Ciupercuțe la cuptor

Printează | Email

Din dorința de a-mi surprinde prietenul în mod plăcut după o zi de învățat, m-am gândit să apelez la imaginația mea și să inventez o variantă de ciupercuțe la cuptor, care într-un final s-a dovedit o alegere foarte bună pentru o cină mai deosebită şi este și o mâncare ușoară.

Număr porții:

Timp pregătire:

Timp gătire:

Timp total:

Ingredinte

Avem nevoie de:
6-8 ciuperci mari
o cană de orez
un zuchinni mediu ( eu în final am uitat să îl pun, dar vă garantez că merge foarte bine în rețetă )
2 ardei verzi medii
2 -3 roșii
o ceapă
o cutiuță cu șuncă de casă , gata tăiată în bucățele mici ( eu am cumpărat una cam la 75 g, și slabă în grăsimi; bineînțeles puteți folosi și șunca proprie de casă ).
cașcaval Gouda
ulei de măsline
sare, piper
busuioc

Instrucțiuni

Puneți orezul la fiert. În acest timp, tăiați ceapa , ardeiul , zuchinni, codițele de la ciuperci și roșiile , toate în bucățele mici. Puneți uleiul într-o tigaie la încins, și adăugați ceapa și ardeiul. Condimentați cu sare și piper. După ce s-au călit puțin, adăugați zuchinni și codițele de ciuperci. Puneți și roșiile și lăsați să fiarbă acoperit câteva minute.

Adăugați și orezul și șunca de casă (se adaugă la sfârșit ca să nu se ardă prea tare șunca, iar orezul să nu devină prea moale, oricum va sta și în cuptor). Mai lăsați la foc mediu, amestecând din când în când și condimentați după gust cu sare și piper. Luați capacul de pe tigaie, ca să scadă sucul în exces. Puneți spre final și busuioc după gust.
Ciupercute in tava

Preîncălziți cuptorul. Într-o tavă mai adâncă, puneți ciupercuțele și umpleți-le destul de bine cu acea compoziție descrisă mai sus. 🙂  Ceea ce rămâne se adaugă de-o parte și de alta a ciupercilor în tavă.

Se dă la cuptor și se lasă până vedem că s-au făcut ciupercile. Apoi se scot și se mai pune extra busuioc peste ciuperci ( puteți pune și pătrunjel sau oregano dacă preferați mai mult, mie mi s-a părut busuiocul cea mai bună alegere ) . La final mai adăugați felii de Gouda peste ciuperci.

Se dă la cuptor, iar până vedem că s-a topit cașcavalul și miroase bine în toată bucătăria 🙂

Rezultatul a fost delicios. Eu am considerat că este o foarte bună combinație cu pâine prajită, brânză feta și un vin demi-sec. Nu am încercat, dar cred că ar merge și cu Gorgonzola, pentru iubitorii acestui tip de brânză.

Ciupercute la cuptor

Timp de preparare:

Tot procesul ia ceva timp, aș zice o oră , o oră și jumătate aproximativ . Depinde și de fiecare cât de rapid e în bucătărie.

Bineînțeles puteți face mici modificări, să adăugați mai mult un ingredient care vă place, eu mereu fac după ochi și îi incurajez și pe ceilalți să își folosească creativitatea 🙂

Poftă bună!

Această reţetă a fost trimisă de Sandra Berariu pentru concursul organizat de foodcrew.ro şi Editura RAO.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest2

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul