Mac&Cheese

Printează | Email

Număr porții:

Timp pregătire:

Timp gătire:

Timp total:

Ingredinte

Ingrediente:
o jumǎtate de pachet de macaroane
1 ou bǎtut
100 grame unt
50 grame fǎinǎ
2 linguriţe muştar
300 grame brânzǎ rasǎ
500 ml lapte
sare, piper

Instrucțiuni

Se fierb macaroanele al dente (7 minute, give or take în funcţie de ce scrie pe pachet). Se bate oul într-o farfurie şi se dǎ deoparte.

Se topeşte untul şi se adaugǎ fǎina în ploaie. Se amestecǎ la foc mediu, vreo 5 minute. Atenţie sǎ nu se ardǎ!

Se toarnǎ laptele, se adaugǎ muştar (eu am pus Maille cu miere şi cu vârf, a fost delicios) şi se amestecǎ. Se lasǎ 2 minute pânǎ când pasta se îngroaşǎ. Se dǎ focul la minimum.

Se iau 50 de grame din sos şi se pun peste oul bǎtut, amestecând încontinuu. Facem asta ca sǎ evitǎm ca oul sǎ se facǎ. Punem mixul de ou în pasta de pe foc, amestecând. Stingem focul.

Adǎugǎm jumǎtate din cantitatea de brânzǎ (eu am folosit o combinaţie de brânzǎ de vacǎ, una cu mucegai albastru, puţin Brie cu mǎsline dar neapǎrat şi neapǎrat trebuie caşcaval afumat. Ȋi dǎ o aromǎ incredibilǎ).

Se amestecǎ pânǎ când se topeşte brânza, apoi adǎugǎm macaroanele.

Macaroane cu branza

Reteta mac&cheese

Se servesc imediat, sunt cremoase şi apetisante sau se pun într-o formǎ unsǎ cu unt şi se presarǎ cu jumǎtatea de brânzǎ rǎmasǎ şi se dau la cuptor 20-25 minute pânǎ când devine aurie. Eu am optat pentru a doua variantǎ. E pǎ-cǎ-toa-sǎ!

Mac&cheese

Bon app’!

Această reţetă a fost trimisă de Ioana Ristea pentru concursul organizat de foodcrew.ro şi Editura RAO.

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul