Ce au pregătit cititorii Food Crew la Seara de Găteală

Hostel Costel
Timișoara

Sâmbătă seară, pe când peste Timișoara se lăsa o ceață s-o tai cu cuțitul, la Hostel Costel începea să se-adune trupa de cititori FoodCrew care a pus la cale Seara de Găteală. Cum ne-am strâns cu toții și-am umplut bucătăria gazdelor noastre, fără a fi nevoie să facem vreo introducere, toți cei prezenți s-au pus de-ndată pe organizat echipe, negociat ordinea în care urmau să folosească cuptorul aragazului lui Dom’ Costel, împărțit sarcini și ustensile de gătit.

Primire la Seara de Găteală

Pentru început, meniul:

  • ciocănele de pui la tavă cu sos de muștar Dijon și usturoi copt cu garnitură de cartofi natur cu morcovi și mărar proaspăt
  • mușchiuleț de porc umplut cu cârnați afumați și cașcaval, respectiv mușchiuleț de porc umplut cu ciuperci, șuncă, cașcaval și murături
  • legume (morcovi, fasole verde, ardei gras, broccoli, praz, varză de Bruxelles) la wok
  • sos tzatziki
  • salată verde și salată asortată
  • tort de cacao cu cremă de cocos și glazură de ciocolată amăruie (Bounty Chocolate Fall)
  • choux a la creme

Bineînțeles, lucrul nu ar fi putut începe fără o ținută adecvată, așa că cei care au intrat în prima linie a acțiunii s-au conformat.

Pompiliu în șorțul lui Costel
Nicoleta într-un șorț pe măsura responsabilității
Adi în șorțul preferat al Tinei

Pentru că era nevoie să stea o vreme și la rece, tortul de cacao cu cremă de cocos (botezat de Sorin Bounty Chocolate Fall) a fost primul la care s-a început lucrul. Responsabil a fost Sorin, asistat de Nicoleta, nerăbdătoare să încerce rețeta.

Cei doi au pregătit mai întâi compoziția blatului…

Pregătirea blatului pentru Bounty Chocolate Fall

… l-au așezat mai apoi în tava tapetată cu hârtie de copt…

Compoziție blat Bounty Chocolate Fall

… asta înainte ca gazda noastră Nico să dea atacul 🙂

Nico testează compoziția de blat

Însiroparea blatului s-a dovedit a fi un procedeu de precizie medicală…

Însiroparea blatului cu seringa

… a urmat apoi secționarea acestuia și adăugarea cremei de nucă de cocos…

Crema de cocos pentru Bounty Chocolate Fall

… și nu în cele din urmă, adăugarea în cascadă a glazurii de ciocolată amăruie.

Glazură de ciocolată amăruie pentru Bounty Chocolate Fall

În paralel, s-a pregătit compoziția pentru choux a la creme, maestră de ceremonie fiind Naiada.

Compoziție choux a la creme

După ce a fost lăsată la rece aproximativ jumătate de oră, a venit momentul pentru a o pune în tavă și apoi la cuptor…

Compoziție choux a la creme gata pentru cuptor

… de unde au ieșit minunățiile astea frumos crescute.

Choux a la creme

Munca fiind aproape încheiată la departamentul deserturi, s-a trecut la felurile pricipale: mușchiulețul umplut și ciocănelele de pui cu muștar Dijon. Pentru ciocănele am găsit repede și un donator.

Puiul care și-a donat ciocănelele

Așadar, a urmat o sesiune de masaj cu muștar Dijon…

Pregătirea ciocănelelor cu muștar Dijon

… și o baie revigorantă de bere blondă înainte de a fi date la cuptor.

Ciocănele de pui cu muștar dijon la tavă

După isprava cu ciocănelele, făcând cinste șorțului purtat, Pompiliu a trecut și la felierea mușchiulețului de pui sub privirile atente ale lui Kati.

Tranșarea mușchiului de porc

După ce au fost frumos tranșat, mușchiulețul a fost preluat de Adi, care l-a făcut una cu tocătorul de lemn, de unde a preluat treaba Kati…

Cașcaval ras pentru umplutura mușchiulețului de porc

… care după ce a presărat cașcavalul, a adăugat și umplutura de ciuperci și șuncă pregătită mai devreme.

Umplutura de ciuperci și șuncă pentru mușchiuleț

În cazul în care vă întrebați ce s-a întâmplat mai apoi cu mușchiulețul, acesta a fost legat fedeleș…

Mușchiuleț legat cu ață

… și azvârlit în tavă.

Mușchiuleț umplut gata pentru cuptor

A trebuit să așteptăm ceva până când cele două tăvi cu mușchiuleț și cea cu ciocănelele de pui au fost gata, însă ne-am ocupat timpul cu povești, cu jocuri în camera de chill-uială aflată imediat lână bucătăria lui Dom’ Costel, și mai spre finalul așteptării cu pregătirea salatelor, a sosului tzatziki și a legumelor la wok pentru care am avut nevoie de două wok-uri 🙂

Asta în timp ce Bronco își făcea poftă cu un Scooby snack.

Bronco pregătit de masă

În fine, toate felurile au fost așezate pe masă, iar de nu ar fi avut cineva prezența de spirit să facă câteva poze, nu am prea fi avut cu ce ne lăuda acum. Ca la un semn, câteva zeci de mâini s-au întins spre masă, câteva zeci de pași au început să tropăie pe scările hostelului, iar bucătăria a devenit neîncăpătoare.

Punctul culminant - cina mult așteptată

Au fost prinse până și câteva prim-planuri cu farfuriile pe care s-au întâlnit mai multe din felurile pregătite de cititorii Food Crew la Seara de Găteală.

Mușchi de porc umplut cu ciuperci și șuncă, cartofi natur cu morcovi și mărar, legume la wok, salată asortată

Pui cu sos dijon, mușchi de porc umplut cu cârnat și cașcaval cu sos tzatziki, salată verde și salată asortată

Încheiem cu deserturile: Choux a la creme și Bounty Chocolate Fall care au pus la grea încercare pe cei prezenți la ospăț și care nu au luat în calcul și minunățiile dulci pregătite la începutul serii.

Deserturile choux a la creme si Bounty Chocolate Fall

Aceasta a fost versiunea editată a serii în care cititorii noștri ne-au arătat de ce sunt mereu solicitați la bucătărie de prietenii lor. Primul gând după această experiență foarte faină a fost organizarea unei noi Seri de Găteală la care să putem avea alături chiar mai mulți cititori. Cel mai probabil asta se va întâmpla însă după sărbătorile de iarnă, timp în care mai aveți însă șansa de a face destule poze bunătăților pe care le veți pregăti de Crăciun și Anul Nou 😉

Mulțumim lui Dom’ Costel – mare hostel, mare caracter! Mai multe imagini de la Seara de Găteală puteți găsi în albumul de pe pagina noastră de Facebook!

 

Hostel Costel

Adresă:
Petru Sfetca Street no.1 (former Vidra), Timișoara

Comentarii

Raluca Moisi

29 November 2011 at 19:55

De ajuns, n-am ajuns, dar am salivat intens citindu-va 😀

    Infidel Gastro

    29 November 2011 at 20:13

    Ne-am îndeplinit cu succes misiunea! 😀

judas

30 November 2011 at 11:31

a fost foarte fain…. mai vreau.

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul