Pe terasă la Caprice

Caprice
Timișoara

Acum 6 ani, când m-am mutat în Timişoara, locuiam foarte aproape de acest restaurant (zona Lipovei, Str. Borzeşti pentru cine nu cunoaşte) şi, cum preţurile erau destul de ok şi mâncarea foarte bună (şi multă), îl vizitam destul de des. E-adevărat, nu era nimic spectaculos la amenajarea localului, acesta fiind unul chiar banal, iar meniul era unul clasic, fără noutăţi şi farafastâcuri dar, mie (şi soţului) îmi plăcea. De-atunci şi până în prezent, Caprice a trecut printr-un adevărat proces de upgradare.

De la meniul acum jumătate italian-jumătate românesc (am avut prilejul de mai multe ori să gust din mâncărurile lor şi pot spune ca sunt excelente), cu preţuri mult crescute, la terasa frumos amenajată, în spatele restaurantului, departe de praful străzii, la farfuriile frumos ornate, totul este la un nivel superior. Mulţi angajaţi, îmbrăcaţi în uniformă, 2 sau 3 bucătari, frigidere pline cu tot felul de băuturi.

Într-o după-amiază de vară, tentaţi fiind de terasa foarte frumoasă, am purces spre restaurant. Terasa prezintă şi avantajul de a avea, pe timpul verii, un grătar autentic, de exterior, astfel încât micii şi aripioarele sunt preparate afară şi nu în tigăi uleioase. Cu gândul ăsta în minte, eu mi-am comandat 2 aripioare (6,83 lei / 100 g) şi o porţie de cartofi prăjiţi (4,70 lei porţia), iar soţul o pizza (17 lei), urmând să împărţim frăţeşte încă 3 mici (2,60 lei bucata). Pe lângă mâncare, muştarul a venit din partea casei pentru mici, ca şi ketchup-ul dulce şi picant pentru pizza, iar noi am mai ales un mujdei cu smântână (şi pătrunjel, urma să descoperim) (2 lei, parcă) pentru orice (că aşa fac amatorii de usturoi).

Bere pe terasa la Caprice

Un Peroni (6,83 lei) şi o Timişoreana (4,73 lei) de început. Băuturile au venit foarte repede şi erau destul de reci pentru perioada călduroasă a anului, iar pentru mâncare am mai aşteptat cam 20 minute. Totuşi, am văzut la grătarul din curte cum se preparau micii şi aripioarele deci a fost totul sub nasul nostru, nu au tras bucătarii de timp.

Acum, impresii despre papa: cartofii prăjiţi buni şi mulţi (tăiaţi puţin cam mari), aripioarele bunicele (totuşi, le lipsea acea aromă de fum specifică), micii nu prea mi-au plăcut. Mi s-au părut prea puţin ţinuţi pe grătar şi ceva din compoziţia lor nu îmi suna a bine, fără a fi vorba de ceva stricat. Probabil prea multe condimente amestecate.

Gratare cu cartofi prajiti pe terasa la Caprice

Pizza ni s-a părut bună spre foarte bună, fiind pregătită în cuptor clasic, nu cu lemne, blat clasic, românesc, nu din cel subţire italienesc.

Pizza Caprice cu blat pufos

Sosuri si chifle la Caprice

De apreciat mărimea porţiilor, ca şi grija bucătarilor de a orna fiecare farfurie. Sosurile, de asemenea, foarte bune şi aduse fiecare în sosiera proprie. Chiflele casei sunt foarte bune, le cunoşteam.

Atmosfera ok, servirea ireproşabilă, muzică fără excese de volum sau de stil, răcoare dată de verdeaţa din curte, tot timpul este patroana în jur pentru a supraveghea angajaţii, toaletele foarte curate (inclusiv o pereche pentru terasă, diferită de cea pentru interiorul restaurantului).

Şi totuşi, parcă îmi lipseşte ceva din atmosfera vechiului restaurant. Acum totul pare prea de fiţe şi prea băţos şi am senzaţia că o să se ajungă în curând la genul farfurii imense cu 2 bucăţele în mijloc…Sau, poate e doar impresia mea. Oricum, un restaurant foarte ok, de recomandat oricui doreşte să ia masa în respectiva zonă a oraşului.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Caprice

Adresă:
Str. Sfintii Ap. Petru si Pavel nr. 42

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul