La Grădina Chinezească, că tot e primăvara, nu?

Chinese Garden
București

Acum câteva săptămâni am fost “provocaţi” de Chinese Garden (Bucureşti) să le trecem pragul pentru a ne înfrupta din bunătăţile pe care le prepară. Zis şi făcut, am ales o zi la întâmplare, m-am deghizat în hainele de civil şi am început procesul de rezervare.

Zic procesul pentru că n-a fost aşa de uşor precum ar putea părea o rezervare la un restaurant 🙂 Ca orice tânăr aflat în floarea vârstei în anului 2011, am intrat pe site-ul Chinese Garden şi m-am lovit de două butoane mari de livrări la domiciliu. Am trecut privirea peste site, n-am vazut niciun număr de telefon scris mare cum se găsesc pe la alte restaurante, aşa că m-am uitat mai atent, am zărit butonul restaurant, am ajuns până la urma pe site-ul restaurantului Chinese Garden din Bucureşti şi am format numărul de acolo. M-a întâmpinat o voce repezită spunându-mi Ce mâncăm azi, bună ziua!

Iniţial am rămas puţin perplex, apoi m-am recules şi am întrebat Chinese Garden? Domnul respectiv mi-a răspuns da (?1?) şi m-a întrebat ce doresc să comand. I-am spus că aş dori să “comand” o rezervare la restaurantul dumnealor din Bucureşti, după care mi-a spus că trebuie să sun la alt număr pentru rezervări. Am sunat şi la acel număr şi am reuşit până la urma să fac rezervarea, mai apoi dându-mi seama că ar fi trebuit să mai dau încă un click pe “restaurant” din următorul meniu 🙂

Dar să revenim la locaţie. Trecând peste gheaţa de la intrarea în curte şi scările înguste şi alunecoase, mi-a plăcut interiorul restaurantului. În primul rând am sesizat lipsa mirosului de mâncare, lucru destul de des întâlnit la restaurantele chinezeşti în general. În al doilea rând buna aranjarea meselor şi a interiorului în general dă senzaţia unei atmosfere calde şi prietenoase.

 

Am fost la o oră neobişnuită pentru o masă, cred că era în jur de ora 17, prin urmare restaurantul era gol şi asta a făcut să roiască aproape tot personalul pe lângă noi – mai exact trei doamne, dintre care una cred că era fie şefa de restaurant, fie chiar “patroana” 🙂 Un lucru ce merită menţionat pentru cei ce practică mersul la restaurant cu copilul mic (cum a fost cazul nostru) este că nu au scaun de copii, însă au promis că vor lua unul.

La capitolul curăţenie nu am nimic de comentat, locul este foarte cochet şi curat, toaletele sunt noi şi bine întreţinute, aşa că primesc nota maximă fără alte menţiuni.

Am trecut la a comanda, ne-am ales o supă de creveţi, pacheţele de primăvară cu legume, o salată de ţelină cu alune, o porţie de spaghete cu creveţi şi legume şi o portie de cartofi cu urechi de lemn.

Supa a fost caldă, bună şi plină de creveţi, lucru mai rar de întâlnit în zilele de astăzi, când trebuie să cam vânezi orice ingredient cărnos din felurile de mâncare 🙂

 

Pacheţelele au fost delicioase, calde şi bine strânse, mergând foarte bine în combinaţie cu cele 3 sosuri disponibile. Salata de ţelină a fost caldă şi cu multă, multă ceapă:

 

Felul principal a fost săţios şi din plin, prin urmare spaghetele a trebuit să le luăm la pachet:

 

N-am mai mâncat până acum combinaţia de cartofi şi ciuperci, însă pot să spun liniştit că cea de la Chinese Garden a fost una foarte reuşită!

 

În încheiere aş mai adăuga că personalul s-a purtat impecabil cu noi, au fost foarte serviabili şi amabili. Preţurile sunt rezonabile pentru un chinezesc cochet din Bucureşti, toată nota de mai sus, inclusiv două limonade şi un cocktail din partea casei ca şi mărţişor pentru doamna mea, fiind 99 de lei.

Totuşi nu le-am dat nota maximă la servicii pentru că mai sunt câteva puncte ce merită “rezolvate”, anume:

  • scaunul de copil
  • numărul de telefon pentu rezervări mai vizibil pe site
  • gheaţa de la intrare
  • ştergarele pentru masă – dacă nu sunt din material cum poate s-ar preta la un restaurant elegant precum Chinese Garden, măcar nişte şerveţele de hârtie premium cred că îşi pot permite
Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Chinese Garden

Adresă:
I.L. Caragiale, nr 30, sector 1, București

[…] Vecchio 1812 a fost ridicat pe locul Cafenelei Vechi, un punct de întâlnire pentru elita literarǎ a secolului 19 şi locul cel nou a refǎcut cu multǎ eleganţǎ tavanul şi mascaroanele de pe faţada clǎdirii pentru a reaminti rafinamentul vechiului Bucureşti. […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul