Pe “fâşie” nu mâncăm; doar ne îmbrăcăm

Fast Food Brâncoveanu
Timișoara

Care din timişoreni nu cunoaşte strada Brâncoveanu, aşa zisa “fâşie Gaza” a Banatului? Îmi amintesc că acum ani de zile colindam des pe acolo, era fascinant cât de multe lucruri puteai găsi. Sigur, nu exista mall-ul, nu exista Kappa, Bega era pe moarte. Singura concurenţă mai reală era piaţa Aurora în week-end-uri.

În ciuda nenumăratelor magazine, bazaruri, tarabe, pe Brâncoveanu mai niciodată nu găseai un local mai de Doamne-ajută unde puteai să mânânci. Surpinzător având în vedere câtă populaţie din ţările arabe îşi făcea veacul pe acolo. Apoi zona a început să fie luată cu asalt de chinezi. Te aşteptai să înceapă să răsară şi localuri cu specific chinezesc. Şi au răsărit. Unul singur. Care s-a şi închis înainte de a-i putea trece pragul.

Timpul a trecut, a apărut şi concurenţa, Euro şi piaţa Flavia, dar Brâncoveanu părea să fie în expansiune. Mai multe case naţionalizate transformate în bazaruri. Mai puţine fast-food-uri. Cele câteva existente s-au închis pe rând cu excepţia unuia despre care voi scrie într-un articol următor.

Locuind relativ aproape de strada Brâncoveanu într-o zi mai liberă am făcut o plimbărică până acolo de curiozitate mai mult. Sigur că s-au mai modernizat, sigur că marfa e adusă acum şi din Ungaria şi din Italia, sigur că preţurile sunt mai mari că până şi magazinele din mall se aprovizionează de acolo, dar sărăcia locurilor care să ne îmbie cu mâncare gustoasă a rămas la fel. Cele 5-6 fast-food-uri care sunt răsfirate de-a lungul străzii nu sunt prea atrăgătoare sau mă rog, nu m-au atras pe bine. Eram însă prea curioasă ce s-a mai schimbat. 3 dintre ele erau încercate de mine în anii din urmă şi am zis să le dau o şansă întrebând în sinea mea dacă gustul a rămas la fel şi dacă mi-l voi aminti.

Dar cum nu puteam să mânânc chiar 3 kebap-uri, m-am rezumat să cumpăr doar 2, dintre care am mâncat doar 1. De ce? Povestesc imediat.

Prima încercare a fost la micuţul fast-food care este vis-a-vis de Cleopatra, vestitul bazar, aproape de colţ, lângă bazar Memphis. Se urcă 3 trepte şi dai de o tejghea unde te serveşte o tanti amabilă. Atât e fast-food-ul de mare. Un kebap mic costă 7 lei, unul mare 9 lei, shaorma mică 8 lei, cea mare 10 lei. Când am mai mâncat de aici mi-a plăcut cât de cât. Acum la fel. N-a fost rău, dar nici nu-l pot clasa printre primele favorite din oraş. A fost, să zic aşa, comestibil 🙂 Ce-mi place este că îl pune la grătar cu ingredientele în el. Asta parcă îi dă o savoare mai aparte.

Kebab pe strada Brâncoveanu în Timişoara

Kebab pe strada Brâncoveanu în Timişoara

Următoarea încercare a fost de la vechiul fast-food din bazarul Cleopatra. E imposibil de ratat dacă faceţi un ocol al bazarului. Dar pentru kebap-ul de aici, nu-l faceţi! Este execrabil! Carnea plină de zgârciuri, aproape crudă, e sec, varză nepreparată, seacă. Servirea era şi ea cam în acelaşi ton. Dezamăgire totală, deşi în alţi ani uneori se nimerea bunicel, carnea de atunci avea un gust al ei pe care nu l-am găsit în alte locuri. Mă gândeam că poate era un condiment. Acum, nici nu se compară! Preţul este identic ca la celălalt fast-food, dealtfel toate din zonă au aceleaşi preţuri.

Kebab în bazarul Cleopatra de pe Brâncoveanu în Timişoara

Kebab în bazarul Cleopatra de pe Brâncoveanu în Timişoara

Cam asta a fost experienţa mea pe “fâşie” după mulţi ani de lipsă. Noroc că s-a deschis recent un fast-food cu mâncare gătită care mai salvează puţin zona. Vă voi povesti despre el cât de curând.

În privinţa notelor voi face o medie. Primului fast-food îi voi da nota 3 la fiecare categorie, iar celui de-al doilea îi voi da 1 la fiecare categorie.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul