Pe terasa Timișoreana la început de vară

Restaurant Timişoreana
Timișoara

Pentru că a venit deja vremea frumoasă de ieşit în oraş, la suc, cafea, îngheţată şi eram deja plictisiţi de stat în casă, am decis să mergem la un prânz la Restaurantul Timişoreana sau, mai precis, pe terasa acestuia. Dacă nu ştiaţi, localul e situat în Piaţa Victoriei / Operei, la un subsol, iar terasa e separată, lipita de spaţiul verde central, cu multe plante şi destul de încăpătoare. Spun destul pentru că, de obicei, în weekend se umple şi nu mai ai loc nici să arunci un ac. Duminică, pe la 14:00, când am fost noi, era 100% plin dar, după 10 minute de aşteptare, s-a eliberat o masă şi ne-am putut aşeza.

Din experiența vizitelor trecute ştiam că restaurantul are specific românesc şi din punctul meu de vedere, foarte bine face. În timp, am devenit fan ciorbă de fasole cu afumătură, ciorbă de burtă şi sărmăluţe cu mămăligă care sunt delicioase. De data aceasta, felurile au fost următoarele (4 persoane):

  • o ciorbă de burtă și o porţie de tocăniţă de vită cu mămăligă

Tocaniță de vită cu mamaligă la Restaurant Timișoreana

  • o porţie de ciolan afumat cu varză

Ciolan afumat cu varză la Restaurant Timişoreana

  • o ceafă la grătar cu cartofi ţărăneşti şi salată de castraveţi

Ceafă la grătar cu cartofi ţărăneşti la Restaurant Timişoreana

  • un şniţel de porc cu aceiaşi cartofi şi cu salată de varză

Şniţel de porc cu cartofi ţărăneşti la Restaurant Timişoreana

În comandă și-au mai făcut loc 3 beri nefiltrate, 2 ape plate mici, o cola și 2 felii de tort de ciocolată.

Ciorba a venit prima şi, după spusele soţului, a fost foarte bună. Trebuie spus că ciorbele se aduc într-un castron mare, cu polonicul aferent, şi te serveşti singur. Uneori, porţia de ciorbă face cât 2 farfurii normale deci, e pe săturate. Alături de ea, 4 chifle cu susan (bilă albă pentru că nu s-au zgârcit) care au fost însă cam stătute (bilă neagră pentru că au știut de ce nu se zgârcesc).

Mâncarea de la felul 2 a fost foarte gustoasă, chiar dacă puţin rece (pe terasă nici nu se poate altfel…), iar berea nefiltrată este întotdeauna, pentru amatorii genului, super.

Merită premiul 1 cu coroniţă tocăniţa de vită care a fost excelentă, cu carne suculentă şi foarte moale, şi cartofi ţărăneşti delicioşi. La partea de salate, Timişoreana a stat mai prost. Ce am vrut noi nu mai era (de sfeclă şi castraveţi muraţi), aşa că a trebuit să alegem din restul opţiunilor (roşii, castraveţi cruzi, varză crudă sau murată). Ceea ce nu a fost un capăt de ţară. Totuşi, când situaţia s-a repetat la capitolul desert, ne-a cam pierit zâmbetul. Oricum, şi acolo am găsit ceva bun spre foarte bun, adică tortul de ciocolată.

La capitolul preţuri, eu zic că sunt foarte rezonabile. Pentru tot ce am savurat, am plătit în total (cu tot cu bacşiş), 110 lei. Asta ca să vă faceţi o idee cam cât costă acolo o masă în 4, în centrul Timişoarei.

Din păcate, nu am ajuns niciodată la toaleta restaurantului deci, nu vă pot da nicio informaţie. La curăţenie, ar mai fi un pic de lucrat la capitolul înlocuit veselă ciobită şi schimbat feţele de masă care da, se mai şi pătează.

Cu serviciile stau mai prost, în sensul că se aşteaptă destul de mult până se aduc meniurile, se aduc felurile, se debarasează masa, etc. dar, atunci când stai la aer curat, cu soarele în spate sau în faţă, în susurul fântânilor şi în compania prietenilor, parcă timpul trece mai repede. Oricum, nu aş da vina pe personal pentru întârzieri pentru că fac tot ce pot, ci mai mult pe conducere care nu angajează mai mulţi chelneri.

Per total, o terasă unde ne face plăcere să mergem şi, bineînţeles, să mâncăm, chiar dacă timpul de aşteptare nu e foarte mic.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Restaurant Timişoreana

Adresă:
Piața Victoriei, nr. 2, Timișoara
Telefon:

[…] să revenim la mâncare. Mie nu îmi era foarte foame, aşa că mi-am luat o ciorbă de pui. Spre bucuria mea am avut parte de piept de pui din belşug, legume destule şi poate puţin […]

[…] plină de oase şi oscioare. Orezul a fost mulţumitor, în schimb nici sosul de praz şi nici murăturile nu ne-au impresionat absolut […]

[…] urmat felul al doilea, am primit fiecare câte 2 pulpe de pui cu piure de cartofi şi o groază de castraveţi muraţi extrem de buni. Cred că împreună aveam pe masă cam un borcan întreg de murături, semn că cei […]

[…] la o terasă pentru un “prânz de lucru” cu colegii cu care colaborez), in special la 21 și Porto […]

[…] pot să nu remarc asemănarea dintre cartofii țărănești care au însoțit ceafa Veveriței la Terasa Timișoreana și cartofii la cuptor serviți ca garnitură la meniul meu de la Porto Arte. Cartofii pregătiți […]

Comentarii

Claudiu

7 May 2012 at 22:29

Au si o ciorba de vita foarte faina

SSebastian

7 May 2012 at 22:34

E terasa cu masini de cusut? Daca da, am mancat si eu acolo in iunie anul trecut. Cioba de vacuta (farfurie mare plina) si piept de pui dezosat cu cartofi prajiti. Imi amintesc ca am avut si eu probleme cu salata. Aveau doar castraveti. Nu a fost excelenta mancarea dar nici rea.

    Infidel Gastro

    8 May 2012 at 13:13

    Exact, terasa cu mașini de cusut! 🙂 Eu am avut o experiență ciudată cu ciorbele, atunci când ciorba de perișoare și cea de văcuță păreau a avea aceeași zeamă în care s-au fiert separat perișoarele, respectiv carnea de văcuță. Altfel, ciorba de fasole cu afumătură mi s-a părut nebunie.

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul