul nu e mai prejos. Aripioarele sunt și ele foarte bine gătite, mai ales că pielița nici nu se simte.

Sosul de Gorgonzola este prea bun. Eu l-aș putea mânca gol. Este puțin ca și cantitate, dar nu vă faceți griji, structurat bine ajunge pentru fiecare îmbucătură a aripioarelor. În State langă Wings se servesc doar frunze de țelină, aici am fost surprinză să descopăr țelină și salată. Salata a fost proaspătă, dar mă puteam lipsi de ea.

Acum doar aștept și varianta când se poate alege intensitatea sosului de pe aripioare: Medium, Hot, X-tra Hot.

La Strada vă oferă și câteva minute de relaxare a minții. În caz că mergi să cinezi singur(ă) sau vrei să te întreci cu prietenii, poți să încercuiești cuvintele (un trick folosit în SUA ca să îi țină pe copii cuminți la masă).

La Strada jocuri cuvinte

Servirea este foarte primitoare, chelnerița zâmbește când ia comanda și nu deranjează, iar când apare este ca un spiriduș simpatic.

Nota de plată:

  • Milshake Flavor 8 lei (Oreo a fost din partea casei, cel cu Oreo costă 12 lei)
  • Buffalo Wings cu sos Gorgonzola (doar 15 lei)

Eu am servit porția de Wings împreună cu o prietenă și amândouă ne-am ridicat sătule. Probabil aș putea să înfulec și o porție singură, dar trebuie să păstrăm loc și pentru alte degustări păcătoase.
Ei bine, dragi gurmanzi cititori, aceste aripioare nu sunt doar niște aripioare cu sos dulce-acrișor, sunt Buffalo Wings ca în America, preparate după o rețetă de cunoscători în Wings. Vă îndemn călduros să le degustați, iar apoi nu sunt curioasă să îmi spuneți dacă vă plac, ci doar pe câte degete v-ați lins!

La Strada pult

Aștept păreri yummy!

Acest articol a fost trimis de Gogoșica, o prietenă gurmandă care cochetează cu ideea de a vă ține la curent cu localurile cool din Timișoara.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

La Strada

Adresă:
Gheorghe Lazăr 1, Timișoara

Comentarii

Florin

9 April 2015 at 17:32

Spiridusul este mic. Cat despre local, FAIN! Si patron “american” probabil, sigur nu hapsan ca ai nostri.

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul