Unde petrec timișorenii Revelionul?

Timișoara

Încă nu știți ce să faceți în noaptea de Anul Nou? Petrecerile organizate de restaurante sunt o alegere clasică. Cu mâncare bună, muzică, concerte live sau reprezentații artistice, ofertele nu întârzie să apară. Așadar, ne-am luat puțin timp și am făcut o listă cu restaurantele în care puteți să petreceți noaptea de Revelion.

champagner-1071356_1280

Casa Bunicii 2

Casa Bunicii 2

Noaptea de Revelion aici costă 250 lei și cuprinde un meniu tip bufet, suficient de variat pentru a satisface invitații, muzică asigurată de un DJ și surprize artistice. La bufet veți regăsi următoarele preparate:

Bufet Rece

  • Roșii cherry cu cremă de ton
  • Mini frigărui din fructe confiate rulate în spek
  • Somon fume cu cremă de brânză aromată cu fenicul
  • Ciuperci umplute cu brocoli
  • Praline din brânză cu ierburi aromate
  • Mini frigărui caprese
  • Bruschete cu cremă Philadelphia și dulceță de ceapă roșie
  • Mini tarte cu mousse de hribi
  • Ruladă din muschiuleț de porc cu goji confiate
  • Papiote din cașcaval ementaler și suncă de casă
  • Ruladă de curcan cu mere și bacon
  • Papiote din somon marinat și cașcaval afumat
  • Mini rulouri aromate
  • Mozaic de măsline
  • Salată de vinete cu ardei copți
  • Salată de icre făcute în casă
  • Salată orientală
  • Salată din paste cu ton

Bufet Cald

  • Piept de porc marinat la cuptor cu sos de capere
  • Friptură din pulpa de curcan rulat în bacon cu sos de hribi
  • Șalău file mediteranean
  • Sarmăluțe cu costiță și mămăliguță
  • Cartofi șvăbești
  • Orez cu zucchini și măzare
  • Salată verde ca la bunica
  • Murături asortate
  • Salată de sfeclă roșie
  • Sos de hrean

Desert

  • Fructe
  • Mini brioșe cu afine
  • Mini tarte cu fructe
  • Trufe de ciocolată aromată
  • Mini choux cu cremă de migdale
  • Tort cu cremă de brânză și fructe

Casa del Sole

casa del sole restaurant

Aici petrecerea costă 330 lei, este întreținută cu muzică live și un bar all inclusive, la care se adaugă unul dintre meniurile de mai jos. Pentru fiecare fel de mâncare probabil se poate alege o variantă dintre cele două existente.

Varianta 1

  • Gustare rece
  • Somon copt pe pat de linte
  • Pulpă de rață în crustă de muștar cu cartofi, roșii cherry li ardei capia copt
  • Desert ”Casa del Sole”

Varianta 2

  • Supă cremă de broccoli cu Saint Jacques și roșii uscate
  • Piept de curcan la cuptor cu orez negru/ Gorgonzola și stafide
  • Surf and Turf cu legume blansate
  • Croccantino

Cheers

La Cheers petrecerea de Anul Nou costă 350 lei. Nu știm ce fel de muzică va fi, dacă va fi și un program mai deosebit sau nu. Cert este că vor avea un open bar și următorul meniu:

Ronțăieli:

  • Chipsuri din sfeclă roșie
  • Chipsuri din cartofi
  • Rondele din ceapă crocantă

Gustărică:

  • Mini Burgeri aperitiv cu chiflă pufoasă și chiflă multibob diferite ingrediente
  • Tacos mixte
  • Midii cu mascarpone și două arome de vin
  • Salată baby spanac cu mușchi de vită
  • Salată verdețuri cu ou de prepeliță posat și bacon crocant
  • Tartă de spanac cu vită și chutney de ceapă roșie
  • Stand cu Prosciutto Crudo și brânzeturi fine
  • Tortila cu tentacule de calamari
  • Platou tradițional

Pe săturate:

  • Mini sărmăluțe pe cub de mămăligă cu bacon și smântână
  • Piept Rață
  • Coaste de porc
  • Pește
  • Mini Burger din vânat și din piept de rață
  • Calamari umpluți cu spanac și ricotta
  • Spanac sote cu unt și usturoi
  • Baby morcovi sote
  • Risotto negru cu unt
  • Cartofi dulci

Complex Flonta

Mese Complex Flonta

Petrecerea de Anul Nou de aici va fi pe ritmuri mai tradiționale, având ca invitați  Alex Surdea, Georgiana Vița, Formatia Timisul si Dj Bogdy by VSG. Meniul costă 300 lei și are open bar.

Gustare rece

  • Mini Cordon bleu de porc cu valeriană și lămâie
  • Ruladă din piept de curcan cu măsline și ardei
  • Rulada de salam cu brânză și capere
  • Prosciutto stiks cu brânză Philadelphia
  • Coșuleț cu pate din ficat și ou de prepeliță în aspic
  • Coș din foi cu somon și cremă de brânză
  • Chifteluțe la cuptor cu susan negru, susan alb și fistic
  • Tartină cu pesto de hribi
  • Rol din pastramă cu salată a la ruse
  • Rol de castravete cu cremă de brânză picantă
  • Bărcuță din ardei gras cu salată de vinete
  • Salată baby caprese
  • Selecție de măsline

Friptură 

  • Piept de curcan cu mozarella, prosciutto crudo și sos de ciuperci
  • Piept de porc cu nucă și smochine
  • Cartofi cu rozmarin, sare de mare și boia
  • Salată asortată

 

  • Tort cu ciocolată

Enoteca Amphora

interior Amphora

Aici Revelionul are și un nume: “Savoir vivre”. Costă 350 lei și cuprinde meniul de mai jos și bar all inclusive, sau cel puțin așa îl denumesc ei. Nu au muzică live, nici momente artistice. Sau cel puțin nu le-au anunțat.

Antreu

  • Tartine de păstrăv afumat garnisit cu nuci caramelizate
  • Terină din piept de curcan cu stafide în mantie de radicchio
  • Galantină de fazan cu legume alese
  • Linguriţe de raffaelo din brânzeturi cu fructe de pădure şi stafide
  • Mousse de foiegras cu mantie de zucchini
  • Somon cu spumă de brânză şi icre negre
  • Surf and turf (bresaola şi crevete)

Gustare rece

  • Mousse de brocolli cu carpaccio de caracatiţă
  • Gustare caldă
  • Halibut cu piure de fenicul şi chips de grapefruit și icre roșii

Fel principal

  • Medalion de struţ cu prosciutto crudo
  • Muşchi de cerb acompaniat de dulceaţă de roşii cu peperoncino
  • Millefoglie de cartofi tricolor
  • Mix de ciuperci sălbatice şi varză de bruxells

Desert

  • Macarons, parfait de lămâie şi cocos cu jeleu de fructe de pădure

Hotel Timișoara, Sala Athena

Aproape de artificii și zarva din centru, aici se promite o oază de eleganță. Cu muzica asigurată de DJ Stafie, Revelionul de aici costă 250 lei și are bufet suedez cu următoarele preparate:

Aperitive:

  • Salată de boef cu gogoșari
  • Salată orientală de iarnă
  • Cremă de vinete cu ardei copți
  • Paupiette de dovlecei cu vinete și pomodoro
  • Selecție de bruschete cu tapenada, roșii cu busuioc, mousse de ficat cu portocală
  • Chifteluțe de pește cu sos tartar
  • Inele de castravete cu mousse de brânzeturi și mărar

Feluri de bază și garnituri:

  • Sarmale tradiționale în bostan copt
  • Mămăligă, costiță afumata, ardei iute și smântână cu boia
  • Medalion de porc învelit în bacon crocant
  • File de șalău cu mascarpone si mozzarella
  • Dovlecei cu risotto, parmezan și sos de ardei
  • Cartofi macedoneni cu mirodenii
  • Trio de legume marinate (dovlecei, ardei și ciuperci coapte)
  • Salată de murături asortate

Desert:

  • Tort festiv

Restaurant Belvedere

Restaurant Belvedere Timisoara

O altă petrecere care se anunță a fi desfășurată pe ritmuri elegante, asigurate de maestrul Laurențiu Rujoi, cu vedere în piața Victoriei și un meniu bogat. Distracția costă 330 lei.

Gustare rece

  • Ecler cu mousse de ficat și fructe de pădure
  • Jeleu aromat din curcan cu legume
  • Duo de pastramă și mușchi de porc afumat
  • Nufăr de roșie cu mousse de brânzeturi și mărar
  • Rulou de șuncă cu salată de crudități
  • Mix de chifteluțe cu susan și mac
  • Ruladă de cașcaval cu șuncă și brunoisse de ardei
  • Mozaic de măsline și carpaccio de castravete
  • Bastonașe de cașcaval afumat

Gustare caldă

  • Șalău imperial cu mascarpone și mozzarella, panache de broccoli, morcovi baby și conopidă

Fel de bază

  • Turnedo de vită și ruladă de curcan cu ciuperci, piure de mazăre și cartofi, sos Porto, Ardei copți

Desert

  • Tort de ciocolată aniversar

Restaurant Merlot

Restaurant Merlot

Un meniu sofisticat, așa cum ne și așteptam din partea restaurantului. Va fi cu muzica live, asigurată de Duo Muzicas, cu băuturi alcoolice de toate felurile și preparate deosebite. Seara costă 350 lei și se bucură de următorul program:

Gustare rece:

  • Bon bon de foie gras în crusta de alune cu dulceață de șalota și gutui
  • Piure de pepene galben cu pastramă de rață și germeni de creson
  • Carpaccio din antricot de vită irlandeză cu zuchini și rucolla
  • Millefoglie din prosciutto de parma crocantă și feta
  • Crevete în crustă de cartofi cu sos picant
  • Macarons cu ganache din brânză de capră cu ciocolată albă

Gustare caldă:

  • Risotto cu șofran și chorizo

Preparat lichid:

  • Bisque de crab

Preparat din pește:

  • File de calcan posat în bullion cu infuzie de lemongrass , piure de fenicul și linte neagră cu legume în crusta de panko și sos veloute de pește alb

Preparat de bază:

  • Muschiuleț de mangalița în crustă de roșii uscate
  • Cotlet de miel french rack cu verdețuri și jus de vită cu trufe
  • Cub de cartofi mov cu ratatouille la cuptor și sparanghel

Desert:

  • Macarons cu ganache de ciocolată neagră și piper roșu
  • Millefoglie cu cremă de vanilie și zmeură
  • Parfait de cafea cu nuci , tartar de ananas cu miere din floare de portocal

Riviere Brasserie

Riviere Restaurant

În proaspăt inaugurata locație Riviere se anunță o petrecere pe cinste de Anul Nou. Atmosfera va fi întreținută de Feli & TM groove și DJs de la West party events. Distracția costă 280 lei, are open bar cu o selcție de băuturi destul de limitată, dar destul cât să mențină lumea satisfăcută. Meniul de mâncare este bogat și cuprinde:

Gustare rece 350 g

  • Conchiglie cu cremă de anghinare și scoici
  • Tartine cu icre și somon fume
  • Grisine cu prosciutto crudo
  • Rulou de șuncă cu salată de crudități
  • Crispy de curcan cu fulgi de porumb și parmezan
  • Chifteluțe speciale cu quinoa și susan
  • Fruct de capere în bulete de cașcaval
  • Andivă cu cremă bavareză
  • Parfait de ficat cu struguri
  • Rulou de dovlecel cu feta aromatizată
  • Roșii cherry

Gustare caldă

  • Vol au vent cu carne de fazan și sos de merișoare 200/100 g

Fel principal I

  • File de doradă 90 g
  • Somon în crustă de susan negru 90 g
  • Piure de cartof dulce 150 g
  • Lime deshidratat 10 g
  • Sos de citrice cu vanilie și coriandru 50 g

Fel principal II

  • File mignon de porc la cuptor 180 g
  • Cartofi duchesse 180 g
  • Sos demi – glace 50 g
  • Salată verde asortată cu parmezan 80 g

Desert

  • Tort trio mousse de ciocolată cu sos de portocale 120 g

Sky Restaurant

restaurant sky

Evenimentul de la Sky promite multă eleganță și bun gust. E asezonat cu muzică live, un open bar all inclusive și două variante de meniu. Petrecerea de trecere în noul an costă 345 lei.

Varianta 1

  • Aperitiv: Terină de foie gras
  • Supă: Cremă de dovleac cu ou posat
  • Fel principal: Turnedou de vită cu cireșe și sparanghel
  • Desert: Trabucuri de ciocolată cu jeleu și cremă de praline

Varianta 2

  • Aperitiv: Terină de somon fume
  • Felul I: Supă de scoici
  • Fel principal: File de păstrăv, morcovi baby și orez
  • Desert: Trabucuri de ciocolată cu jeleu și cremă de praline

În listă veți găsi restaurantele care și-au trecut meniul pentru petrecerea de Revelion și mai au locuri disponibile. Probabil mai sunt și alte locații care fie au locurile epuizate, fie nu au un meniu clar definit, sau pur și simplu am uitat noi de ele. 🙂

Pe tine unde te va găsi Noul An? Lasă-ne un comentariu și spune-ne care este restaurantul/locația pe care tu ai ales-o.

Share on Facebook10Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul