Coaste marinate și piept de pui umplut pentru un prânz copios

Curtea Veche
Curtea de Argeș

Să fii turist în România e o provocare. Și nu vorbesc de drumuri, de cazare sau alte detalii de genul acesta. E o adevărată provocare să găsești restaurante cu mâncare bună. Nu săriți, vă rog! Nu vorbesc de orașele mari, vorbesc de zonele rurale, de orașe mici. Spre exemplu am trecut recent Transfăgărășanul și Transalpina. Frumoase foc! În ambele trasee am avut problema mâncării. Fiind în vârf de munte, pe unul dintre cele mai populare trasee din țară te aștepți să găsești mâncarea aia bună de care suntem atât de mândri, preparatele tradiționale cu care ne lăudăm, brânză direct de la stână, ciuperci proaspăt culese și alte nebunii de genul acesta. Dar nu, găsești semi-preparate cât cuprinde, brânză ieftină din supermarket și legume congelate.

Am fost supărată tare, pentru că nu știm să ne bucurăm de lucrurile bune pe care le avem, pentru că nu știm să încurajăm producătorii locali. Se pot face atât de multe lucruri frumoase. O fugă până în Austria și vezi că se poate. Trecând de această nemulțumire și coborând mai la oraș, am trecut din nou prin Curtea de Argeș.

Prânzul la Curtea Veche

Vă amintiți că am mai vorbit despre Curtea Veche și vă spuneam că am fost mulțumiți de ce se întâmplă pe acolo. Așadar, fiind înfometați și supărați de serviciile de care am avut parte, am zis să mergem la sigur.

Am fost din nou surprinși să vedem cât de multă lume era la masă, am găsit cu greu un loc liber la terasă. Ne-am așezat și am primit imediat meniurile.

Au foarte multe preparate și asta îți îngreunează decizia când ți-e foame și ai poftă să mănânci de toate.

Am început prin a comanda băuturile, chelnerul a fost foarte amabil și ne-a întrebat dacă vrem zahăr sau miere în limonadă. A știut să ne facă și recomandări pentru meniu și să ne dea sfaturi pentru desert. Când am reușit să ne hotărâm ce să comandăm a venit repejor să preia comanda.

Mi-am luat inima în dinți și am uitat de dietă și alți fluturi. Am comandat o porție de coaste de proc marinate și cartofi copți cu cașcaval. Au ajuns și au arătat cam așa:

Coaste Marinate Curtea Veche

Coastele au fost bune, chiar dacă nu s-a simțit să fi fost ținute prea mult la marinat. Bănuiala mea e că sunt scăldate în puțin baiț înainte de a fi făcute. Cartofii au fost puțin dezamăgitori. Adică mi-ar fi plăcut să facă cartofii mai bine și să pună mai mult cașcaval sau mozzarela. Oricum, ce-i lipsește cu desăvâșire acestui preparat sunt niște sosuri. Am întrebat și tot ce am putut să obțin a fost niște muștar.

Am mai comandat și o porție de piept de pui umplut cu spanac și sos de muștar, însoțite de o ganitură de cartofi copți în jar.

Piept de pui umplut si cartofi la cuptor

Aceeași generozitate a porției s-a regăsit și la acest preparat. Puiul a fost foarte bun, cu spanac proaspăt, însă sosul de muștar era defapt muștar simplu, fără niciun alt fel de ingredient. Cartofii au fost buni, dar mi-ar fi plăcut să fie o idee mai bine făcuți.

Am luat și o porție de călite cu afine, din păcate nu a rezistat detul pe farfurie încât să reușesc să o și fotografiez. Vă recomad să le încercați, sosul de afine e tare gustos.

Mâncare e destul de bună aici și personalul de excepție. Totuși preparatele nu sunt excelente, mai au de muncă însă sunt pe calea cea bună. După cum spun mulți experți e foarte greu să pregătești mâncare excelentă când ai un meniu cu zeci sau poate sute de preparate. Mai bine ar subția gama de produse și s-ar concentra să le îmbunătățească pe cele rămase. Oricum, e doar o idee. Cu siguranță le voi mai trece pragul, au o ambianță plăcută, prețurile sunt decente și servirea ireproșabilă.

Pentru prânz noi am plătit:

  •  limonadă 1 l – 8 lei
  • piept de pui umplut – 22 lei
  • cartofi copți pe jar – 6 lei
  • coaste de porc cu carofi – 37 lei
  • clătite cu afine – 8 lei

Voi pe unde ați mai mâncat când ați traversat Transfăgărășanul?

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

a:3:{s:7:"address";s:53:"B-dul Basarabilor, nr. 121, Curtea de Argeș, Romania";s:3:"lat";s:10:"45.1438099";s:3:"lng";s:18:"24.676026099999945";}

Curtea Veche

Adresă:
B-dul Basarabilor, nr. 121, Curtea de Argeș
Telefon:

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul