Alteţa Sa Falafel al Siriei

Falafel King
Timișoara

Mare e food court-ul lui Iulius şi multe mirosuri îmbie la păcat. Trecând pe lângă taverna cu surprize şi rezistând tentaţiei de a mă opri la o picanterie chinezească, mi-a fost uşor să nu mai iau în seamă oferta de grill şi astfel să mă îndrept nestingherit spre finiş: Falafel King, fast food-ul despre care auzisem atâtea însă pe care nu-mi făcusem curaj să îl încerc.

Sunt sătul de pui în preparatele orientale cam la fel de mult cât de lipsa de talent a celor care le prepară. Am înţeles pe de altă parte că publicul cunoscător format din gurmanzi educaţi ştie una şi bună: shaorma de pui cel mai sănătos sortiment de fast food 😀 Bineînţeles, asta nu înseamnă că mă şi împac cu gândul. Sunt în căutare de altceva, şi uitându-mă peste meniul tapetat pe peretele mall-ului, câteva nume mi-au stârnit interesul.

Avantajul pe care îl oferă prezentarea de fast food este că te poţi holba la produsele aşezate adesea în vitrină. Din punctul ăsta de vedere tarabele de gen mi se par mult mai oneste decât orice restaurant cu pretenţii de pe la noi. Şi deci mă holbez câteva minute bune.

Abordarea dă roade şi una din fetele de după tejghea se oferă să-mi prezinte oferta. Şi când spun prezentare mă refer la ingrediente, procedeu de preparare, sugestii de servire. Frumos.

Întreb de preparate din carne de miel. Ridică din umeri: nu se vând bine şi de aia nu prea face nimeni în Timişoara. Mda, păi atunci să fie carne de vită. Aşa am ales kebabul oriental cu garnitura de orez preparat cu 7 condimente (baharat mshakale) 13.99, vinete orientale 9.99, hummus picant cu rondele de măsline verzi 7.99 şi lipie 2 lei. De băut, un suc din petale de trandafir 4.99 lei, culmea – produs în Liban 🙂 Total: 38.96

Genial sosul în care se scăldau cei 3 bulgări de carne de vită, preparaţi din carne tocată condimentată. În plus, pentru că am cerut ceva sos picant am primit şi o pastă de ardei iute preparată “in house” din câte am înţeles.

Cele 7 condimente au dat garniturii un gust cu totul aparte, fiind nevoie însă din plin de sosul de vinete orientale pentru a însufleţi textura fadă care mă face să ocolesc de obicei orezul. Totuşi, nu se cade să alegi cartofi pai dacă vrei să încerci un prânz oriental 😉

Hummus-ul a completat perfect meniul pe care mi l-am încropit, dându-mi totodată o plăcere deosebită de fiecare dată când am întins cu lipia în pasta picantă de năut, stropită din belşug cu ulei de măsline.

Am înţeles de la Gigel că kebabul oriental poate da de furcă celor cu stomac sensibil, tocmai de aceea am aşteptat o zi să văd dacă voi avea parte de ceva simptome. Totul bine, deci pot spune că mi-a priit mâncarea.

Falafel King oferă altceva în materie de fast food. Mâncarea are gust, însă costă cam cât două prânzuri obişnuite, ceea ce mă face să scad din nota finală. Un minus ar fi faptul că preţul garniturii este inclus în preţul felului de bază: risipă dacă mai doreşti să încerci un fel de bază şi neavantajos dacă îl iei fără.

La curăţenie am scuzut, că deh, e food court-ul de la Iulius Mall. După tejghea nu am văzut nimic ne la locul lui.

Gusturile nu se discută, însă sunt curios dacă are cineva şi vreo cârcoteală legată de Falafel King 😀

 

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Falafel King

Adresă:
Strada Aristide Demetriade, nr. 1, Timișoara
Telefon:
Website:

Comentarii

Rue

30 July 2010 at 16:30

Specialitatile la foodcourturi nu sunt tocmai in elementul lor. Nu se compara cu specialitatea unui restaurant anume. Ca unele se ridica la unele produse la inaltimea unui restaurant specific nu inseamna ca le pot inlocui. Doar sunt mai accesibile si imbunatatesc o oferta. Am mancat poate spre o mie de shaorma la viata mea si poate am si trecut peste numarul respectiv. As putea face o statistica, dar sunt convins ca trebuie sa mai mananc si altceva.

    Infidel Gastro

    30 July 2010 at 16:40

    Pentru mine prânzul de la Falafel King a fost altceva. În afară de pinguin, ai idee de alt local oriental în Timişoara?

    Gură Mare

    2 August 2010 at 11:48

    Da, da… vreau statistică sau un top al shaormelor din lume. Rue, te bagi la post pe foodcrew.ro?

Rue

2 August 2010 at 19:43

In primul rand in Complex e o saormerie care a oferit printre primele la farfurie. Este peste strada de shaormeria de la caminul 13 pe colt. Aia de are numar de ordine. E buna, am apreciat faza cu farfuria dar parerea mea e ca shaorma se mananca din mana peste vorba “Pestele, puiu si pizza, se mananca cu manuta”. Ei, sincer o umple cu varza verde pana iti pierzi gustul shaormei.
In ultimul timp am mancat la cea de langa gara de est, angajatul e ok, nu observ dezordine, nu am avut probleme digestive. Cred ca am mancat minim 20 de acolo.
Am mai mancat la piata Badea Cartan dar e coada, e un cersetor pe traseu in permanenta. A gresit cand a mers un coleg sa mi ia si a pus 2 mici in loc de mari si nici gand sa o schimbe. Ei bine, la gara de este cand a gresit una din ele mi-a facut pe loc una mare. Au un condiment cu gust bun.
Am mancat si in parcare la Caminul 8 langa Geskala si au fost ok dar tot multa varza.
La calea Sagului pe colt in subsol este un sos mai bland dar e f placuta la gust. E diferita.

Shaorma internationala:
– la noi doar am vazut shaorma cea MARE cu de toate pe care te chinui sa o mananci fara sa te murdaresti.
– prima shaorma internationala am gasit o in Abu Dhabi. De obicei erau la o singura marime si contineau carne si putin cartofi prajiti. Muraturile (de morcovi, castraveti) si ardei iute primeam intr-o punguta separat. La arabi shaorma se face doar dupa apusul soarelui in usa (afara) unor minirestaurante libaneze, siriene sa le zicem fast fooduri cu servire la masa, meniu la masa, muzica orientala sau liniste si AC.
– chebabul din Franta la 5 euro cu coca cola inclusa era bogat cu cartofi prajiti pe farfurie.
– a urmat o noua editie in Sana Yemen la restaurante libaneze pe profilul celor de mai sus. Uscata, medie, invelita in staniol, muraturi pe farfurioara. Locurile aduceau mai mult a fast food.
– Sudanul (Khartoum) nu are traditie in shaorma pt ca lumea acolo traieste in saracie si mananca ierburi fierte. Shaorma e tot libaneza si se gaseste la mall.
– egipt? e shaorma lor proprie. mica, ieftina si uscata. conditiile sunt stradale. Kebda e ceva ca in sharoma dar cu ficat si mirodenii facut pe plita grill. Ei mai pun shaorma si in chifla ca si cornul.
– in Riyadh, KSA am mancat cele mai multe shaorme in 9 luni. Aveam cam 5 locuri de unde mancam. Shaormele pe 2 marimi (mica nu luam niciodata si de aia am pastrat burta). Cea mare costa cam 1 euro dar era medie la noi. Au si shaorma locala care se prajeste ca si biftecul in presa fierbinte si apoi se taie bugati oblice. Erau si shaorme in lipie ca si clatita dar ceva mai groasa si prajita ca mai sus.

    Infidel Gastro

    2 August 2010 at 20:06

    Rue, respect! Trebuie să facem o ieşire împreună pentru a diseca o shaorma! 😀

Rue

3 August 2010 at 23:05

Pai ca sa nu barfesc o sa vreau sa o mancam la Falafel King la mall. done?

Rue

7 August 2010 at 18:44

provocarea a fost respectata! M-a sunat Infidel (necredinciosul) si cu mine am purces vineri la Mall (eu cu bicicleta) pentru a servi si critica shaorma de la Falafel King. Emotiile unei avertizari meteo cod galben de furtuna s-au risipit cu putin inainte cu putin de momentul stabilit sa ajungem la mall. Ca doi mancai am mers direct la locul cu pricina si dupa ce am adulmecat lupeste optiunile vaca si pui am comandat shaorma de pui. Sfatul zilei din partea mea a fost sa solicitam shaorma sa nu contina multa varza tocata (sa fie abia sesizabila prin cateva fire) si cateva felii de cstravete murat. S-a mai acceptat putin sos cu usturoi si apoi spre placerea mea, doamna a pus shaormele in presa fierbinte pt a se mai coace putin (asta faceau unii sauditi dupa cum am zis mai sus – de fapt shoarma la sauditi o fac tot turcii si libanezii). cost 11 ron shaorma cea mare. In oferta aveau diverse beri dar nu Ursus ce voiam noi. Eu eram nemancat de la micu dejun si intentionat insetat. Am purces la alt fast food unde am dobandit 500 ml Ursus rece la 4.5 lei si ne am asezat la o masa care sa ne permita monitorizarea scarilor rulante de acces in zona food.
Ei bine… a fost perfecta combinatia: shaorma putin mai uscata fara salata verde, berea rece si bicicleta (do not drink beer and drive) tot asa va recomand.
Ciudat era ca cel care servea nu stia preturile la diverse produse si nici afisate nu erau (erau afisate doar meniuri concepute pe care aveai pret). Pentru detalii trebuia intrebata tipa de la casierie si care mai si cauta. Mai ales ca am intrebat pt humus, ceva de-al casei.
2. Salatele sunt scumpe. Daca ar fi la jumatate de pret probabil ca ar merita sa mananci acolo. Cum se zicea in articol, un pranz iese la dublu pret fata de un pranz normal.

Shoukaran!

rue

31 December 2010 at 17:32

Iar am pacatuit marite mancau si am mers la locul cu pricina, dar am rezistat tentatiei de shaorma si am poftit pe un coleg sa deguste supa de linte de la Falafel K.
Bucuria constatarii ca au supa de linte a fost amplificata cand mi a zis ca se da paine proaspata (asa am inteles eu.. de foame) si am comandat.
Erau 3-4 conitze si un harab cu fularul la gat sa fie in trendul mallului probabil.
am intrebat intai de cantitatea portiei (doar plateam 7 lei pe o supa) si mi au zis ca 400 ml sau mg, ce stiu eu…
Au pus intr un tarziu portiile in farfuriile alea de unica folosinta (neplacut sa iei ciorba din plastice- puteau pune un vas ori macar o strachina de lut ca nu ma suparam; stiu pe cineva care nu mananca sarmalele de exemplu decat din strachini de lut).

Cand le au adus am constatat ca erau reci supele. Eu supa rece nu am pomenit niciodata.
Le am cerut sa le incalzeasca bine si aproape tot reci le au adus dupa 3-4 minute de stat la casa. Oare microundele astea nu mai sunt eficiente? inteleg ca era supa de linte mai mult zama decat crema de linte asa cum o stiam eu dar nici asa!
painea proaspata sunt niste coji uscate care le presara in supa, departe de modul in care eram obisnuit sa mananc supa de linte:
– vas ceramic in care se gasea suficienta supa fierbinte si proaspata din ziua respectiva, nu pastrata congelata probabil, cu o densitate creamoasa a lintei astfel incat sa nu comentezi,
– la 7 lei supa se poate da o lamaie mica si verde daca tot sunt traditionali, nu un sfert de lamaie galbena (sunt eu prea carcotas?),
– turcii ofereau la masa chiar daca mancai supa de linte lipiile calde cu mac pe ele.
Astea au lipsit la Falafel si am constatat ca trebuie sa fiu indulgent si la cantitatea de 400 gr sau ml ce voiau sa fie acolo si de fapt era mai putin.
I-am spus harabului ca si asa au clienti putini dar daca mai dau si asa serviciu PA PA.. sper sa citeasca pe aici patronul lor.

Am luat un desert care a fost ok.
Nu o sa mai mananc la Falafel desi sunt imbietoare meniurile de acolo din vitrina.
Nici nu indraznesc sa comand Falafel la ei ca cine stie ce dezamagire mai primesc in loc.

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul