Plăcintă cu fructe proaspete și anason

Printează | Email

O plăcintă potrivită pentru începutul de vară, cu fructe proaspete și o crustă sfărâmicioasă, foarte aromată, cu anason stelat.  Pentru rețetă puteți folosi orice fructe de sezon: căpșune, cireșe, caise, piersici, nectarine.

Placinta de vara

 

 

Număr porții:

8

Timp pregătire:

30 min

Timp gătire:

30 min

Timp total:

1 oră

Ingredinte

Aluat:
300 g făină
2 linguri zahăr alb
1 praf de sare
150 g unt rece
50 ml apă rece
Umplutură:
4-5 nectarine
8-10 caise
1 mână cireșe
1 lingură rom
2 linguri zahăr brun
1 stea anason
1 lingură amidon/făină
1 ou bătut pentru uns + 1 linguriță zahăr brun
2-3 lingurițe zahăr pudră

Instrucțiuni

Încălzim cuptorul la 200˚C și întindem hârtie de copt într-o tavă.

Separat amestecăm făina, sarea, zahărul și untul pe care l-am tăiat în prealabil. Cu mâna frământăm compoziția până obținem o structură nisipoasă. Peste aceasta punem apa rece și mai frământăm până se leagă aluatul. Îl împărțim în 2 bucăți egale și îl dăm la rece până facem umplutura.

Într-un bol  amestecăm fructele tăiate și fără sâmburi, zahărul brun, romul, anasonul stelat și amidonul.

fructe de vara

Întindem o bucată din aluat într-un dreptunghi de aproximativ 20×30 cm  și îl punem în tavă pregătită. Punem stratul de fructele peste aluat, lăsând marginile libere.

Placita cu fructe
Întindem a doua foaie de aluat la aceași dimensiune și o așezăm peste fructe. Presăm marginile și le ridicăm spre interior, apoi le presăm cu o furculiță. Crestăm plăcinta din loc în loc, pentru a permite aburului să iasă, apoi o ungem cu ou bătut și presărăm 1 linguriță de zahăr brun.
Pregatire placinta cu fructe
Dăm la cuptor pentru 30 de minute sau până se rumenește bine. Scoatem tava din aragaz și lăsăm plăcinta complet la răcit, după care o mutăm pe un platou și o pudrăm cu zahăr din belșug.
Placinta cu fructe de sezon
Este o plăcintă ușor acrișoară, chiar răcoroasă, dar foarte aromată datorită fructelor și anasonului stelat. Este ușor de făcut, iar fructele pot fi combinate după bunul plac: caise, cireșe, căpșune, zmeură, prune, ce vă place vouă mai mult.
Prajitura cu anason

Poftă bună!

***

Această rețetă am primit-o de la Awfully Tasty  pentru Calendarul Rețetelor la tema lunii iunie: Dulciuri – Motiv de bucurie. Așteptăm și alte rețete la fel de delicioase!

Share on Facebook54Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest5

Comentarii

Florin

9 June 2015 at 19:43

Cred ca e incredibil de delicioasa, daca nu o face prietena mea i-as face-o eu ei! 🙂

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul