Vă povesteam prin decembrie că am descoperit foarte aproape de Timișoara, un loc idilic, o casă ruptă parcă dintr-o poveste cu șvabi din vremuri demult apuse. Vorbim despre Casa Altringen, bineînțeles. Și apăi dacă ne-a plăcut în mijloc de iarnă, vă dați seama că vara ne-a încântat din toate punctele de vedere. Am apucat să mergem de vreo două-trei ori de când vreemea e frumoasă și ne-am gândit să vă arătăm și vouă câteva instantanee de vară de la Altringen.
Deși pozele vorbesc de la sine, vă mai zic și eu că acolo atributele de bază sunt: natură, verde, peisaje pitorești și liniște. Multă liniște!
Casa Altringen are și o terasă în spatele casei, o livadă cu pomi unde îți poți întinde o pătură la umbră, o trambulină pe care se pot distra copiii mai energici și hamace pentru un somn lin după o masă copioasă. Cei care își petrec noaptea acolo, au la dispoziție și un loc special unde pot aprinde un foc de tabără în jurul căruia se pot strânge la povești până târziu în noapte.
Meniul la Altringen se schimbă săptămânal și este mereu reactualizat pe pagina lor de Facebook. Noi am fost acolo miercuri, deci în timpul săptămânii, dar dacă vreți să le faceți o vizită mai spre weekend, recomandăm să sunați pentru rezervare. Mai ales că în ultima vreme au tot mai multe nunți și botezuri la sfârșit de săptămână.
Cam așa arăta meniul din săptămâna în care le-am trecut noi pragul. Eu am ales pentru masa de prânz Frittatensuppe, piept de pui cu miere și muștar și cartofi țărănești.
De Frittatensuppe nu mai auzisem până nu am ajuns la Altringen. Am înțeles că e rețetă nemțească de supă și am decis să o încerc. Practic, Frittatensuppen este supa așa cum o pregăteau șvabii și cum se servesc și acum la casele cu bucătărie tradițională. În zeama fierbinte de pui, îndulcită cu legume, se aruncă fâșii de clătită pufoasă alături de verdețuri și mirodenii. Se asezonează cu frunze colorate și se servește fierbinte. Un deliciu, pe cuvânt dacă nu!
Pentru felul II, am optat pentru puiul cu miere și cartofi țărănești pe lângă. La Altringen garniturile se pot substitui sau chiar prepara pe loc dacă există ingredientele necesare. Feliile fragede de pui sunt trase în ou bătut cu făină și fripte la foc iute, apoi tăvălite în sos de miere cu muștar și așezate pe farfurie lângă cartofii țărănești. Puiul a fost incredibil și am savurat mult peste porția normală pentru un prânz. 😀
Noi am ales și o salată de roșii cu castraveți și ardei pregătită pe loc de doamnele simpatice de la bucătărie.
Pentru desert ne-am decis greu, așa că am vrut să încercăm puțin din fiecare. Rulada cu fructe este cea mai de sezon, ca să zic așa. Un blat alb, rulat cât e fierbinte, umplut cu fructe peste care se pune frișca bătută bine și servit cu zahăr pudră. Ușor și numai bun pentru vară.
Cea de lângă rulada cu fructe și frișcă este prăjitura Regina Maria cu un gust regal. Blat alb și blat galben, vișine, nucă, stafide și rahat, lipite cu o cremă fiartă la aburi. Sa-vu-ros! 🙂
Iar prăjitura cu ciocolată este cea tradițională la Altringen de care am mai povestit și aici. E vedeta casei și e un brownie românesc de excepție!
Prețurile pentru meniuri sunt fixe:
- supa – 7 lei;
- felul 2 – 28 de lei;
- desert 7 lei.
Și, în caz că nu știați, la Casa Altringen există și locuri de cazare. Noi am cerut voie să facem câteva poze să vă arătăm și vouă la ce să vă așteptați. Sunt camere foarte curate, decorate în stil rustic și foarte primitoare.
Deci e bine de tot la casa de la țară de la Altringen. Și vă îndemnăm și pe voi să le faceți o vizită și să vă relaxați în mijlocul naturii până mai ține vremea cu noi! 🙂
Comentarii
Victor
Frittatensuppe vine din Austria mai mult si se mai numeste si Flädlesuppe.
E defapt un consomee de obiecei de vita si in ea se pun teitei din clatite, clasic facute dintr-un aluat aromat cu verdeturi, sarat. Exista variante in care clatitele se ung cu un pateu de carne sau vanat, se ruleaza si in supa se pun niste melcisori taiati din aceste clatite rulate.
Frumos la Altringen. Recomand si eu.
Nuți Foame
Wow, cât de bine sună și varianta cu melcișori în supă. 😀