Poftiţi în Lactobar – RetroBistro!

Lactobar
Oradea

Cel mai în vogă local al momentului din Oradea e, fără îndoială, Lactobar Retro-Bistro! Deschis de curând (abia acum vreo 3 săptămâni, parcă), acesta se află pe Str. Republicii, în fosta locaţie a magazinului de pantofi Libelula, colţ cu str. Roman Ciorogariu. La intrare te aşteaptă o văcuţă zâmbitoare, care te invită să faci o poză alături de ea… Frumos! 🙂

Lactobar Retro Bistro Oradea

Au mizat pe decor şi bine-au făcut! Găseşti acolo toate lucrurile vechi de prin casele românilor, recondiţionate astfel încât să lucească, şi să dea o notă de kitsch numai cât trebuie localului. Nu lipsesc candelabrele făcute din casete, sau răzătoare/strecurători/clame de rufe/viniluri, o jumătate de Dacie înfiptă într-un perete sau televizoare şi aparate de radio vechi, cu eternul mileu de-asupra şi peştele de sticlă. Că tot ziceam de Dacie, au una postată în centrul localului, unde poţi mânca (dacă eşti nefumător, pentru că-s aşa de faine bălţate tapiţeriile…). Un perete, undeva, e plin cu rafturi cu sticle de bere de prin lumea largă, dar uitai să întreb dacă-s pline! 😀

Dacia din Lactobar Retro Bistro în Oradea

Revenind la mâncare, căci asta era “pohta ce-am pohtit”, şi pentru că e un fast-food pe stil american oarecum, am decis că e musai să încerc un cheeseburger ceva mai deosebit (nu de-ăla timid, ca la Mec) şi eventual nişte clătite. Meniul, per ansamblu, se prezintă chiar mişto, şi-anume: pe prima pagină, la secţiunea de breakfast, ai “lapte bătut şi corn cu 25 de bani”, sau sticlă de sifon, sau gustare de pâine cu untură şi ceapă. Au şi deserturi delicioase, şi băuturi alcoolice, deci încearcă oarecum să împace pe toată lumea.

Cheeseburger-ul a venit însoţit de cartofi prăjiţi şi 2 recipiente micuţe umplute cu sos delicios, mâncarea n-a fost fierbinte tare (eu de obicei sunt nerăbdătoare, şi adesea îmi prăjesc limba), şi nici n-a durat mult. Şi cu o halbă de Tuborg în faţă, ca să meargă bine caloriile, m-am declarat mai mult decât mulţumită! Încă o precizare: cheeseburger-ul a fost o experienţă inedită: pe lângă felul în care era prezentat, avea şi-un gust total deosebit faţă de imitaţiile slabe pe care le-am încercat de-a lungul vremii. Mi-a plăcut! Iar clătita comandată de prietenul cu care eram a fost şi aceea delicioasă: cu şuncă şi brânză cheddar, stropită cu ketchup şi alte chestii pe care nu le-am identificat eu.

clatita cu sunca si branza cheddar la Lactobar Retro Bistro din Oradea

Din nou am lăcomit la mâncare şi n-am mai avut loc de  desert, deşi la cum arătau… aş fi făcut ravagii.
Preţurile, în schimb, sunt pe măsura unui local de pe Corso, adică din buricul târgului:

  • cheeseburger (însoţit de cartofi prăjiţi şi sosuri) – 13,9 lei
  • clătită cu şuncă şi brânză cheddar – 8,9 lei
  • bere Tuborg la halbă – 4,9 lei

Încă o chestiuţă: chelnerii sunt foarte atenţi la detalii (nouă ne-au adus şerveţele – albastre – la băieţi şi galbene – la fete), baia e foarte curată şi mişto echipată, şi au şi scaun pentru copil. Sunt unii care se plâng de servicii, dar eu am fost de 3 ori deja acolo şi n-am avut incidente. S-au mişcat bine! Singurul lucru care nu-mi e pe plac e ora de închidere – trag oblonul la ora 11 seara. Dar chiar şi-aşa, Lactobar face senzaţie şi merită cei 5 cârnaţi! 🙂

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Lactobar

Adresă:
str. Republicii, nr. 11, Oradea
Telefon:

[…] PS: despre Lactobar am găsit scris şi pe FoodCrew! […]

[…] Și pentru că era tare cald, am intrat într-una dintre cele mai interesante cafenele din România: Lactobar Retro Bistro. E ca și cum m-aș fi întors în timp, în zilele vacanțelor mari ale copilăriei, când mergeam cu părinții la băi. Din meniu, cel mai interesant mi se par cornul cu lapte bătut și sifonul. Iar atracția bistroului Dacia decapotabilă pe post de masă de bar. Un review tare bine făcut găsești pe Food Crew. […]

[…] PS: despre Lactobar am găsit scris şi pe FoodCrew! […]

Comentarii

Remus

9 June 2011 at 14:14

locul arata super
dar servirea e cam proasta
branza din clatite era acra
si un ospatar e mereu in pantaloni scurti
ca sa nu mai zic de faptul ca toti sunt maghiari

    Infidel Gastro

    9 June 2011 at 18:10

    Apăi nu i-au zis tej-bar, nu? 🙂

    Dona Giovanna

    10 June 2011 at 7:28

    Eu tocmai am mâncat a 4-a oară acolo, şi nu m-au nedreptăţit cu nimica. Servire ultra-rapidă, mâncarea excelentă. Chiar am luat mămăligă cu brânză şi smântână (4 lei porţia!!) şi a fost delicioasă. Cât despre limba maghiară, uiţi că trăim în Oradea! 🙂

    Mich

    8 September 2011 at 20:13

    Ce mai? Si care-i problema daca Oradea e plin de unguri? E la 5 km de granita asa ca nu aveti ce zice. Este ca si cum langa granita cu Bulgaria nu ar exista bulgari in romania 8-). Mi se pare absurd! Iar despre Lactobar…mi se pare un local super, care seamana super mult cu unul in care am fost in Amarillo,Texas.O singura data am prins o chelnerita mai…surda :)) dar a fost suportabila:-j. Mancarea este excelenta,virgin cocktail.

m hansagi

26 June 2011 at 21:39

ce sa zic am vrut sa mananc si eu o mamaliguta ca pe vremuri dar ?raspunsul a fost ca nu serveste decit dupa ora 11,00 nu au bucatarie mai repede adica cum …omul mananca cind i-e foame nu sau cind o apuca nu cind zic altii….. daca tot am intrat hai sa bem cite o cafea dar la cafea espresoo am primit atata lapte vai de nu degeaba sat vacuta la usa
e risipa sau a fost platita ? da chiar ca am platit 14 lei pt o cafea si un ice cafea cam mult nu ce zice-ti ? in rest ok dar sa deschida bucataria mai devreme ca doar te duci sa iei micul dejul mai de dimineata nu la 11 ,00 la oara acea poti deja sa iei miaza nu ?

    Dona Giovanna

    2 July 2011 at 8:51

    Da, drept e că dau drumul la masă cam târziu… Dar şi mai drept e că foarte puţini orădeni iau micul dejun în oraş. 🙂

elvis pranzlea

4 October 2011 at 9:12

Am fost si eu weekend-ul asta la Lactobar. Intr-adevar nu e nimic de comentat despre designul interior. insa despre mancare ar fi putin. mi-am cumparat o clatita cu sunca si cascaval si nu am fost prea satisfacut. aluatul nu era facut cum trebe, deci era cam gumos, de asemenea cascavalul din clatita nu era topit deloc, iar in consecinta nu a actionat ca un element de legatura intre clatita, sunca si ardei. Din acest motiv as fi preferat si o lingura pe langa cutitul primit, caci pe masura ce taiam clatita, totul se imprastia si era cam greu de mancat doar cu furculita. Am incercat si un egg burger (scump ce-i drept la 15 lei) insa nu m-a impresionat deloc. Singurele chestii ce le pot recomanda de-acolo sunt iaurtul, laptele batut si ciocolata calda (asta din urma trebuie neaparat incercata, caci nu cred ca ati intalnit prea des asa ceva – ciocolata e pe baţ si trebuie tu sa o topesti in lapte. si e o ciocolata tare rafinata).
Oricum merita incercat macar o data Lactobarul, chiar daca doar pentru cum arata.

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul