O plăcintă potrivită pentru începutul de vară, cu fructe proaspete și o crustă sfărâmicioasă, foarte aromată, cu anason stelat. Pentru rețetă puteți folosi orice fructe de sezon: căpșune, cireșe, caise, piersici, nectarine.
Număr porții:
8Timp pregătire:
30 minTimp gătire:
30 minTimp total:
1 orăIngredinte
Instrucțiuni
Încălzim cuptorul la 200˚C și întindem hârtie de copt într-o tavă.
Separat amestecăm făina, sarea, zahărul și untul pe care l-am tăiat în prealabil. Cu mâna frământăm compoziția până obținem o structură nisipoasă. Peste aceasta punem apa rece și mai frământăm până se leagă aluatul. Îl împărțim în 2 bucăți egale și îl dăm la rece până facem umplutura.
Într-un bol amestecăm fructele tăiate și fără sâmburi, zahărul brun, romul, anasonul stelat și amidonul.
Întindem o bucată din aluat într-un dreptunghi de aproximativ 20×30 cm și îl punem în tavă pregătită. Punem stratul de fructele peste aluat, lăsând marginile libere.
Întindem a doua foaie de aluat la aceași dimensiune și o așezăm peste fructe. Presăm marginile și le ridicăm spre interior, apoi le presăm cu o furculiță. Crestăm plăcinta din loc în loc, pentru a permite aburului să iasă, apoi o ungem cu ou bătut și presărăm 1 linguriță de zahăr brun.
Dăm la cuptor pentru 30 de minute sau până se rumenește bine. Scoatem tava din aragaz și lăsăm plăcinta complet la răcit, după care o mutăm pe un platou și o pudrăm cu zahăr din belșug.
Este o plăcintă ușor acrișoară, chiar răcoroasă, dar foarte aromată datorită fructelor și anasonului stelat. Este ușor de făcut, iar fructele pot fi combinate după bunul plac: caise, cireșe, căpșune, zmeură, prune, ce vă place vouă mai mult.
Poftă bună!
***
Această rețetă am primit-o de la Awfully Tasty pentru Calendarul Rețetelor la tema lunii iunie: Dulciuri – Motiv de bucurie. Așteptăm și alte rețete la fel de delicioase!
Comentarii
Florin
Cred ca e incredibil de delicioasa, daca nu o face prietena mea i-as face-o eu ei! 🙂