Descoperă cele mai apreciate preparate din cadrul #SabresBestChoice

Sabres
Timișoara

Pe măsură ce am trecut pragul a fel de fel de restaurante și localuri, de-a lungul timpului ne-am format un set de principii la care încercăm să ne raportăm fie că este vorba de localuri proaspăt deschise sau de restaurante cu tradiție.

Cea mai recentă vizită pe care am făcut-o la Sabres a fost de-a dreptul interesantă, deoarece cunoșteam foarte bine restaurantul dar totuși îl regăseam acum îmbrăcat în straie noi. Transformarea de ambient pe care am observat-o cu ușurință încă de la intrare avea însă să fie doar începutul unei experiențe de redescoperire a unui loc familiar.

Nu este niciun secret că Sabres reprezintă principalul reper gastronomic în materie de preparate din pește și fructe de mare din Timișoara. Așadar, am pornit spre adresa de pe strada Craiova nr. 1 cu poftă de pește și cu o curiozitate sinceră în ceea ce privește topul preparatelor propuse de Sabres.

Varietatea din meniu nu ne-a făcut alegerea ușoară, însă în cele din urmă am ales o porție de fructe de mare la cuptor cu lămâie și usturoi și o porție de ton la grătar cu garnitură de brocolli. Alături am asortat un Greco di Tufo puțin trecut de prima tinerețe, fiind din recolta 2015 a cramei Mastroberardino (Campania, Italia). Aceasta s-a dovedit a fi cea de-a doua alegere inspirată a serii.

Cina Sabres

După o așteptare de aproximativ 20 de minute, cele două preparate ne-au fost servite cu precizie și eleganță, ospătarul care ne-a avut în grijă fiind pe cât de eficient, pe atât de atent.

Porția de fructe de mare a fost de-a dreptul generoasă, calamarii, creveții, midiile, caracatița și scoicile fiind deopotrivă gătite ireproșabil. Acest lucru ne-a dat de înțeles că cei din bucătărie nu sunt străini de timpul și modul de preparare al unor fructe de mare diferite nu doar în ceea ce privește aspectul, ci mai ales în ceea ce privește textura și savoarea.

Fructe de mare Sabres

File-ul de ton a fost pătruns mediu, întocmai dorinței noastre, iar garnitura brocolli sotat cu migdale recomandată de ospătarul nostru a fost una foarte potrivită. Dacă în cazul fructelor de mare putem vorbi de o prezentare rustică, în ceea ce privește tonul, cei de la Sabres ne-au demonstrat (dacă mai era nevoie) că știu să decoreze o farfurie cel puțin la fel de bine precum știu să gătească.

File ton

Alegând preparate ușoare ne-am permis ca la final să ne răsfățăm și cu un desert pe care mărturisim că l-am ales neștiind la ce să ne așteptăm. Un local a cărui specialitate sunt preparatele din pește și fructe de mare s-ar fi putut bucura teoretic de indulgența noastră. Spre supriza noastră plăcută, nu a fost cazul.

Un cheesecake clasic și un tortino de ciocolată neagră și înghețată de lămâie au acompaniat cu mare succes ultimele două pahare de vin. Neputând să nu fim subiectivi, dintre cele două recomandăm cu încredere tortino-ul pe care îngheța de lămâie îl completează perfect.

Tortino Sabres

Seara de degustare a făcut parte din campania Sabres Best Choice. Timp de o lună, clienții au putut să-și voteze preparatele preferate prin intermediul Instagram. Dacă sunteți curioși să le descoperiți, le regăsiți și în restaurant.

Top preparate SabresBestChoice

Top preparate SabresBestChoice-continuare

Cele mai plăcute surprize de care avem parte atunci când revenim într-un restaurant care ne este familiar țin de consecvența cu care sunt pregătite și servite preparatele. La aceste două capitole Sabres nu ne-a dezamăgit în cei mai bine de 10 ani de când care îi trecem pragul, iar pentru cea de-a unsprezecea aniversare care bate cu pași repezi la ușă, nu putem decât să vă recomandăm cu căldură să îi puneți la încercare.

invitatie Sabres 11

Așadar, ne vedem vineri să ne bucurăm de 11 ani cu Sabres.

Share on Facebook8Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0

Sabres

Adresă:
str. Craiova nr.1
Telefon:
Website:

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul