Somn african la cuptor

Printează | Email

Această reţetă este pentru un prânz cu aromă de răsfăţ şi gust deosebit, ideal pentru cei dornici de călătorii culinare prin locuri îndepărtate şi diferite.

Număr porții:

4

Timp pregătire:

40 min.

Timp gătire:

60 min.

Timp total:

o oră 40 min.

Ingredinte

Avem nevoie de:
1,5 kg somn african
200 g smochine
2 pere
2 portocale
1 lămâie
sare
piper
condimente amestec jamaican
mărar
ulei măsline

Instrucțiuni

  • Se spală foarte bine peştele curăţat, se taie creasta avută deasupra şirei spinării, iar, apoi, se taie rondele.
  • Separat se curăţă perele şi se taie bucăţele, la fel procedându-se şi cu smochinele, acestea din urmă tăindu-se în două.
  • Se storc portocalele şi se obţine sucul de portocale, de-asemenea, se stoarce separat şi lămâia pentru sucul de lămâie.
  • Se toacă mărunt, cu energie şi bucurie mărarul.
  • Într-un vas mare de jena, se adaugă uleiul de măsline, peştele şi ingredientele anterior obţinute.
  • Peste toate cele se adaugă sucul de portocale şi sucul de lămâie.
  • Se introduce la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 40 min cu folie de aluminiu deasupra, iar, apoi pentru încă 20 min fără folie, astfel încât perele să se înmoaie, iar smochinele să devină aurii.
  • Cam acesta este procesul de preparare şi de rezultat se poate să te bucuri alături de o salată ca şi garnitură, sau e suficient sosul rezultat din fructe şi sucul de fructe, dar, e indicat să se consume alături de cineva drag!!!
  • Sper să vă placă acest stil de călatorie şi vă doresc Poftă Bună!

Somn cu salata

Ingrediente

Pere

Marar

Peste reteta

Reteta somn african

Somn african

Peste

Somn cu salata

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul