Eveniment: Cupa Aradului în Gastronomie

La sfârşitul lunii iunie şi începutul lui iulie, gurmanzii din vestul ţării au parte de un eveniment cu totul aparte. În cadrul Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber începe “Cupa Aradului în Gastronomie”.

În perioada 30 iunie- 1 iulie 2012, la Expo Arad vor fi 2 zile de poveste pentru toţi pasionaţii de gastronomie prezenţi la eveniment. Competiţia din acest an se adresează atât bucătarilor profesionişti, cu experienţă în acest domeniu, cât şi celor amatori, care practică gătitul doar din plăcere.

Afis Cupa Aradului in Gastronomie

Şi pentru că vorbim de un Campionat Internaţional de Gătit, printre ţările participante în competiţie se numără: România, Israel, Rusia, Cipru, Arabia Saudită, Germania, Macedonia, Croaţia, Finlanda, Grecia, Serbia, Uzbekistan, Ungaria, Islanda, Italia şi Franţa.

Participarea la eveniment nu este restricţionată în vreun-un fel, prezenţa la Expo Arad fiind permisă gurmanzilor de toate vârstele în mod gratuit.

Competiţia propriu-zisă se va desfăşura pe durata a două zile de weekend, sâmbătă şi duminică şi respectă în totalitate regulile internaţionale ce sunt în conformitate cu standardele World Association of Chef Societies.

Programul de desfăşurare a evenimentului

Sambata, 30 iunie 2012

Sâmbăta, programul începe la ora 11 şi este dedicat secţiunii preparatelor culinare reci. Aceasta va debuta cu proiectul Simfonia Ceaunelor, un proiect care se adresează publicului spectator prezent la eveniment, care va avea ocazia să audă şi să vadă chiar în faţa lor cum îşi pregătesc bucătarii ingredintele şi reţetele proprii.

În această secţiune, 10 concurenţi se vor strădui să câştige competiţia gătind câte un preparat specific ţării din care provin. În cadrul acestei competiţii, România este reprezentată de 4 zone geografice ale ţării noastre şi anume: Zona Banatului, unde jurnalistul Uica Mihai va găti fasole cu ciolan afumat, Zona Dobrogei, unde scriitorul Cosmin Zidurean va găti tochitura măcelarească, Zona Ardealului va fi prezentă cu un gulaş preparat de Maestrul Tiberiu Mocuţa şi Zona Munteniei reprezentată de jurnalistul Marcel Iorga care va găti un preparat cu specific vânătoresc.

Tot sâmbătă, întrecerea celor mai bune bucate continuă cu secţiunile:

  • Secţiunea platourilor festive
  • Secţiunea antreurilor
  • Secţiunea dulciurilor şi a Patiseriei
  • Secţiunea de Creaţie
  • Secţiunea de Meniu Alternativ

Câteva din momentele pe care veţi avea ocazia să le vedeţi de-a lungul zilei:

Ora 12 – Startul competiţiei de preparate culinare reci
Ora 14 – Startul “Restaurantul Naţiunilor” la care participă şi România
Ora 14, 30 – Moment copii: Dorin Neag, Simona Stănilă, Dalia Suba, Roxana Suciu
Ora 16,30 – Gastro Show Suedia – chef Dragan Unic
Ora 18 – Gastro Show Arabia Saudită – chef Thomas Gugler
Ora 21 – Decernarea premiilor

Duminică, 1 iulie 2012
Duminică, programul va începe la ora 9, iar secţiunile la care concurenţii se vor întrece sunt următoarele:

  • Secţiunea Plită
  • Secţiunea Grătar
  • Secţiunea Ceaun
  • Secţiunea Creaţie

De-a lungul zilei, veţi avea oczia să luaţi parte la o mulţime de show-uri care mai de care mai interesante printre care:

Ora 10 – Startul competiţiei de gătit în aer liber – cupa bloggerilor
Ora 13 – Record gastronomic – cea mai mare tocană ardeleană
Ora 15,45 – Gastro Show România – Mihai Câmpeanu
Ora 17,15 – Finalizarea recordului – împărţirea porţiilor către public
Ora 18, 15 – Parada Somelierilor
Ora 20 – Moment muzical Paula Cordea
Ora 21 – Decernarea premiilor
Ora 22 – Încheierea programului

Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber este o competiţie continentală şi este certificată de World Association Of Chefs Societies (WACS), urmând ca la această ediţie a campionatului să fie prezent la Arad şi Preşedintele WACS, maestrul Gissur Gudmundsson din Islanda. În plus, toate distincţiile şi titlurile acordate în cadrul concursului sunt recunoscute în peste 90 de ţări.

Echipa FoodCrew va fi prezentă la eveniment de unde vom relata live atât pe Twitter cât şi pe Facebook, urmând să pregătim totodată şi un articol retrospectiv cu detalii obţinute la faţa locului de la participanţi, organizatori şi vizitatori.

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul