Articol scris de către Maria, cititoare Food Crew:
Ies cu familia să luam masa la restaurant aproape de două ori pe săptămână. Avem 4 restaurante pe care le frecventam mereu şi, recunosc, sunt reticentă să intru în restaurantele pe care nu le cunosc prin propria mea experienţă sau a prietenilor. După gustul nostru, pastele cu fructe de mare sunt cele mai reuşite la Trattoria Roma, salatele libaneze şi hummusul sunt cele mai bune la Four Seasons, ceva rafinat găsesc la Ginger, un muşchi de vită de excepţie se poate mânca la Mica Elveţie.
Lipsa de energie de a găti ceva în acest week-end şi pofta de ceva nou, ne face să căutam (desigur pe internet) un loc nou de a lua cina. Reclamele şi fotografiile multor restaurante sunt atrăgătoare, dar recenziile clienţilor mi se par mai potrivite ca şi criteriu de a opta pentru un restaurant sau altul. Am fi încercat Escargot Bistro (sună apetisant ce am citit în articolul dvs) dar fetiţa mea a strâmbat din nas… Căutam ceva proaspăt şi intim, iar verdele de la Mystic Tree m-a determinat să pun mâna pe telefon şi să facem o rezervare. O doamnă draguţă ne explică cu multă răbdare cum să ajungem cel mai repede, ne asigură că vom găsi loc de parcare şi iată-ne ajunşi aici.
O casă frumuşică (deşi obloanele te fac să crezi că e nelocuită) cu un copac în faţă, de unde se pare că s-au inspirat în alegerea numelui. Suntem poftiţi la mansardă după ce admirăm tablourile de la parter – interesante şi într-adevăr, puţin mistice… culori de mov şi verde, oameni şi trunchiuri de copaci. Mansarda este o cu totul altă poveste decât parterul (zona de nefumători). Multe ferestre (în timpul zilei ni se spune că vezi şi crengile copacului din faţă şi astfel te simţi cocoţat într-o căsuţă construită în copac), lemn şi o atmosferă caldă. Simplu şi placut.
Destul de multă lume şi ne-am gândit să ne înarmăm cu răbdare în aşteptarea chelnerului şi a mâncărurilor. Însă ne-am bucurat de toată atenţia şi promptitudinea. Ni s-a explicat că preparatele se gătesc pe loc şi că vom fi serviţi într-un timp rezonabil şi chelnerul ne-a urat o seară agreabilă şi poftă mare. Dar ce să comandăm? Sunau bine multe dintre mâncăruri, dar ce să alegi printre atâtea necunoscute? Ne-a ajutat tot chelnerul. Aşa că am ales să mâncăm specialităţile Mystic (aşa sunt şi trecute în meniu).
Mai întâi bauturile: îmi doream un cocktail sofisticat pe care să-l gust în timp, nici prea tare alcoolizat, nici cu gheaţă pisată să am senzaţia că beau gheţar topit. Şi a venit un Cosmopolitan (14 ron) cu aromă delicată de zmeură (sau coacăze??) nu mi-am dat foarte bine seama cu cireaşa confiată care a fost într-adevăr cireaşa de pe tort. Şi dulce, şi acrişor, nu am simţit gustul aspu de vodcă – un mix perfect. E cum scrie în meniul lor (recunosc, e o plăcere să-l citeşti).
Soţul meu a luat un Mystic Tree Inspiration (ceva cu whisky, lichior de portocale şi apă tonică) – interesant gustul; puţin cam tare pentru gustul meu. Iar restul limonade. Chelnerul întreabă: doriţi limonadă simplă sau cu arome? Ne-am crispat: arome de care? Ne spune că au limonadă cu sirop de zmeură, cu soc şi încă câteva. Şi că sunt cât se poate de naturale, siropurile fiind achiziţionate de la Plafar. Fetiţa mea a luat limonada cu soc şi gustând-o mi-am zis că beau cunoscuta socată făcută vara (lăsată la fermentat pe terasă, din flori proaspete de soc). Foarte bună!
Mâncărurile: Am început cu Supa cremă de usturoi şi crutoane, deşi am strâmbat din nas la gândul izului de usturoi de după. Am mai mâncat ceva de genul acesta în Austria, la schi (iarna merge usturoiul), foarte bună şi aceea, foarte bună şi aceasta. O supă consistentă şi cremoasă, cu un uşor iz de usturoi, iar după, am mâncat pătrunjelul (decorul supei) şi am scăpat şi de mirosul neplăcut.
Au venit apoi şi Rulada de pui în crustă de cartof , crocantă în exterior şi suculentă în interior; ciupercile şi caisa cu care era umplută rulada potenţau perfect gustul crustei de cartof şi a pieptului de pui, pe care de regulă îl consider destul de fad. Co-meseana mea nu a putut-o dovedi, prea săţioasă şi prea îndestulătoare după supa de dinainte.
Muşchiul de vită – acoperit cu o pastă de brânză şi lângă o placinţică din cartof crocantă de care a profitat mai mult fetiţa mea – vita românească, dar ni se spune că este marinată şi maturată aşa cum trebuie, astfel că devine aproape la fel de fragedă ca o vită à la Argentina.
Creveţii şi scoicile cu un sos de legume la cuptor şi garnitura de orez – absolut delicioase, o porţie nici prea mare, nici prea mică, atât cât să nu cadă greu la ficat, cu care Mystic Tree m-au cucerit. Sunt sigură că fructele de mare erau proaspete şi nu congelate – prea erau cărnoase şi suculente, aşa cum numai pe malul Mediteranei am mai mâncat. Fetiţa mea (mare devoratoare de cartofi şi care profita de faptul că la restaurant poate comanda ce îşi doreşte pentru că din bun simţ faţă de meseni nu o voi apostrofa) a comandat Cartofi la cuptor gratinaţi cu brânzeturi. Am gustat şi eu din porţia ei – aveau suficiente brânzeturi şi nu erau deloc fazi şi înecăcioşi (aşa consider eu cartofii), fiind îmbunătăţiţi din plin cu smântână. Totul a durat 40 de minute – servit şi mâncat; am cronometrat!
Şi pentru că muzica şi atmosfera ne îmbia la relaxare, am cerut şi o sticlă de vin. Nu au un meniu vast de vinuri, astfel încât am ales cu uşurinţă un Carmenere. Ne-a fost servit în decantor. E o plăcere să vezi cum curge licoarea rubinie în această sticlă cu gât lung. Un vin corect la un preţ corect (45 ron). Chelnerul ne-a îmbiat şi cu desert, dar nu mai încăpea. Doar fetiţa mea, care nu zice “nu” dulciurilor era doritoare. A primit o porţie sănătoasă de tartă cu mere şi cremă de zahăr ars. Un pandişpan însiropat şi mere moi şi caramelizate care se topeau în gură.
A fost bine la Mystic Tree. Preparate simple, dar cu gusturi fine şi foarte gustoase. Un chelner atent, zâmbitor şi foarte disponibil. Preţurile sunt medii: supele 7-8 lei, cea mai scumpă fiind supa de creveţi 12,5 lei – o voi încerca data viitoare pentru că m-au cucerit cu fructele de mare. Preparatele principale între 24 lei – pui şi 35 lei – vită. Total nota pentru 4 persoane a fost aproape 200 lei.
Ar fi nişte minusuri: toaletele se află la parter şi cred că pentru cei care consumă multe lichide nu e prea confortabilă scara. Ambianţa de la parter este destul de anostă, iar scaunele nu sunt cele mai confortabile.
Pe noi însă ne-au caştigat. Şi îmi pare rău că sunt atât de reticentă la locuri noi. Nu poţi cunoaşte decât explorând: cu bune, cu rele, cu “fripte”, cu “nefripte”. Mă bucur că am găsit un loc unde oamenii fac cu placere ceea ce fac, unde oamenii se bucură cu sinceritate că le-ai călcat pragul şi de unde pleci cu gustul plăcut al relaxării şi al sentimentului de bine.
Dacă ai şi tu o experienţă culinară despre care vrei să povesteşti, nu ezita şi scrie pe Food Crew!
Comentarii
maria.a.popescu
Si eu am plecat foarte foarte multumita de la Mystic Tree. O atmosfera calda si de leneveala cumva.
Tot ce am gustat de prin farfuriile prietenilor (inclusiv din a mea – pe care am devorat-o) a fost delicios. Pestele este gatit minunat (la cuptor, cu fructe de mare si sosuri de te lingi pe degete daca ai putea).
Iar supa crema de usturoi eu nu am mancat pe nicaieri pe unde am fost ca acolo.
Foarte bine si felicitari!
Alex
Am fost zilele trecute in urma articolelor gasite despre supe. Da, intr-adevar sunt bune iar mancarea raport cantitate-pret chiar ok, plus ca se vede ca este proaspata.
Fara probleme si atmosfera faina, desi nu erau multe persoane, a fost chiar placut pentru o seara de vineri. Personalul foarte ok si jovial. Mancarea calitativa si ambianta placuta! Merita!!