O mâncare vegetariană în stilul bucătăriei indiene, gustoasă și aromată (cu multe mirodenii).
Număr porții:
8Timp pregătire:
30 min.Timp gătire:
30 min.Timp total:
o orăIngredinte
Avem nevoie de:
1 kg morcovi
1 kg cartofi
250 g spanac
o ceapă medie
4 căței de usturoi
o bucată de ghimbir
o linguriță semințe de chimen
1 linguriță garam masala
pătrunjel proaspăt
Instrucțiuni
- Cartofii se taie cubulețe.
- Morcovii se taie rondele.
- Frunzele de spanac se spală și se lasă întregi.
- Ceapa se toacă mărunt. Usturoiul și ghimbirul se pasează sau se dau pe răzătoare.
- În cratița teflonată în care se va pregăti mâncarea se înfierbântă ulei. Când este suficient de fierbinte (se testează aruncând o sămânță de chimen, pentru a vedea dacă pocnește) se adaugă prima dată semințele de chimen, care vor pocni și își vor lăsa aroma în ulei. Apoi, se adaugă ceapa, usturoiul și ghimbirul. În cele din urmă, se trage vasul de pe foc și se pun condimentele pudră (garam masala și turmeric).
- La final se adaugă cartofii și morcovii.
- Se toarnă apă cât să acopere toate legumele și se lasă să fiarbă la foc mic.
- Când cartofii și morcovii sunt fierți se adaugă spanacul.
- Se mai lasă 2-3 minute.
- Se potrivește de sare și, dacă e nevoie, se mai adaugă condimente.
Pranz rapid si delicios la Bistro 24 | FoodCrew
[…] ofereau în ziua aia, deși nu suna rău deloc, și am ales piept de pui cu sos de gorgonzola și cartofi copți iar de băut, o apă plată. Am primit rapid mâncarea, ar fi fost și culmea să fie altfel […]
Nici un comentariu