Despre Homemade și așteptările mari

Homemade
Timișoara

Deși unii ar zice că Timișoara e un oraș mic iar oferta de restaurante e limitată, pe mine încă mă surprinde fluxul continuu de restaurante din oraș. Unii mai ratează, alții mai încearcă, concret este că avem constant câte ceva nou în oraș. În rândul restaurantelor recent deschise se numără și Homemade.

Recunosc că i-am urmărit încă de pe vremea în care aveau 100 de like-uri pe pagina de Facebook și promiteau să vină cu mâncare proaspătă și un concept cald care să facă din ieșitul în oraș un prilej de răsfăț și relaxare.

Intrare Homemade

Imediat după deschidere au început să apară tot felul de poze artstice din unghiuri obscure și detalii parcă rupte din reviste de decor. Meniul publicat zilnic pe pagina de Facebook părea apetisant și deosebit. Așadar curiozitatea creștea.

Se prea poate ca toată campania asta de teasing să fi reușit să-mi creeze niște așteptări mult prea mari, pentru că experiența la fața locului nu m-a impresionat.

Locația e frumoasă, semntimentul de sufragerie a unor prieteni și atmosfera caldă sunt primele lucruri pe care le observi. E un decor mai aparte care nu e neapărat pe placul tuturor. Din cercul de cunoștințe am observat că e o realție love or hate față de genul acesta de locații.

Interior Homemade

Mi-e mi-a plăcut, deși vă spun cu mâna pe inimă și vă rog să nu aruncați cu roșii după mine, restaurantul îmi seamănă teribil de tare cu Musiu – de la decor și până la meniu.

Lăsând decorul, să vă povestesc puțin despre mâncare. Am încercat o supă cremă de mazăre tare gustoasă, cu un gust intens și o textură plăcută. Era perfectă dacă nu o serveau cu crutoanele direct în farfurie, care s-au făcut pastă în 5 secunde.

Supa crema de mazare Homemade

Am încercat și o ruladă de pui cu sos gorgonzola și baby carrots. Un preparat destul de fad, cel puțin în varianta încercată de mine. Morcovii erau prea făcuți, iar la ruladă ar fi mers niște condimente, nu era deloc impresionantă ca aromă.

Rulada de pui cu baby carrots

La final am cerut un lava cake cu înghețată. L-am primit repede, dar spart. Deși era bun la gust, tot farmecul acestui gen de prăjitură este bucuria de a o desface și a vedea cum curge interiorul lichid. Ei bine, mie mi-au furat această bucurie și mi-au adus o baltă în care se scălda ce mai rămăsese din prăjitură. Chiar dacă e strict o chestie de aspect, aș fi preferat să fie mai atenți.

Lava Cake Homemade

Dincolo de asta, servirea e impecabilă, am fost întâmpinați cu zâmbete și am primit detalii legate de meniu. Baia e curată, spațiul frumos dar prețurile cam mari. Și ce m-a șocat a fost că prețurile sunt foarte mari la băuturi și nu vorbim de cocktail-uri sau alte minuni, vorbesc de bere, apă și răcoritoare.

Vă spun sincer că am pierdut bonul de masă dar rețin că pentru cele enumerate mai sus am plătit 80 lei. Îmi place că experimentează cu mâncarea și tare mi-ar plăcea să le mai trec pragul o dată să mă conving că pot mai mult. Mai ales acum că au băgat și suc de soc în meniu.

Tu ai fost la Homemade? Cum ți s-a părut?

Share on Facebook5Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest1
Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Homemade

Adresă:
str. Gheorghe Doja, Nr.40, 300222 Timișoara, Romania
Telefon:

Comentarii

Homemade

11 June 2016 at 17:31

Multumim pentru review! 🙂 vom incerca sa ne straduim si mai mult la mancare si ne cerem scuze pentru lava, data viitoare vom fi mai atenti.in legatura cu asemanarea locatiilor va respectam parerea dar avand in vedere ca este un concept de restaurant deschis in casa si stilul este unul eclectic e normal ca sa existe asemanari(fara sa ne fi dorit acest lucru) va mai asteptam pe la noi, invatam mereu din greseli si ne revansam daca avem ocazia 🙂

Mirela

12 June 2016 at 13:53

Multumita de primire, de staff si de mancare.Indragostita de lava.
Acest concept de “restaurant in casa” este foarte folosit in stainatate, mi se pare o rautate sa faci comparatii intre ele in primul rand iar in al doilea rand sunt sute de alte restaurante in tara si lume care au concepte comune la design si nu se fac remarci de genul la un review in care mancarea ar trebui sa fie subiectul principal.
Si parerea mea este ca atunci cand mergi intr-un restaurant si te gandesti sa scri un articol, doua feluri de mancare incercate sunt mult prea putine ca sa-ti dea dreptul sa pui rapid o eticheta, o nota, etc. Iar la preturi la bautura stiu ca de cele mai multe ori ajuta la selectarea clientelei, sunt sute de variante in oras pentru toate buzunarele.

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul