Probabil a ajuns și pe la urechile voastre că săptămâna trecută s-a deschis prima cofetărie raw-vegan din Timișoara. Acum, dacă mă întrebați pe mine, eu aș spune că e mult spus cofetărie. Practic vorbim de comercializarea produselor de la BIOfresh într-un alt decor, la două uși distanță de Restaurantul BIOfresh.
Locul unde puteți savura dulciuri raw-vegan se numește The Coffee Project și este situat pe Str. Mercy Nr.3, chiar lângă BIOfresh. Este un loc simpatic, decorat într-un stil minimalist cu lemn și cărămidă și care le este dedicat în special pasionaților de cafea. Singurul detaliu care te duce cu gândul la o cofetărie, ar fi vitrina de la intrare în care sunt expuse deliciile vegane. Desigur, eu aș fi preferat un local în adevăratul sens al cuvântului, sub forma unei cofetării vegane cu băuturi similare celor din meniul BIOfresh și alte detalii de genul. Sigur, bănuiesc că au făcut asta din rațiuni logistice probabil, însă nu e tocmai o cofetărie, ci o cafenea unde se servesc dulciuri raw vegan marca BIOfresh.
Atunci când am văzut pagina lor de Facebook, m-am entuziasmat tare de tot și m-am gândit că va fi ceva mai mult decât ceea ce este de fapt. Mai ales că au făcut un teasing de vreo 2 luni de zile și tot comming soon am văzut de nu mai știam când se va deschide o dată cofetăria. Plus că tot pe pagina lor de pe Facebook am văzut și torturi pe comandă și tot felul de deserturi delicioase diferite față de cele cu care eram deja obișnuită la BIOfresh, ceea ce a crescut cu mult așteptările mele.
Am ajuns acolo sâmbătă după-amiaza, la o zi de la deschidere, și din păcate vitrina lăsa mult de dorit. Adică erau vreo 5, maxim 6 sortimente de desert din care puteam alege și alea dintre cele vechi pe care le știam deja. Înainte să ajung acolo visam la tort cu nuci și ciocolată, tort cu ananas sau tort cu caise și mac sau ceva ce nu mai încercasem până atunci. Nu a fost să fie, așa că a trebuit să alegem din ce mai era disponibil la ora aia.
Prietenele mele au ales tort cu ananas și papaya și tort cu ciocolată și mango, iar eu am ales rulada de lămâie.
Tort cu ananas și papaya
Tortul cu ananas și papaya (220 de gr.) are în compoziție, pe lângă ananas și papaya, merișoare, caju, cacao și miere. Un desert ușor, de vară de care însă prietenea mea nu a fost foarte încântată. Probabil combinația ingredientelor nu a fost exact pe gustul ei. Dacă partea inferioară a fost dulce și delicioasă, cremele și fructele de deasupra au fost puțin uscate și mai greu de digerat.
Ruladă cu lămâie
Eu am ales unul din deserturile mele preferate de la BIOfresh, ruladă cu lămâie, stafide, caju, cacao și miere (200 de gr.). E un desert fin, moale și foarte dulce, iar combinația de lămâie cu stafide e una din preferatele mele. Sunt tare curioasă cum e făcută crema din interior pentru că e punctul forte al desertului, din punctul meu de vedere. Deși mă gândeam că un desert fără făină, lapte și ouă nu are cum să fie pe placul meu, ei bine m-am înșelat, rulada asta e cu siguranță în topul deserturilor mele preferate. Și e și o opțiune mai sănătoasă decât deserturile tradiționale.
Tort cu ciocolată și mango
Cel de-al treilea desert comandat la masă a fost tortul de ciocolată cu mango, nuci, cacao pură, carob, miere, avocado și cocos (230 de gr.). Zic cu mango că așa scrie în meniu, dar el a avut mai degrabă gust de banane în interior decât de mango. Poate s-a terminat mango și au înlocuit cu banane? sau poate combinația asta face ca gustul de mango să se simtă altfel? Cine știe…Cert e că acest desert este unul foarte concentrat și foarte dulce. Are un blat de ciocolată și cocos mai solid în ceea ce privește consistența și o cremă de ciocolată foarte untoasă. Un desert bun pe care noi vă recomandăm să îl împărțiți cu cineva pentru că e foarte mare și, repet, foarte dulce. 🙂
Prețuri și servire
Deserturile astea sunt bune, sănătoase dar și destul de scumpe. Sigur, ingredientele folosite nu sunt nici ele ieftine, dar prețul este totuși unul destul de ridicat.
- tort cu ananas și papaya – 12 lei;
- ruladă cu lămâie – 10 lei;
- tort cu ciocolată și mango – 12 lei.
Servirea a fost așa și așa. Era un nene acolo drăguț și amabil, însă care nu era foarte familiarizat cu toate produsele din vitrina de dulciuri și nici cu ce conțin ele.
Puteți încerca dulciurile de aici de luni până vineri între orele 9-22, sâmbătă între orele 10-22, iar duminica între orele 13-22. Probabil asta ar fi și singura diferență între restaurant și cofetărie, faptul că poți servi dulciurile și duminică, atunci când Restaurantul BIOfresh e închis.
Eu sinceră să fiu mă așteptam la puțin mai mult de la conceptul ăsta de cofetărie raw-vegan. Produsele sunt bune, ideea e faină dar poate că, per total, conceptul ar putea fi dezvoltat/promovat mult mai mult.
Nici un comentariu