Vara asta ne-am plimbat prin tot felul de locații noi. Astăzi adăugăm pe listă și prima recenzie realizată la Curtea de Argeș. Pentru această destinație, ca orice călător pregătit, m-a informat unde se mănâncă cel mai bine în zonă. Opțiunile nu au fost foarte multe și recomandările toate au mers spre Curtea Veche. Restaurantul se află chiar pe strada principală, în drum spre Mănăstirea Curtea de Argeș. La prima impresie aveam în față o locație foarte populară, fiind sâmbătă seara am reușit cu greu să găsim o masă liberă, cu toate că restaurantul se bucură de o terasă pe două niveluri, precum și un spațiu închis. Este destul de mare și fiecare nivel parcă spune o altă poveste. Chiar la intrare găsim canapele și mese cu fotolii, arătând mai mult ca o terasă de bar sau cafenea. La al doilea nivel găsim mese mai mari, de patru sau șase persoane și o terasă mai cochetă, de restaurant. Interiorul e puțin mai tradițional, cu mese de lemn și vedere la cuptorul mare unde se coace pizza. Mi-a părut rău că nu am reușit să îl fotografiez, dar era grozav de aglomerat în acea seară și nu voiam să deranjez pe nimeni.
Mâncare bună de tot
Fiind seară, ne-am abținut cu greu să nu comandăm una dintre specialitățile bucătarului. Dacă sunteți amatori de carne, au niște preparate de îți lasă gura apă, iar prezentarea este excelentă. Meniul este foarte stufos, de la foe gras în dulceață de ceapă roșie până la caractiță și cocoșel de munte la cuptor, aici găsiți de toate. De la sofisticat, la tradițional, restaurantul pare genul ”all in one”. Fiind prima dată aici, ne-a luat ceva vreme până am studiat în amănunt meniul. La final, singurul regret a fost că era 9 seara și nu ora prânzului. Drept urmare am mers pe o variantă mai light. Comeseanul meu a ales o porție de pui tras la tigaie cu legume. Puiul a fost fraged, însă legumele nu au fost foarte variate, având ardei gras, dovlecei, ciuperci și ceapă, fiind însoțite de un sos pe bază de oțet balsamic.
Eu am avut poftă de pizza, așa că mi-am comandat o Diavola care avea în compoziție: sos de roșii, mozzarella, salam uscat, salam “Pietricica”și peperoncino. Chiar dacă aluatul a fost puțin ars într-o parte, a fost savurată până la ultima bucățică. Poate a fost puțin cam unsă din cauza celor două feluri de salam, dar a fost potrivit de picantă și cu sosul care vine din partea casei, a fost un deliciu.
Vedetele serii au fost papanașii cu dulceață de afine și smântână. Aluatul papanașilor fiind cel tradițional cu multă brânză, moale și dulce. Chiar dacă arătau atât de bine, ne-am luptat două persoane pe o singură farfurie cu 8 bucăți mici de papanași.
Servire impecabilă și prețuri bune
Dincolo de toată agitația din jur și aglomerația din restaurant, personalul a fost foarte amabil. Mereu cu zâmbetul de buze, gata să răspundă oricărei întrebări. Cât despre nota de plată, a fost una decentă, restaurantul are prețuri foarte bune, chiar și la mâncărurile mai complicate. Astfel am plătit: 18 lei pe pieptul cu legume, 15,5 lei pizza, 15 lei papanașii, 9 lei un fresh de portocale și 3,5 lei un Pepsi. Un total de 61 lei pentru o cină copioasă în doi. Dacă sunteți în trecere prin Curtea de Argeș, nu ezitați să încercați Curtea Veche.
Un mic dejun demn de un oraș regal | FoodCrew
[…] Există locuri în țară unde te oprești cu drag atunci când ești pe drum. Locuri în care atmosfera, mâncarea bună și oamenii amabili te fac să te simți ca acasă. Unul dintre aceste locuri este Curtea de Argeș. Nu a existat dată să trecem Transfăgărășanul fără să nu ne oprim pe aici. Și pentru că mereu au fost foarte înfometați, nu ne-a lăsat stomacul să încercăm prea multe, așa că am mers acolo unde știam deja că mâncarea e foarte bună și vine repede, la Curtea Veche. […]
Nici un comentariu