Supă de linte roșie

Printează | Email

O supă ușor de preparat, simplă și foarte aromată, inspirată de bucătăria indiană.

Număr porții:

6

Timp pregătire:

20 min.

Timp gătire:

30 min.

Timp total:

50 min.

Ingredinte

Avem nevoie de:
200g linte roșie
o ceapă
3 căței de usturoi
o bucată de ghimbir
1 linguriță garam masala
1 linguriță turmeric
1 linguriță semințe de chimen
2 linguri pastă de roșii (sau roșii proaspete, tocate mărunt)

Instrucțiuni

  • Lintea se spală în mai multe ape.
  • Se pune la fiert în 2l de apă rece, în oala de supă. Durata de fierbere a lintei este de aproximativ 15 minute.
  • Ceapa se toacă mărunt. Usturoiul și ghimbirul se pasează sau se dau pe răzătoare.
  • Într-o tigaie se înfierbântă ulei. Când este suficient de fierbinte (se testează aruncând o sămânță de chimen, pentru a vedea dacă pocnește) se adaugă prima dată semințele de chimen, care vor pocni și își vor lăsa aroma în ulei. Apoi, se adaugă ceapa, usturoiul și ghimbirul. În cele din urmă, se trage tigaia de pe foc și se pun condimentele pudră (garam masala și turmeric). Atenție să nu se ardă!
  • La final se stinge cu pasta de roșii sau cu roșiile proaspete tăiate bucăți mici.
  • Această compoziție din tigaie se toarnă peste lintea din oală.
  • Se mai lasă să fiarbă 10 minute și se potrivește de sare. Dacă e nevoie, se mai adaugă garam masala.
  • Se servește cu pătrunjel proaspăt tocat mărunt.

linte rosie

condimente supa linte

ingrediente supa linte

ghimbir usturoi ceapa ingrediente

preparare supa linte

prajire condimente

tarka - prajire

sos rosii

supa de linte rosie

supa linte rosie

supa linte

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul