Prânz vegetarian la Bio Fresh

Bio Fresh
Timișoara

Mânați de impresiile favorabile ale lui Infidel despre verdețurile cu gust dar și curioși de cum se prezintă un restaurant vegetarian, am ales ca și destinație pentru un prânz de vară Bio Fresh. Unii numesc locul fast-food, Infidel l-ar numi mai degrabă restaurant, personal, mi-a lăsat impresia de bistro.

De Bio Fresh am auzit demult și numai de bine, iar ideea unui restaurant dedicat preparatelor vegetariene și vegan care pe deasupra dispune și de un meniu bogat m-a încântat foarte tare. Am făcut cunoștință cu locul săptămâna trecută, însă fiind în foarte mare grabă m-am mulțumit doar cu o supă cremă de dovlecel cu crutoane și un sote de legume și am promis să revin pentru o privire mai detaliată.

Deși locul nu e foarte spațios, iar la ora prânzului cam toate mesele sunt ocupate, dă impresia de luminos, curat, și cel mai important, aerisit în comparație cu alte localuri din Timișoara. Dispune de spațiu atât la parter, cât și la etaj, de unde se poate trage cu coada ochiului în bucătărie. Cum am luat loc la etaj, chiar foarte aproape de ușile bucătăriei, mirosul de mâncare s-a simțit vag, dar nu la modul deranjant. De fapt, a fost chiar interesant să avem un mic “preview” în bucătărie.

Servirea a fost promptă și rapidă, de îndată ni s-au adus meniurile, s-a luat comanda iar la nici 10 minute mâncarea era deja pe masă. Trebuie să recunosc că de data asta am fost în impas: meniul este stufos, iar alegerea nu este chiar ușoară. Aveam de ales între gustări, salate, feluri gătite, feluri prăjite, supe creme, supe, deserturi, și mâncare crudă, raw. Nu am mai avut ocazia să gust mâncare raw până acum, așa că am ales o supă crudă de avocado, iar apoi ceva mai obișnuit, mămăliguță cu ciuperci. Gură Mare s-a delectat cu supă cremă de mazăre cu crutoane și paste de orez cu ciuperci și capere.

Un aspect care nu mi-a plăcut a fost servirea ambelor feluri în același timp. Felurile s-au păstrat calde pe parcursul mesei, doar că prezența tuturor farfuriilor pe masă a fost presantă, ca și cum cineva te-ar grăbi să mănânci mai repede.

Supa crema de mazăre cu crutoane restaurant Bio Fresh Timisoara

Nu ne-am putut decide asupra cărei supe a fost mai bună. Cert e ca ambele au fost foarte ușoare, numai potrivite pentru o zi călduroasă de vară. Cât despre supa crudă, nu vă pot spune decât că nu mi-am imaginat combinația avocado – usturoi ca fiind atât de reușită. Iar ca și gust, nu era diferită de supa gătită, mai ales că am primit-o și încălzită.

Supa cruda de avocado restaurant Bio Fresh Timisoara

Cred că supele puternic aromate le-ar fi venit de hac până și celor mai sceptici la adresa mâncării vegetariene care declară că “nu are gust”. Din păcate nu am reținut toate mirodeniile supei, pentru că meniurile ne-au fost smulse mult prea repede de sub nas, iar de cerut nu le-am mai cerut înapoi.

Mamaliguta cu ciuperci restaurant Bio Fresh Timisoara

Mămăliguța cu porția generoasă de ciuperci a fost foarte gustoasă, iar pastele de orez cu același tip de ciuperci și capere nu s-au lăsat mai prejos. Din nou, o combinație excelentă de condimente, dar mai ales porții foarte generoase pentru felul II. Personal, mi s-a părut că supa și felul II au fost prea mult pentru o masă de prânz. Foarte util ar fi ca în meniu să se specifice și gramajele pentru feluri, în modul asta poate aș fi ales o porție de bruschete, sau doar felul II.

Paste de orez cu ciuperci cu capere restaurant Bio Fresh Timisoara

Cât despre prețuri, vă las pe voi să trageți concluziile:

  • Supa cremă de mazăre cu crutoane – 10 lei
  • Supa crudă de avocado – 8 lei
  • Paste de orez cu ciuperci și capere – 12 lei
  • Mămăliguță cu ciuperci – 8 lei

În orice caz, am rămas cu o senzație de bine după masa de la Bio Fresh, și cu o impresie foarte plăcută. Gândul cu care am plecat din restaurant a fost că dacă mi-ar găti cineva ca la Bio Fresh, sau daca aș avea ocazia să mănânc zilnic aici, aș trece fără probleme în tabăra vegetariană. Voi ce experiențe vegetariene ați avut și ce impresie v-au lăsat?

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Bio Fresh

Adresă:
Strada Francesco Griselini 2, Timișoara
Telefon:
Website:

[…] poţi alege dintr-o gamă largă de produse şi toate vegetariene. Bruschete, paste, salate, ciorbe, supe, deserturi, sucuri naturale până la shaworme vegetariene. Acestea sunt doar câteva din […]

[…] De 7 zile de când am auzit de ei deja le-am încercat 3 tipuri de salată, iar Gură Mare toate sandwich-urile prezentate în meniu. Acesta este destul de variat şi pune la dispoziţie 18 feluri de salate cam în toate combinaţiile la care poţi gândi, cu piept de pui, somon, creveţi sau file de anchois alături tot felul de legume şi fructe, precum şi 6 tipuri de sandwich-uri, printre care şi opţiuni pentru vegetarieni. […]

[…] personal am servit un file de porc cu mere, cidru şi scorţişoară, iar Ratatoullia a mers pe un meniu vegetarian şi a ales un sufle de vinete şi dovleci foarte […]

[…] dimensiuni considerabile, iar bucățile de roșii de deasupra lăsau un miros incredibil. Despre legumele sote nu sunt multe de povestit decât că erau suficiente după cum vedeți și voi din poze. Puiul […]

Comentarii

milli

11 August 2011 at 12:53

Preferata mea in materie de supe e cea de linte. Dar inca nu am incercat-o pe cea de avocado…

    Cârtița Pofticioasă

    18 August 2011 at 14:06

    Mersi de recomandare! Supa de linte e pe lista “de incercat” de la Bio Fresh. 🙂

andra

19 August 2011 at 22:42

Mie imi place supa crema de tzelina si cu crutoane. Am mancat de 3 ori….

Paul

14 June 2012 at 21:42

pacat de initiativa pe care au avut-o cei ce au gandit acest restaurant, cu mancare foarte buna dealtfel,dar servirea lasa de dorit, astazi am fost in jurul pranzului, am intrat, am salutat fara a avea vreun raspuns…, in fine ne-am asezat la o masa(eu si sotia mea), am asteptat 20 min. fara ca cineva sa vina sa ne intrebe ce dorim sau sa ne ofere meniuri si in final am plecat, tot fara sa ne intrebe nimeni de ce plecam…pacat, nu cred ca voi mai calca pe acolo.

EuCeMananc

2 March 2014 at 22:39

Acum te poti bucura de minunatele produse Bio Fresh acasa sau la birou. Comanda online prin EuCeMananc.ro

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul