Vă povesteam pe Facebook că weekendul care tocmai s-a încheiat a fost unul foarte plimbăreț pentru editorii FoodCrew. Drumul ne-a dus de data asta la Cluj, oraș pe care demult îmi doream să îl văd dar nu reușisem până acum. Știind că mergem acolo pentru prima dată, am încercat să căutăm din timp locuri interesante de luat masa (restaurante, puburi, cafenele). La unele ne-am dus pe mâna recomandărilor, iar la altele pe mâna Facebook și Google. Unul din cele care ne-a atras atenția în căutările noastre pe internet a fost Joben Bistro, un local inspirat parcă din romanele lui Jules Verne.
Bistroul se află pe strada Avram Iancu, la numărul 29 și e deschis relativ recent, de prin luna februarie a acestui an. De cum intri acolo, te transpui parcă într-o lume complet diferită, o lume unde atenția la detaliu este evidentă în fiecare colțișor al încăperii.
Joben Bistro e un fel de galerie de artă cu pereți preponderent din cărămidă pe care sunt frumos expuse tot soiul de invenții ale secolului XIX.
Noi am ajuns acolo vineri seara, în jur de ora 11, și nu am avut probleme în a găsi locuri la masă, ceea ce pe mine personal recuosc că m-a surprins fiind vorba de o seară de weekend. Știam că îi spune bistro, dar nu am găsit niciunde pe internet un meniu cu mâncare sau băuturi așa că, ca o măsură de precauție, am mers acolo cu stomacul plin.
După ce ne-am uitat pe pereții care ne furau privirea, ne-am decis să ne cinstim cu niște cocktailuri. Fiind vorba de 4 fete cucuiete, alegerile noastre în materie de băuturi au fost destul de colorate: Cosmopolitan, Mai Tai, Melonito și borcănașul Queen Victoria.
După ce am văzut meniurile, ne-am dat seama că la Joben Bistro se poate mânca și au preparatele specifice unui bistro: burgeri, preparate cu vită, deserturi și câteva combinații pentru micul dejun. Și în timp ce răsfoiam meniul să vedem ce-am pierdut, ni s-a pus instant pata pe niște deserturi pe care am decis să le împărțim, dată fiind ora târzie la care ne răsfățam cu dulce.
Eu împreună cu Savarina am decis să încercăm un desert care suna cel puțin interesant: lava chocolate cake cu pere și gorgonzola în interior, servită alături de o cupă de înghețată de vin. Roxana și Laura au mers însă pe o variantă mai sigură și au ales un desert cu 3 tipuri de ciocoată belgiană, cremă de mascarpone și fructe de pădure.
Baza desertului lor era formată dintr-un blat ca un pișcot peste care era turnat un strat de ciocolată sub formă de mousse și deasupra cremă fină de mascarpone cu bucățele fine de ciocolată neagră la exterior. Nu am gustat din desertul lor, dar la cum se prezenta, nu putea fi decât foarte delicios. Când vine vorba de mai multe tipuri de ciocolată și toate prezente într-un singur desert, pe o singură farfurie, verdictul nu poate fi decât unul pozitiv. 😉
Nici desertul nostru nu s-a lăsat mai prejos. Dacă la început combinația gorgonzola, pere și ciocolată nu îmi suna a fi una fericită, m-am lăsat convinsă de Savarina să încercăm ceva mai out of the box să vedem cum e. De apreciat aici a fost chelnerița care mi-a spus că va cere la bucătărie să fie preparat fără pere dacă așa aș fi cerut, dar am ales până la urmă să încerc varianta desertului exact așa cum era trecut în meniu.
Prezentarea a fost și ea de nota 10 și deși combinația este una puțin mai neobișnuită, desertul a fost absolut delicios. Lava chocolate cake era extrem de fierbinte și umplută cu multă ciocolată caldă. Deși aveam emoții la partea cu perele, acestea nu au fost sub formă de bucăți mari, ci am simțit doar un gust fin și foarte discret a fructului. La fel și partea cu gorgonola, perfect topită împreună cu ciocolata.
Și dacă asta nu a fost suficient, cupa de înghețată de vin de alături a fost cireașa de pe tort, dându-i acestui desert un gust pe care nu îl pot compara cu nici un alt desert savurat vreodată. Aș mai comanda încă o dată același lucru? Cu siguranță! 🙂
Prețurile nu sunt exagerat de mari, dar nici mici. Fiecare desert a costat 14 lei, iar cocktailurile în jur de 14 lei, respectiv 18 lei (borcănașul).
Deși am citit la ei pe pagina de Facebook la reviews și pe Foursquare destul de multe plângeri la adresa servirii, mie exact asta mi s-a părut unul din marile lor plusuri. Noi am avut parte de o servire exemplară cu o chelneriță super amabilă și foarte drăguță care ne-a servit rapid și care a dat dovada de flexibilitate și deschidere către client atunci când am cerut mici modificări ale preparatelor din meniu. Ba la sfârșit ne-a adus și câteva jobene să ne pozăm cu ele și să plecăm de acolo cu amintiri delicioase și vesele. Nici timpul de mare nu a fost foarte mare și am rămas surprinsă că la ora destul de târzie la care noi ne-am decis să comandăm, mai era cineva la bucătărie. Big thumbs up pentru asta!
Nu știu dacă am fost noi norocoase sau daca se simte faptul că e vară și nu sunt prea mulți studenți, dar noi am avut parte de servire foarte bună, timp mic de așteptare și deserturi delicioase. Deci jos pălăria pentru cei de la Joben Bistro! Cu mențiunea că mai trecem pe acolo dacă se ivește ocazia. 🙂
Gustari fine la ceas de seara la Corso Cafe | FoodCrew
[…] a făcut să ne aflăm chiar în zona centrală la momentul ăla, unde am văzut o mulțime de bistrouri și terase care de care mai cochete. Am fi vrut să ne așezăm la Toulouse Cafe-Brasserie pentru […]
Mic dejun la New Croco in Cluj | FoodCrew
[…] știu că străduțele înguste și abrupte ascund tot felul de surprize frumoase. De la cafenele inedite, la pub-uri cu stil sau restaurante cochete, cu siguranță veți găsi locații noi ce merită […]
Cum stau lucrurile la cel mai nou și popular bistro din Timișoara - La Strada | FoodCrew
[…] care au reușit să iasă în evidență prin ceva cu totul special, cum au făcut cele din Cluj-Napoca, de exemplu. Eh, dar lucrurile parcă încep să se schimbe. Avem brutării cu poveste, avem locuri […]
Comentarii
Camelia
Yuum! Arata grozav!