Dulcele-sărat al Continentalului…

Restaurant Continental
Timișoara

Precum spuneam în review-ul precedent nu prea am scris despre meniuri de nunţi şi botezuri. Am început mai light cu restaurantul Burgund iar acum e timpul să trecem la unul din “greii” timişoreni, restaurantul Continental. Meniu de nuntă de data aceasta. Şi nu orice meniu, unul în parte tradiţional, dar în mai mare parte neobişnuit pentru astfel de ocazii.

La Continental ştiam că mâncarea este bună. Am mai participat la câteva evenimente acolo, în salonul roşu bineînţeles :), şi pentru că m-a încântat de fiecare dată gustul mâncării, pe undeva ducea a mâncare de acasă şi nu de restaurant, aveam aşteptări mari la această nuntă. Şi nu pot spune că am fost dezamăgită. Poate că nu degeaba sunt unii dintre câştigătorii Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber organizat săptămâna trecută la Timişoara.

De data asta însă n-am luat masa în salonul roşu, ci în altă sală a marelui hotel Continental, mai exact în sala din spatele casinoului. Nu m-a fermecat cu nimic locaţia, ba din contră, pentru un hotel cu renume cum este acesta, ar putea să mai schimbe mocheta prea pătată de atâtea evenimente care au loc acolo. Am trecut însă şi peste această dezamăgire aşteptând cu nerăbdare preparatele, mai ales că pe masă aveam meniul care promitea multe bunătăţi.

S-a început bineînţeles cu aperitivul, în cea mai mare parte diferit faţă de meniul obişnuit al unei nunţi. Am primit roşii cherry cu pastă gorgonzola, ardei umplut cu salată de vinete, piept de pui învelit în bacon, ruladă de pui cu smochine, şunculiţă de porc, chifteluţe de pui, tartă cu pastă de peşte, muşchi file cu pepene galben, salată de ţelină pe pat de piersică. În meniu mai era trecută şi ruladă de caşcaval, care din păcate a lipsit de pe fiecare farfurie. 🙂

Aperitiv la meniu de nuntă la Hotel Continental din Timişoara

Nu m-a impresionat deloc aperitivul cu excepţia faptului că era mai deosebit, altfel la gust, mi s-a părut total neinspirată alăturarea pepenelui de muşchi file, care oricum e umed şi împreună formau un gust ciudat. La fel rulada de pui cu smochine, care erau mult prea dulci pentru o astfel de combinaţie, iar ţelina cu piersică, deloc pe gustul meu. În rest nu mă pot plânge. Sigur că gusturile sunt subiective, la fel şi alegerea meniului care n-a ţinut de invitaţi.

A urmat bineînţeles supa de pui care a fost extrem de bună. Mult mai bună decât la Burgund.

Supă de gaină cu tăiţei la meniul de nuntă la Hotel Continental în Timişoara

Apoi plăcerea mea dintotdeauna, sărmăluţele… 🙂

Sărmăluţe în foi de varză cu costiţă şi mămăliguţă la meniu de nuntă la Hotel Continental în Timişoara

Au fost delicioase, iar smântânica servită alături era din aceea buuunnăăă bună, de casă.

Alegerea fripturii din nou m-a surprins. Mă aşteptam la o pulpă de pui şi friptură de porc la tavă, ca peste tot. N-a fost aşa. Am primit piept de pui Miami, adică o biluţă din piept de pui umplută cu ciuperci  peste care s-a turnat un sos cocktail i-aş spune eu, nereuşind să identific exact ce conţinea. Smântână şi vin sigur am dibuit. 🙂 Pe lângă puiuţ am primit, spre încântarea mea :), şi gordon bleu din carne de porc. Garniturile au fost orez cu legume, care nu a fost o nebunie, şi cartofi la cuptor, care nici ei nu au fost ceva special. Pieptul de pui Miami la fel, nu m-a încântat, poate şi din cauza sosului care nu mi-a plăcut la gust, în schimb gordon bleu-ul a compensat totul. A fost extrem de bun. Doar că eram deja prea plină de la sărmăluţe şi n-am putut gusta decât câteva bucăţele.

Gordon bleu de pui la meniu de nunta la Hotel Continental în Timişoara

Salata de varză servită alături a fost şi ea bine preparată, iar eu fiind o amatoare de salată de varză, mi-a plăcut.

Salată de varză la meniu de nuntă la Hotel Continental în Timişoara

Cam asta a fost cea mai recentă experienţă a mea la Conti. Sincer nu mă gândeam că vor exista preparate care să nu-mi placă, dar cum spuneam, probabil nu toate au fost cele mai potrivite alegeri, dar în mare nu pot depuncta prea mult acest restaurant pentru că nu voi trece cu vederea experienţele anterioare de aici.

Personalul mi s-a părut amabil, vorbeau frumos, zâmbeau, ceea ce contează enorm mai ales pentru o noapte întreagă.

Deocamdată nu mai am plănuit niciun eveniment de genul pentru vara aceasta, dar cine ştie, poate veniţi voi cu poveşti… Vara de-abia a început. 🙂

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Restaurant Continental

Adresă:
B-dul Revoluţiei 1989, nr. 5, Timișoara

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul