Calitatea bate cantitatea la Lera’s Food

Lera's Fast Food
Timișoara

Ador pljeskavica. Probabil vă gânditi că sunt un tip norocos, pentru că oriunde aș fi în oraș în rază de 500 de metri sigur găsesc un fast-food unde să-mi pot satisface nevoile culinare. Vedeți, lucrurile nu stau chiar așa de bine, pentru că mie îmi place pljeskavica adevărată, adică bucata aia de carne tocată bine condimentată, prăjită pe grătar, servită cu ceapă și sos de ajvar și/sau kajmak. Majoritatea care fac pleșkavița în Timișoara însă ori nu știu cum trebuie făcută, ori nu-i interesează. Carnea nu este condimentată, în unele cazuri se prăjește în ulei, chifla este pufoasă și fără gust, iar printre ingrediente se găsesc cartofii prăjiti și inevitabilul ketchup. Dacă în patria ei nu e greu să găsești o pljeskavică făcută cum trebuie, în Timișoara doar într-un singur restaurant am găsit una bună, pâna acum.

Într-o zi ploioasă am vrut să mănânc repede ceva și îndreptandu-mă spre Unirii pe str. Mărășești, deasupra unei uși am observat un afiș pe care scria Lera’s fast-food, iar lânga intrare o reclamă cu pleșkavița și cevap. Neavând umbrelă am decis să nu mă duc mai departe, așa că am intrat. Un pic m-a dezamăgit încăperea care era foarte mică și nu avea mese, dar la pult mă aștepta un vânzător zâmbăreț, asta fiind o specie foarte rară în țara noastră. Mi-a trecut astfel tristețea, am comandat o pljeskavica, iar tipul s-a apucat de treabă.

Lera_s Food

Pregătire și servire Pljeskavica

Prima dată a pus carnea pe plită, după care a luat chifla. Deja știam că pleșkavița va fi mai bună decât celelalte din zonă, pentru că acea chiflă arăta ca lipia din brutăriile sârbești din oraș, doar la scară mai mică. Aluatul e ca un fel de ciabatta mai uleioasă și are gust, nu ca și chiflele alea pufoase. După ce a tăiat chifla in două, a stropit cu ceva care după gust pare a fi un fel de suc care rămâne după ce prăjești carnea, apoi a pus pe plită să se prăjească interiorul. M-a întrebat dacă îmi place picantă și la răspunsul pozitiv a scos aivarul și s-a apucat de “asamblatul” pleșkăviței. A întins pe chiflă crema de ardei, apoi a venit carnea, peste care a pus ceapa și castraveți murați. După aceea a stropitdat pe ea cu maioneza, singurul ingredient la care aș putea să comentez, dar probabil cu asta vor să înlocuiască kaimakul care la noi nu se găsește, iar să aduci din Serbia nu merită. Pe pult am mai văzut și ketchup, poate se folosește la sandwichurile care se mai fac aici, cel puțin mie nu mi-a pus în pleșkavița. Și dacă avea de gând, oricum l-aș fi rugat să nu o facă. 🙂

Pregatire Pljeskavica

Paine Pljeskavica Lera's Food

Pregatire paine cu Ajvar Lera's Food

Detaliu Plescavita Lera's Food

Plescavita Lera's Food

Prețuri

Pentru toate astea am plătit 7 lei. E prețul obișnuit pentru o pleșkavița, dar gustul care am simțit după ce am mușcat din ea era neobișnuit.
Carnea nu era prea prăjită și era foarte bine condimentată, iar chifla fiind stropită cu acel suc si prăjită în interior a căpătat un gust foarte bun și nu a absorbit sosurile, astfel nu s-a înmuiat în două secunde. Și castraveții murați erau neobișnuiți, după gust semănau cu castraveții pe care le punea bunică-mea vara în borcane mari împreună cu mirodenii și pâine și le lăsa câteva zile la soare să se fermenteze.

De atunci am mai fost de câteva ori, ultima dată săptamana trecută și pot să vă garantez că nivelul calitătii este constant bun. Cel puțin la pleșkavița, pentru că se mai fac și sandwichuri și cevap, dar încă nu le-am gustat.

Din păcate în afară de asta am mai constata un lucru, și anume că nici numărul clienților nu se schimbă. Sunt convins că e vina celorlalte fast-fooduri, unde unii clienți au fost dezamăgiți de gustul care au aceste pleșkavițe cu cartofi și ketchup și s-au săturat pe toată viața de ele, iar alții se gândesc că la acest preț trebuie să conțină cât mai multe ingrediente, chiar dacă gusturile nu se potrivesc, sau să fie mult mai ieftină, undeva pe la 3,99 lei.

În concluzie vă recomand să încercați pleșkavița de la Lera’s care se situează pe strada Mărășești, lângă consulatul Austriei, chiar dacă are mai puține ingrediente decât adversarii, este la fel de sățioasă și gustul e infinit mai bun. Dacă în loc de maioneză s-ar găsi un alt sos mai autentic, ar fi perfectă.

Acesta este unul dintre articolele trimise de către cititorii care au dorit să scrie pe Food Crew. Mulțumim frumos Chimion și mai așteptăm recenzii de la tine. Ai ceva să ne spui sau doreşti să ne povesteşti despre una din aventurile tale culinare? Aşteptăm mesaje la posta@foodcrew.ro

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Lera's Fast Food

Adresă:
Str. Mărășești (lângă Consulatul Austriei), Timișoara
Telefon:

Comentarii

Claudiu

3 December 2013 at 0:30

Pleska nu are gustul dorit pentru ca nu e cu carne 🙂 e cu muuuulta soia si cu urme de carne prin ea; sau cel putin aia de la 100% e asa (pe langa alte ingrediente de pe mainile nespalate ale preparatorului)

    Nuți Foame

    3 December 2013 at 9:57

    Deci tu de care zici acum? De asta de la Lera s sau de la 100%? 🙂

Claudiu

3 December 2013 at 20:13

de 100%; ii spuneam ca nu spune gustul la plescavita din oras pentru ca e plina de soia (si asa imi explic si eu de ce plescavita banateana, aia de la agil, nu mai are gustul pe care il stiam eu din copilarie)

Lera's

5 December 2013 at 17:58

Avem un sos mai autentic si anume crema de branza, care tine locul kaimakului …
Va asteptam cu drag!

Mircea

11 December 2013 at 15:52

Super!!! Nimic de reprosat. Mult mai gustoasa decat cea de la 100%.

    Nuți Foame

    11 December 2013 at 15:54

    Ne bucurăm că ți-a plăcut! 😀

Victor

17 December 2013 at 19:57

Fain review, eu sunt prieten bun cu miciburgherul si chiar daca sunt un gurmand avid, apreciez fastfood-ul de calitate si infulec cu placere si o pleskavita. De abia astept sa o testez 🙂

Dan

20 December 2013 at 5:52

Am fost si eu de 2 ori la Lera’s de cand ati facut review-ul.Chiar a fost buna, pana sa merg la ei nu mai mancasem plesca de vreo 3-4 ani.
Cred ca fast-food uri de genul, care cat de cat respecta reteta la produse de genul ar merita mai multa publicitate

    Victor

    24 December 2013 at 9:49

    Perfect deacord, problema e ca la noi pe langa moravurile proaste a clientiilor, ponderea cea mai mare o are pretul si cantitatea, dar daca exista formatori de opinie de calitate atunci incet se rezolva si problema asta si atunci cand clientul o sa ceara calitate vor aparea si oferte. Evident cu impedimentul de rigoare, calitate = cost = pret, pret care nu are cum sa nu reflecte costurile si care pot ajubge de la rezonabile la mult prea mari intr-o clipita…

Andrei

11 April 2014 at 12:28

Plescavita foarte buna insa din pacat in ultimul timp functioneaza cu intermintenta fast-food-ul … Am fost astazi la pranz si era inchis – fara nici un afis pe usa. In ritmul asta probabil isi vor pierde si putinii clienti pe care ii au.

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul