Seară între prieteni, cu specific italienesc

Il Milanese
Florești

Dacă cumva te prinde foamea pe drumul care leagă Clujul de Oradea, așa, mai aproape de Cluj, apoi e musai să tragi pe dreapta la restaurantul Il Milanese, din Florești. Indiferet de cazuri, dacă ești în zonă, poți trage o fugă până în Florești. Comuna, care de altfel este și comuna cu cei mai mulți locuitori din țară, este la doar câțiva km de Cluj și poți ajunge repede acolo cu mijloacele de transport în comun. Restaurantul Il Milanese este pe strada Avram Iancu nr. 85, adică exact pe drumul european E60. Este chiar ușor de reperat. Și dacă după masă te simți puțin obosit, poți să te cazezi în camerele disponibile ale hotelului, căci există și acest serviciu.

Noi doi am ales să petrecem o seară aici împreună cu o prietenă și băiețelul ei. Ne-am simțit foarte bine și abia așteptăm să mai mergem. Ar fi și culmea să nu profităm de locul acesta, noi locuind chiar în Florești.

Restaurantul este împărțit în două săli, pentru fumători, respectiv pentru nefumători și are undeva la cca 12-13 mese, în total. Când intri în restaurant nu ai zice ca te afli într-un restaurant cu specific italian, decorul fiind foarte bogat în farfurii tradiționale din ceramică, vase de gătit și servit din cupru, instrumente muzicale, costumații tradiționale, ceasuri vintage, atât pe grinzile tavanului cât și pe pereți. Un decor frumos, chiar dacă pare prea încărcat.

Il Milanese Interior

Cuptorul cu lemne pentru pizza este amplasat într-una dintre săli, așadar, ai posibilitatea să vezi cum este pregătită. Eu am fost curioasă așa că am asistat la prepararea și coacerea celor comandate. Pizzarul de serviciu al restaurantului este un domn foarte prietenos, participant și chiar câștigător al competițiilor naționale și internaționale din domeniu. Și asta s-a văzut, pentru că am mâncat cea mai bună pizza din Cluj de până acum. Atât de bună, încât aș fi zis că sunt în Italia, la ea acasă.

Pregatire pizza Il Milanese

Restaurantul este curat, iar servirea fără cusur. Chelnerița a fost prietenoasă, caldă și zâmbitoare pe toată durata interacțiunii cu noi.

Ce am comandat noi

Meniul este destul de complex și conține și preparate cu specific românesc, însă noi le-am exclus din start. Ca și băuturi, puteți alege dintr-o selecție de vinuri, dar și tării sau bere. Noi am ajuns acolo înfrigurați, așa că am simțit nevoia unui ceai fierbinte.

Eu și prietena mea am ales fiecare o porție de spaghetti carbonara, iar soțul meu și Luca, băiețelul isteț, au ales pizza Milanese, respectiv Whurster.

pizza whurster

Porția de paste este chiar generoasă având 320g/80g și noi ne-am luptat puțin cu ea. De departe, au fost cele mai bune paste carbonara pe care le-am comandat la restaurant. Fierte suficient, sos cremos și un parmesan delicios. A trebuit doar să mai adaug puțin piper și au fost perfecte.

spaghetti carbonara

Cele doua pizza au fost și ele foarte gustoase, în special cea Milanese, cu gorgonzola și șunca speck. Al meu soț nu a încetat să o laude și să o pomenească după ce am ajuns acasă, în special blatul.

pizza milanese

Desert nu am mai comandat, nu ne-am fi simțit în stare să îi dăm de capăt, însă recunosc că pe mine m-ar fi tentat o porție de tort cu piure de castane. Data viitoare, dacă va mai fi în meniu, nu îl voi rata.

Per total, seara noastră a fost mai mult decât reușită și sperăm că o vom repeta destul de curând.

Prețurile restaurantului sunt perfect justificate prin mâncarea foarte gustoasă și servirea fără reproș.

  • Pizza Milanese – 28 lei
  • Pizza Whurster – 20 lei
  • Sos de roșii – 3 lei
  • Spaghetti Carbonara – 22 lei
  • Ceai de mentă – 2 lei+1,5 lei mierea
  • Răcoritoare – 5 lei

Dacă ai fost și tu aici la restaurant, spune-ne într-un comentariu cum ți s-a părut.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Il Milanese

Adresă:
Florești, pe drumul european E60, Cluj-Napoca
Telefon:
Website:

[…] starter, am hotărât să mergem pe un antipasto tipic italian din care am ciugulit fiecare ce ne făcea cu ochiul. Eu am preferat anghinarea și roșiile uscate […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul