La capitolul localuri cu atitudine, Timișoara nu poate să spună că stă foarte bine. Nu ne plângem, avem unde să ieșim, avem mâncare bună, dar sunt puține localuri care au reușit să iasă în evidență prin ceva cu totul special, cum au făcut cele din Cluj-Napoca, de exemplu. Eh, dar lucrurile parcă încep să se schimbe. Avem brutării cu poveste, avem locuri lejere 😉 și mai nou avem chiar și un bistro tare drăguț.
Un bistro cu personalitate
Despre La Strada, probabil au auzit cam toți timișorenii. Pozele cu burgeri gourmet ne-au făcut să salivăm lipiți de monitoare, așteptând marea deschidere. Așadar, când am pornit în descoperire, ne-am dus pentru mâncare, clar! Însă, înainte de a ajunge să ne uităm măcar peste meniu, ne-am trezit într-un local mic, cochet, cu multă personalitate. Cu o masă mare în mijloc care era împărțită prietenește de străini, cu accente de lemn, decor făcut la comandă și oameni zâmbitori, ne-a purtat parcă pe niște tărâmuri noi. Am zâmbit satisfăcută că am găsit o masă liberă și că mă așezam într-un local atât de bine gândit chiar în Timișoara.
Atmosfera caldă, primitoare se împletește cu aerul urban oferit atât de mesele pline cât și de bucătăria deschisă, unde poți să vezi exact cum se pregătește mâncarea pe care urmează să o savurezi. Se acordă mare atenție preparatelor oferite, fiecare element din meniu a fost bine gândit atât din punctul de vedere al compoziției, cât și al prepararării și alegerii ingredientelor. Așadar, vă puteți aștepta să găsiți ingrediente precum anason în burger-ul cu porc, hummus delicios ”homemade”, ulei de trufe pregătit proaspăt și carne fragedă în orice preparat.
Oferta din meniu
Să trecem la mâncare. Am fost plăcut surprinși să vedem, că dincolo de bugerii care i-au făcut faimoși, au o listă decentă de aperitive, salate și paste. Sub numele hazli din meniu se ascund ingrediente alese cu grijă, astfel încât papilele gustative ale clienților să fie alintate de arome deosebite. Au câteva combinații mai inedite, dar și preparate clasice precum salata Caesar (adevărata rețetă!).
Și pentru că au și o selecție impresionantă de vinuri și băuturi, am ales frumos un pahar de prosecco, să fie așteptarea mai savuroasă.
Am decis să împart un Sexy Hummus Platter cu Migdala Sărată, pentru că sunau atât de bine aperitivele încât nu am putut să spunem pas. Platoul servit cuprinde 3 sortimente de hummus: clasic, cu roșii uscate și cu busuioc. Lângă ele am primit și un coșuleț cu lipie prăjită. Tare, tare bun! Poate îndrăznesc să spun chiar că a fost cel mai bun hummus mâncat în Timișoara. Migdala s-a lăsat cucerită de cel clasic, pentru mine cel cu busuioc a fost la fix, o aromă perfect echilibrată.
Am trecut la burger! Migdala a ales un Salmon Tartar. Patty-ul era generos ca mărime, cu bucăți mari de somon și un mix interesant de condimente. Am avut o vagă impresie că ar fi și puțină pâine în compoziție, dar am uitat să întrebăm. Se servește într-o chiflă pufoasă cu semințe, pe un pat de salată proaspătă și însoțit de un mix de legume cu cartofi prăjiți (nu congelați!), sos de maioneză cu castraveți și ulei de trufe negre. Nu ezitați să cereți extra cartofi, chiar dacă sunt contra cost, merită, acompaniază burger-ul tare bine. Chifla seamană cu cea a unui burger tipic american, e pufoasă și ușor dulceagă. Și nu vă speriați de numele de tartar, carnea nu vine crudă, e gătită. În funcție de gust s-ar putea să vă placă…sau nu. 🙂 Noi zicem că e un burger bun și așteptăm să gustăm și celelalte sortimente.
Eu, fiind o împătimită a pastelor, am zis pas la burger și am ales o porție de Tagliatelle Bolognese. Am înțeles că au un ragu bolognese pregătit ca la carte, timp de 7 ore la foc mic. Pastele sunt proaspăt făcute și sosul e grozav. Cu un ușor iz picant, carnea e fragedă, nu e grasă și în combinație cu bucățiile mari de roșii vine la fix. Nu am avut norocul să prind pastele al dente, nu m-am supărat. Plus că la masa de lângă am auzit complimente bucătarului că a reușit să pregătească pastele perfect al dente. Știm că sunt paste de casă și diferența dintre suficient și prea mult poate să fie chiar și de câteva secunde. A fost o experiență plăcută, oricum, sunt gustoase.
Porțiile sunt destul de mari, așa că, oricât de ispititor ar fi sunat o felie de tort, nu am reușit să o trecem în meniu.
Noi zicem că a fost o experiență care merită repetată, ne păstrăm ideea că atât prin prezentare cât și prin preparatele propuse, La Strada a reușit să-și contureze o personalitate tare plăcută. E inedit și asta are priză la public, are mâncare bună, chiar dacă prețurile sunt pe măsură.
- prosecco – 13.5 lei
- Sexy Humus Platter – 13 lei
- Salmon Tartar – 29
- Tagliatelle Bolognese – 18,2
Și pentru că sunt mereu zâmbitori și drăguți, nici nu ne-am supărat prea tare când chelnerul nu a știut să ne spună ce au la meniul zilei. Sunt la început, am zis că de data asta le zâmbim frumos înapoi și îi încurajăm, pentru că merită.
Ah, uitasem să vă spun că pe fundal se aude și muzică tare bună iar ca regulă generală, între 10:00- 16:00 nu se fumează și miercuri regula se aplică pentru toată ziua (ne place!). Fiți cu ochii pe ei, noi suntem convinși că vor mai veni cu multe surprize plăcute.
Noul sandwich vedetă marca The Sandwich Factory | FoodCrew
[…] zis să văd ce mai e nou la The Sandwich Factory. Zis și făcut. După ce am încercat multe din sandwich-urile lor, pot spune clar că îmi place mult The Russian si Green Apple. Acestea două sunt favoritele […]
Timișoara se bucură de un nou Restaurant Urban | FoodCrew
[…] și în sfera gastonomică și ne bucurăm să vedem nu doar că apar localuri noi ci că sunt și localuri bune. Ultima experiență în acest gen am avut-o la noul Restaurant Urban, deschis pe strada pietonala […]
Comentarii
Victor
Ma bucur ca v-a plăcut din nou salata mea caesar 🙂
Trebuie sa precizez in schimb ca pastele de casa nu de pot fierbe al dente din simplul motiv ca sunt un aluat cu ou, proaspăt si moale chiar când sunt in cutie la frigider. Ele fierb 3-5 Min in funcție de model si atunci când sunt prea fierte se fac foarte moi si se sparg.
Va promit ca micile probleme se vor rezolva sau sunt deja rezolvate si dpdv calitativ meniul numai se va îmbunătăți.
Îmi pare rău ca m-ați prins chiar când eram plecat, sper ca data viitoare sa ne întâlnim.
eu
Un bistro micut…dar parca prea micut 🙂 5 mese..in 2015??
Angela
Tocmai pentru că e micuț e și mai excelent. Să sperăm că în 2016 vor fi 6 mese 😀
Ana
Astazi am fost prima si ultima data….Groaznica chifla de la buger… veche, tare, uscata, sfaramicioasa, nu stiu ce i-au facut, o fi fost de ieri 😀 . Si turkey burgerul meu a fost asa sec 🙁 un strop de ketchup pe jumatatea de jos a chiflei si partea de sus putin ” murdarita” de sosul din salata.
Deci NU recomand.
Victor
@Ana,
Imi pare rau pentru experienta neplacuta. Trebuie sa mentionez ca, intr-adevar, avem uneori probleme cu chiflele. Iti promit ca vechi nu sunt dar sunt situatii cand, fiind produse artizanale, se intaresc si in 4-5 ore.
Cat despre Turkey Burger, el este sec prin definitie. E facut special sa fie cel mai light produs, pentru cineva care nu doreste sa manance ceva prea consistent. Sosul respectiv nu e ketchup, e un sos BBQ facut homemade, all fresh.
Mersi de intelegere.
Anonim
@Victor
Ne-am cam saturat cu totii sa vedem scuze….pe principiul cel care se scuza se acuza. Ne plac oamenii onesti si franci – care stiu sa aprecieze un feedback constructiv si care pot intelege ca nu poti impaca toate gusturile.
Tot ce poti sa speri e ca poti impaca pe cat mai multa lume.
Victor
@Anonim,
Nu suzam nimic, ci explicam particularitatile burgerului. Parerile despre burgerii nostri, din cei peste 15.000 cati au iesit pana acum din bucatarie, sunt ca fie ii adori, fie ii urasti. Nu prea am cunoscut persoane care sa fie “meh” cu ei, sau foarte rar. Noi am vrut sa reinventam un produs care pentru foarte mult timp a fost neglijat. Sigur daca esti obisnuit sa mananci numai pleskavica toata viata, cu paine congelata (care, de altfel, se pastreaza perfect din cauza conservantilor), o sa ti se para stranie o chifla proaspata un pic mai sfaramicioasa (care e si gandita astfel, ca sa-l poti manca).
Sigur ca nu poti impaca pe toata lumea. Din experienta mea, daca impaci 5 persoane din 10, sa fii fericit!
Muffin Queen
Cât de mult adevăr ai spus. După părerea mea Timișoara asta s-a împărțit în două tabere de când ați deschis. 😀
Ivan
Daca nu iti place ceva sau consideri ca nu e facut cum trebuie iar expertul iti spune ca asa trebuie sa fie nu inseamna ca este o scuza sau ca s-a gresit cu ceva. Mai exista si cazul in care te astepti la ceva sa fie cumva dar defapt este altfel. Nu cred ca esti expert in domeniu, pe cand cel care prepara mancarea este expert, el le face.
Paul
Sunt convins ca folositi cele mai bune ingrediente dar atata timp cat painea se sfarama in mana, coastele sunt pline de oase mici si cartofii mi-au fost adusi de fiecare data reci si imbibati in ulei, pe mine sigur nu m-ati “cucerit”. Din punctul meu de vedere chiar daca carnea e de la vita hranita doar cu sofran iar chifla e coapta in cuptor cu lemne de baobab, atata timp cat cartofii imi sunt adusi reci si imbibati in ulei, nu ma mai pot bucura de celelalte feluri din fata mea.
Anticipand raspunsul, vreau sa precizez ca nu sunt obisnuit nici cu shaorma nici cu pleskavica, imi place mult mancarea buna, corecta, gustoasa. Cred ca cel mai bun cadou pe care il poate face un client este feedback-ul.
Victor "Proprietarul"
@Paul
Coastele nu le alegem sa fie cu oase mici in ele… Si acolo e o intreaga tevatura. Nu ma scuz cand spun asta dar crede-ma ca de un an de zile ne chinuim sa gasim coaste de porc de calitate. Acum am gasit un furnizor mai de doamne ajuta si si reteta e alta. Eu, unul, le mananc cu placere si feedback-ul clientilor e bun.
Cat despre cartofi, motivul pentru care ies asa este ca chipsurile absorb mult ulei iar french fries e imposibil de facut in Romania folosind altceva decat cartofi congelati, cu care eu nu-s de acord nici sa ma trazneasca. O sa facem wedges din 1 februarie. Sper ca vei reveni la noi si iti vor placea mai mult.
Numai bine! 🙂
Victor
Diana
Cea mai buna mancare din Timisoara.
Supele si ciorbele sunt extraordinare.
Tot ce am incercat a fost nemaipomenit (paste, salate, limonade)
lia
Diana, ”aprob pozitiv”. Îmi place locația, mâncarea, prețurile.Până și clienții sunt ok, nu fac gălăgie, nu vin în trening la masă, mănâncă civilizat…
Cyp
Din pacate aceiasi cartofi reci si imbibati in ulei, chifla sfaramicioasa si anosta, sosul de rosii semana a ketchup la galeata, coaste reci dar bune la gust, ciorba dezmortita dar delicioasa. Decorul si servirea de vis! Pacat 🙁
Pompy
Se pare ca “chifla sfaramicioasa si cartofii reci si imbibati in ulei” sunt o problema frecventa, acelasi lucru l-am patit si eu. In loc de chipsurile de cartofi chiar ar merge niste cartofi prajiti (gatiti de 2 sau de 3 ori, daca ii vreti perfecti – ca tot aspirati la ghidul Michelin). Din pacate se pare ca feedback-urile negative nu sunt apreciate, pacat pentru ca toti avem de invatat iar in arta culinara se pot face greseli multe. Iar faza cu “chifla e gandita sa fie sfaramicioasa sa poti manca mai bine burger-ul” e cea mai proasta scuza pe care am auzit-o vreodata.
Victor "Proprietarul"
Salutari,
La aproape un an de cand am deschis restaurantul, pot spune ca am trecut prin foarte multe patanii, dar am si invatat multe.
In primul rand am invatat sa accept o critica. Vreau sa ma credeti, toti, pe cuvant, ca am stiu dintotdeauna s-o primesc si am incercat de fiecare data sa o transform in ceva constructiv pentru business-ul in care am investit atat de mult efort, timp, nervi si nu in cele din urma bani.
Astea fiind spuse, credeti-ma pe cuvant ca facem toate eforturile necesare sa schimbam cartofii, dar asta e o problema colosal de mare in Romania. Nu gasesti cartofi naturali de caltate (cu care sa fie de acord si DSV-ul!). Fiecare cultivator planteaza cartofi in nestire dar de care soiuri nu mai conteaza. El pune cartofi. Eu nu pot sa fac cartofi prajiti french fries din orice soi. Asta 1 la mana. Motivul pentru care ies mai uleiosi este ca chipsurile absorb mult ulei. Am investit 12.000 de euro intr-un cuptor si inca 2000 de euro intr-o friteuza cu care PUTEM face wedges, si ii vom face din 1 februarie.
Chifla a fost gandita sa fie sfaramicioasa din mai multe motive. Unul este ca daca ar fi prea densa, deci mai putin sfaramicioasa, n-ai putea sa musti din ea fara sa iti curga toata compozitia pe partea cealalta. Am schimbat si vizual dar si ca reteta chifla. Pot spune ca sunt multumit de ea. Mai apar erori la producerea ei pentru ca este un produs artizanal 100% folosind strict ingrediente naturale. Fara coloranti, fara aditivi, fara nimic. Faina, ou, lapte, drojdie, seminte de dovleac naturale, etc.
Ai dreptate @Pompy, greseli de fac in bucatarie. Peste tot se intampla, noi incercam sa minimizam din ele, dar nici noi nu suntem fara de pacat dar credeti-ne pe cuvant, chiar ne straduim din rasputeri sa raspundem tuturor cerintelor publicului, iar asta nu e deloc usor.
Numai bine! 🙂
Victor
adriana
Felicitari domnule Victor pentru tot ce faci pentru oamenii nevoiasi,Dumnezeu sa te binecuvinteze