Casa Don – elegant dar puțin cam scump

Casa Don
Timișoara

De voie, de nevoie am ajuns sâmbătă în zona acelui mini complex de pe Take Ionescu cu ocazia unui training la care am luat parte. Având în vedere că locuiesc în cealaltă parte a orașului, cred că ultima oară când am trecut pe acolo a fost acum vreo 6 ani la un majorat. Trebuie să recunosc că eram chiar curioasă să văd locul unde vom lua masa, având în vedere că zona pare destul de părăsită și în paragină.

Ei bine, cred că singurul loc unde puteam lua masa în așa fel încât să nu trebuiască să ne deplasăm prea mult era Restaurantul Casa Don. Dacă nu mă înșeală memoria și cunoștiințele, acest restaurant se află pe locul fostului bar/restaurant/club Dracula, diferența între cele două localuri fiind însă incredibilă și incontestabilă.

Dacă Dracula era cum era, Casa Don e total opusul a ceea ce Dracula a fost. E genul de restaurant elegant, combinația dintre verde și maro conferindu localului o notă de stil și rafinament. Mi-a plăcut modul în care se prezintă în interior și designul ales pentru acest spațiu. Ah, și e genul de restaurant pe care nu te aștepți să îl găsești în acel complex, ci undeva prin Unirii. 

Meniul este destul de diversificat și din câte am văzut, în timpul săptâmânii există și opțiunea de meniul zilei pentru suma de 16 lei. Noi fiind acolo într-o zi de sâmbătă a trebuit să ne alegem din meniul a la carte, meniu deloc ieftin, dar nici extraordinar de scump.

Eu am început ca orice om care nu-și respectă dieta cu un Ice frappe cu ciocolată absolut delicios. Deși nu beau cafea decât în sesiune, frappe-urile cu ciocolată și caramel sunt preferatele mele. 😀 Frișcă pufoasă de deasupra și bucățele mici de ciocolată din el care ți se topeau în gură au făcut din acest frappe unul din preferatele mele de până acum.

Ice frappe

Fiind la un training unde pauza de masă era limitată la maxim o oră, pentru a urgenta procesul, făcusem comanda cu o seară înainte astfel că ei știau exact ce și cum o să mâncăm. Din păcate a durat destul de mult să ne aducă ceea ce am comandat deși știau că la ora 13 vom fi acolo. Când în sfârșit a ajuns și farfuria la mine, mi-am dat seama că a meritat așteptarea. Pentru felul principal am ales piept de pui cu roșii aromate și legume sote. Bună alegere, apropo!

Legume sote

Pieptul de pui avea dimensiuni considerabile, iar bucățile de roșii de deasupra lăsau un miros incredibil. Despre legumele sote nu sunt multe de povestit decât că erau suficiente după cum vedeți și voi din poze. Puiul a fost însă o adevărată surpriză plăcută. Nu-mi dau seama exact ce mirodenii/condimente au folosi pentru acea pastă de roșii de deasupra însă gustul a fost demențial, puțin picant dar deloc supărător. Asta mai ales pentru că legumele fiind sote, nu aveau un gust foarte pronunțat. Așa că thumbs up pentru acest tip de pui pe care îl recomand!

Piept de pui cu rosii aromate

Și cum frappe-ul nu era porția suficientă de dulce, am ales din meniu și un lapte de pasăre, desert pe care îl găsesc în destul de puține locuri din oraș. Bun, bun de tot a fost, exact așa cum îl pregătește mama acasă ori de câte ori reușesc să o conving să îl facă. 😀 Deci dacă sunteți prin zonă, comandați cu încredere laptele de pasăre! 😉

Desert

Lapte de pasare

Ajunși la plată lucrurile stau cam așa:

 • Ice frappe ciocolată – 10 lei;
 • Piept de pui cu roșii aromate – 13.5 lei;
 • Legume sote – 7 lei;
 • Lapte de pasăre – 8 lei.

Total: 38.5 lei pentru o masă de prânz cu 2 feluri și o băutură puțin mai scumpă decât apa plată. 😀

Cert e că părerea mea așa în mare, după această experiență, este una bună. Nu știu când mai ajung eu pe acolo, însă dacă sunt prin zonă îl voi lua cu siguranță în considerare. 🙂 

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Casa Don

Acest restaurant s-a închis. Descoperă ce e nou în oraș.

[…] tot am spus atâtea despre meniu, e cazul să spun ceva şi despre preţuri, care sunt aproximativ în regulă pentru un local din Piaţa […]

Comentarii

Claudiu

5 February 2013 at 0:57

Nu mi se pare un local scump (decat daca e sa-l compar cu complexul 🙂 – la nivel de mica barfa, patroana localului e aceeasi ca la Taverna Studenteasca). De Casa Bunicii as putea spune ca e “putin cam scump”, de “Casa cu Flori” 🙂

  Nuți Foame

  5 February 2013 at 11:26

  Ahaaaa, am înțeles. Apropo, ador bruschetele de la Taverna Studenților. 😀 Nu mi s-a părut incredibil de scump, dar nici ieftin. Oricum La Casa cu flori de exemplu, chiar dacă e puțin mai scump, mâncarea e extraordinară și porțile foarte mari. 😀

ciprian

14 May 2013 at 11:45

peste asteptari , servire ireprosabila,rapiditate.Recomand cu incredere,mananc aproape zilnic.

  Nuți Foame

  14 May 2013 at 12:26

  🙂 Și nouă ne-a plăcut ce am găsit acolo. Ai ceva recomandări pentru noi din meniu? 😀

Paul

22 May 2014 at 14:04

Am fost la Casa Don de 2 ori, prima data fara sa stiu ca a fost renovat si schimbat. Mancarea foarte buna iar localul s-a schimbat foarte mult. Prima data, servirea a fost ireprosabila, a 2-a oara a fost doar ok. Recomand si eu, pentru o masa in oras seara, fara pretentii exagerate.

  Nuți Foame

  22 May 2014 at 15:20

  E ceva vfreme de când nu am mai trecut pe acolo. Ai fost recent pe acolo? Că dacă zici că încă e așa cum l-am găsit noi acum un an, mai trecem. 🙂

Paul

26 May 2014 at 11:43

Am fost aproximativ acum jumatate de an si e la fel. Mancarea e buna iar preturile, sa zicem ca sunt la limita superioara pentru locatie/tip de restaurant.

  Nuți Foame

  26 May 2014 at 11:49

  Bine de știut! Mulțumim! 🙂 Dacă mai ai și alte ponturi legate de localuri vizitate recent, scrie-ne. 🙂

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul