O cină cu spectacol la wok

Wok'n Roll
Cluj Napoca

Obișnuim, mai ales la final de săptămână, să ieșim de la serviciu și să cinăm în oraș. Este o ocazie numai bună de a face planuri pentru zilele de sâmbătă și duminică și să ne povestim ofurile de peste săptămâna pe care o încheiem. Așa s-a întâmplat și vinerea trecută, când ne-am orientat spre Wok’n Roll, locația de pe strada Gheorghe Șincai nr. 14, existând și o a doua locație în P-ța Unirii nr. 19. Ambele restaurante sunt în zona centrală a orașului și sunt foarte ușor accesibile.

Wok'n Roll Interior

CE AM COMANDAT

În ciuda vremii neprietenoase de afară, am început seara cu o limonadă de fructe de pădure la pahar. O limonadă foarte bună și aromată, servită aproximativ la temperatura camerei.

Limonada fructe de padure

Am continuat seara cu o supă fierbinte și aburindă. Eu am ales o supă cremă de roșii, iar soțul meu supa mexicană picantă. Supa crema de roșii a fost exact e gustul meu. Cremoasă, puțin acrișoară, dar și puțin dulceagă, iar aroma busuiocului s-a simtit discret, însă plăcut.

Crema de rosii Wok'n Roll

Ambele supe au fost servite cu feluri diferite de pâine, ceea ce ne-a impresionat în mod plăcut. Painea Naan servită la supa de roșii a fost coaptă sub forma unei baghete crocante și a fost servită ușor caldă, potrivindu-se foarte bine cu supa.

Supa mexicana cu paine

Mai departe au urmat felurile principale. Conceptul restaurantului dă libertatea de a face combinații pe gustul fiecăruia, astfel că după lungi consultări ale meniului, eu am ales o porție de orez cu legume, mușchi de vită și sos wok’n roll. Legumele au avut o textură crocantă la interior și moale la exterior, iar mușchiul de vită a fost moale și suculent. Nimic de reproșat! Am avut o reținere în a comanda mușchi de vită de teamă să nu fie prea gătite fâșiile de carne, însă în farfurie am avut o surpriză plăcută, iar per total combinația aleasă a fost una care mă va face sa revin în restaurant.

Vita, orez si sos woknroll

Soțul meu a ales din meniu o porție de paste din grâu cu piept de pui și sos teryaki și a fost foarte încântat de preparat, în special de textura pastelor.

Paste cu pui si sos teryaki

Extra (și ne-am bucurat tare), la masa ni s-au mai adus două boluri, unul cu usturoi pisat, iar al doilea cu ardei iute tăiat rondele. Mari amatori de usturoi, am adăugat câte puțin peste orez, respectiv paste.

Extra usturoi si ardei

Pentru desert am ales să împărțim o porție de clătite austriece cu spumă de mere, nu de alta, dar porțiile anterioare au fost destul de consistente și mărișoare, așa că nu ne-am simțit stăpâni să mâncăm fiecare câte un desert întreg.

De cum ni s-a adus desertul la masă am știut că vom avea parte doar de arome una și una. Practic, acest fel de clătite după coacere se fărâmițează, iar bucațile din farfuria noastră au fost pufoase, pe alocuri crocante. Au fost servite cu fulgi de migdale și sos de afine și o foarte gustoasă spumă de mere. Aerată, acrisoară, dar potrivit de dulce. O experiență dulce pe care o recomandăm din toata inima.

Clatite austriece si spuma de mere

IMPRESII GENERALE

Prețurile preparatelor noastre au fost:

  • Limonada cu fructe de pădure – 5 lei
  • Supa cremă de roșii – 11 lei
  • Supa mexicană picantă – 12 lei
  • Orez&legume și mușchi de vită – 35 lei
  • Paste de grâu&legume și piept de pui – 32 lei
  • Clătite austriece cu spumă de mere – 15 lei

Per total, cina noastră la Wok’n roll a fost una într-o atmosferă plăcută și caldă. Restaurantul este curat, cu un decor plăcut. Pe fiecare masa există un ghiveci cu o plantă aromatică, lucru care ne-a plăcut foarte mult. În restaurant fumatul nu este permis și oferim o bulină roșie pentru acest aspect. Două buline chiar.

Detalii Interior Wok'n Roll

Este un loc prietenos, numai bun de mers alături de prieteni sau familie. Mâncarea (preparatele specifice gătite în wok) se prepară pe loc în fața clientului, ceea ce reprezintă o experiență frumoasă și ieșită din comun. Noi am rămași impresionați de flăcările care se ridicau din wok-ul cu preparatele noastre, stârnindu-ne si mai mult interesul pentru mancarea din fața noastră. Bineînțeles, bucataria fiind una deschisă, există riscul ca la finalul vizitei să se constate că hainele miros a mâncare, însă merită asumat acest risc.

Preparare mancare on wok

Este important de reținut că există o procedură în ceea ce privește comandarea mâncării. Aceasta se comandă la bar, iar clientul primește un bon cu un număr. Odată pregatită mâncarea acest număr se strigă în sală, iar clientul ridică comanda de la bancul de lucru. Bineînțeles, pentru clienții noi comandarea și servirea mâncării se face la masă. Poate aceasta procedură ar trebui sa fie afișată în restaurant.

În ceea ce privește servirea, aceasta a fost promptă (poate cu o mică întârziere între cele două supe, soțul meu primind-o pe a lui la câteva minute după ce a fost servită cea comandată de mine), am primit explicații și recomandări în legatură cu preparatele într-o manieră prietenoasă și politicoasă.

***

Probabil cea mai pofticioasă persoană din lume, gătesc și apoi mă mândresc cu farfuriile mele pe blog. Sunt o persoana creativă, așa că nu mi-e frică de experimente în bucătărie, iar dulciurile sunt prietenele mele cele mai bune. M-am alăturat campaniei din dorința de a arăta tuturor cu ce se mândrește urbea noastră în ale bucatelor. Aveți încredere în scrisul meu, căci simțurile nu-mi sunt alterate de urechile prea mari. Numele vine tocmai de la numele de familie, Ureche, nicidecum de la mărimea acestora.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Wok'n Roll

Adresă:
Calea Dorobanților 24, Cluj-Napoca
Telefon:
Website:

Comentarii

claudiu

10 July 2015 at 16:44

I-am vizitat si eu pe cei de la wok’n roll. Nu sunt clujean asa ca m-am documentat putin fiind un timp caruia ii plac experientele culinare. Asa am ajuns la ei.
Atmosfera din bar este excelenta. Pur si simplu ne-am simtit ca acasa cu chelneri si bucatari foarte prietenosi. Nu am stiut ce sa alegem asa ca am lasat pe cei de la wok’uri sa faca ceva ce ei ar manca.
Mancarea a fost buna si portile foarte generoase. Pretul destul de piperat dar pe deplin meritat.(cred ca aprox 60 de lei portia).
Sa mai spun ca la final a venit bucatarul sa ne intrebe daca ne-a placut?

Toate cele bune!

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul