Restaurantul Sabres – la Săptămâna Restaurantelor

Sabres
Timișoara

Atunci când am văzut că Săptămâna Restaurantelor a ajuns în această toamnă să se organizeze și în Timișoara, m-am bucurat mult. Din păcate doar patru restaurante s-au înscris. Spun din păcate, pentru că mi-ar fi plăcut să se înscrie mai multe să am mai multe opțiuni de unde să aleg.

Pentru mine Sabres a fost singura alegere și astfel am ajuns acolo pentru a doua oară, iar de data aceasta mi-a plăcut mult mai mult decât prima dată. Poate pentru că atunci am ales pește, acum fructe de mare. Sau cred mai degrabă pentru că atunci am stat înăuntru, afară plouând torențial, iar acum a fost o vreme superbă, chiar dacă era 28 septembrie și evident, am stat afară.

Ne-am strâns mai mulți prieteni, iar despre ceea ce am servit vă povestesc în cele ce urmează.

Sabres Timisoara

Local

Locul acesta nu are cum să nu te încânte de cum îi treci pragul. Confortul și căldura locului te întâmpină chiar de la intrare și da, eu una sunt persoana care a rămas cu o urmă de regret atunci când nu am putut sta pe terasă. Îți vine să te oprești acolo și să nu vrei mai mult. E frumos și înăuntru, nu vreau să se înțeleagă altceva.

Inceput Terasa Sabres

Terasa Sabres

Meniu

În ceea ce privește meniul, acesta este unul vast. Cei care nu merg la Sabres ”pentru că au doar pește”, ar trebui să răsfoiască puțin meniul, pe care îl găsiți și pe site-ul restaurantului.

Sabres Alta Mancare de peste

Au antreuri, salate, supe și ciorbe, preparate pentru felul principal – atât cu sau din pește sau fructe de mare, cât și din porc sau pui. Există și preparate perfecte pentru cei ce nu servesc deloc carne. Chiar găsești o mare varietate de produse.

Noi, nefiind fani împătimiți ai peștelui, am ales mai mult preparate pe bază de fructe de mare. Am să vă spun în cele ce urmează câte puțin despre fiecare.

Am să încep prima dată cu preparatul ales de mine, pastele cu fructe de mare care un gust foarte bun. Este un amestec de creveți, caracatiță, calamari, scoici, sepie și vongole, așa că ai ocazia să guști puțin din fiecare. Nu au mult sos, astfel nefiind grele, cu spunem noi. Porția este destul de mare, spre deosebire de alte locuri unde am mai încercat paste cu fructe de mare.

PAste cu creveti Sabres
Nu a fost singurul preparat de paste cu fructe de mare, un comesean a comandat și pastele cu creveți, roșii cherry și rucola. Și în acest caz sosul nu era din abundență, se pare că e specificul localului, iar acesta nu este un lucru rău, după părerea mea. Roșiile cherry, rucola și creveții cunt suficienți pentru a-ți ajunge până termini și pastele, deci poți sta liniștit. Combinația de arome: nota 10! Dar eu sunt o super-fană rucola, așa că s-ar putea să nu fie o părere general valabilă.

Rucola cu paste Sabres
Ca să terminăm cu pastele, ultima variantă aleasă de prietenii mei: Tagliatele cu ton la grătar și rucola. Același tipar: puțin sos. Din ce au spus cei ce au gustat: foarte aromat și foarte bun. Interesante bucățile mari de tot și combinația cu rucola. Cred că a fost bun, dar nu sunt fan pește, așa că mi-am permis să gust doar din restul preparatelor. 🙂

Sabres Tagliatele cu ton
Fritto Misto și Brocolli cu migdale – combinație de nota 10! Cam aceleași fructe de mare pe care le-am avut și eu în paste, doar că prăjite în ulei. Mi-ar fi plăcut mult mai mult să fie gătite pe grătar, dar, încă o dată – fiecare cu gusturile lui. În combinație cu brocolli și migdale – genial! Prietena mea oscila între această garnitură sau cea de spanac cu unt si parmezan. Varianta a doua ar fi fost foarte puternică la gust și cred că ar fi acoperit gustul fructelor de mare. Așa că, foarte bună combinație a ales.

Creveti si fructe de mare Sabres

Sabres Brocolli cu migdale
Ultima combinație pe care am să o prezint este sepie la grătar și legume … tot la grătar. Sepia e foarte bună și foarte interesantă ca și textură! Garantez că merită încercată!

Sabres Sepie la gratar

Sabres Legume la Gratar

Prețuri

Pe scurt, vă prezint prețurile normale dar și cele cu reducerea de care am beneficiat fiind Săptămâna Restaurantelor. Poate convingem noi toți restaurantele, ca și clienți, să participe data viitoare la acest gen de evenimente.

Paste cu fructe de mare – 39 lei în meniu, 31,2 cu reducere
Paste cu creveți, roșii cherry și rucola – 35 lei în meniu, 28 cu reducere
Tagliatele cu ton la grătar și rucola – 40 lei în meniu, 32 cu reducere
Fritto Misto cu Brocolli cu migdale – 49 lei în meniu, 39,2 cu reducere
Sepie la grătar și Legume la grătar – 50 lei în meniu, 40 lei cu reducere

Da, așa cum era de așteptat, un restaurant cu specific pescăresc nu este un restaurant ieftin. În schimb, este unul care are un raport calitate-preț bun. Preparatele sunt unele pe care nu le găsești în orice alt restaurant din Timișoara și din acest motiv aici eu una nu am să aleg să mănânc pentru că mi-e foame, ci am să aleg să o fac pentru că vreau să savurez ceva bun … când mi-e foame 🙂 . Așa cum am spus, sunt porții mari, niciunul dintre noi n-am mai dorit și desert.

Singurul aspect care nu m-a încântat: felul doi, felul principal și garnitura vin pe farfurii diferite și dacă se întâmplă să fie mai multe persoane și să fie băutură pe masă, se cam aglomerează și te simți puțin înghesuit. În rest, nota 10!

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Sabres

Adresă:
str. Craiova nr.1
Telefon:
Website:

[…] pot să vă spun doar din mărturisirile celor ce și-au comandat, că sunt foarte bune, atât creveții cât și brânza Halloumi la grătar. Ambele au fost servite cu […]

[…] experiență despre care să povestim cu drag apropiaților. Am început cu o gustare formată din fritto misto – un amestec de fructe de mare prăjite, mult mai bun decât ce-am mai mâncat până atunci, […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul