Eveniment: Cupa Banatului în Gastronomie

Timișoara

Weekend-ul acesta va avea loc în Timişoara un eveniment aparte pentru toţi cei care se consideră gurmanzi. În cadrul Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber va începe vineri seara Cupa Banatului în Gastronomie, eveniment care se va desfăşura între 1-3 iulie la Stadionul Dan Păltinişanu. Dacă sunteţi curioşi să aflaţi mai multe despre eveniment, mai întâi se cuvine să vorbim despre cei care vor intra în competiţie.

afis cupa banatului la gatit timisoara

Lista de concurenţi va cuprinde deopotrivă bucătari bănăţeni şi echipe venite de peste hotare din Republica Moldova, Israel, Palestina, Iordania, Siria, Franţa şi Irlanda. Cu toţii vor concura pentru Cupa Banatului în gastronomie încercând să-şi dovedească măiestria în arta culinară.

Un detaliu foarte important care ni s-a părut puţin mediatizat este acela că timişorenii sunt aşteptaţi să viziteze standurile evenimentului, participarea fiind gratuită. Aşadar, competiţia nu este rezervată doar acelora care vor purta boneta albă şi vor mânui ingredientele, ci sunt aşteptaţi gurmanzi de toate vârstele. Iată ordinea în care se vor desfăşura activităţile din cadrul evenimentului în ziua de sâmbătă:

  • ora 12: expoziţie de artă culinară în cadrul căreia maeştrii bucătari vor trebui mai întâi să convingă juriul şi publicul prin aspectul preparatelor lor.

gustari reci la campionatul de gatit in aer liber

preparate calde la campionatul de gatit in aer liber

  • ora 14: încercarea de stabilire a unui record mondial în materie de gătit: Cea mai mare mâncare cu ciolan afumat.
  • ora 16.30: gastro show oferit de Răzvan Cucui, jurnalist la revista Kamikaze şi coordonator al revistei Bucătăria pentru toţi.
  • ora 17: aproximativ 1000 de porţii de mâncare cu ciolan afumat vor fi gata pentru degustare de către toţi cei prezenţi la eveniment.
  • ora 18.30: concurs Dezosat pui viteză – o provocare pentru toate gospodinele şi gospodinii iuţi de mână din public.
  • ora 19: gastro show oferit de către maestrul Antonio Passarelli.
  • ora 21: Parada Somelierilor, un show pentru cei care apreciază vinurile dar mai mult decât atât ştiu alături de ce feluri de mâncare ar trebui degustate diferitele sortimente.

degustare de vin si parada somelierilor cupa banatului la gatit

Ziua de duminică este rezervată Campionatului de Gătit în Aer Liber:

  • ora 11: startul competiţiei de gătit
  • ora 14: jurizarea echipelor de concurenţi

echipe de bucatari la campionatul de gatit in aer liber

competitia de gatit in aer liber

  • ora 16.15: demonstraţii gastronomice oferite de către maestrul Alexandru Nagy (Timisoara), urmat de maestrii Odeh Abu şi Sarkis Yacoubian (Israel) şi de maestrul Jyrki Yli – Uotila (Finlanda)
  • ora 17: încetarea competiţiei
  • ora 18.30: o nouă paradă a somelierilor coordonată de către Sergiu Nedelea, preşedintele Federaţiei Somelierilor din România
  • ora 20.30: decernarea premiilor
  • ora 21: surpriză – concert Şuie Paparude

cupele campionatului de gatit in aer liber

Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber este o competiţie continentală şi este certificată de World Association Of Chefs Societies (WACS), urmând ca la această ediţie a campionatului să fie prezent la Timişoara şi Preşedinteşe WACS, maestrul Gissur Gudmundsson. Toate distincţiile şi titlurile acordate în cadrul concursului fiind recunoscute în peste 93 de ţări.

Echipa FoodCrew va fi prezentă la eveniment de unde vom relata live atât pe Twitter cât şi pe Facebook, urmând să pregătim totodată şi un articol retrospectiv cu detalii obţinute la faţa locului de la participanţi, organizatori şi vizitatori.

[…] făcut-o şi pe asta. Weekend-ul acesta am avut plăcerea să participăm la Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber organizat la stadionul Dan Păltinişanu în cadrul căruia sâmbătă a avut loc proba de […]

Comentarii

Veveriţa Mâncăcioasă

29 June 2011 at 13:16

Chiar ma gandeam sa trec pe acolo sambata. Mersi pentru program, e un detaliu util. 🙂

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul