Situat în București, Piața Amzei nr. 10-22, restaurantul The Harbour oferă pasagerilor săi un meniu divers cu specific internațional. Restaurantul a sărbătorit deja 10 ani de existență iar în 2012 a găzduit evenimentul Gala BLOGourmet, unde au fost premiați cei mai buni bloggeri culinari din România. Pentru că nu am fost niciodată acolo ca să mănânc, dar știam localul, m-am gândit că este timpul să mă îmbarc la o nouă aventură culinară, de ce nu, marină?
Localul are trei încăperi, una pentru fumători, una pentru nefumători și un salon la subsol pentru petreceri private. Sala pentru nefumători, unde am stati noi, este spațioasă iar fumul nu ajunge până acolo, deci sunteți safe și vă puteți bucura de masă liniștiți. Încă de la intrare, se poate observa că restaurantul este decorat cu specific marinăresc. Lemnul închis la culoare și lăcuit acoperă cea mai mare suprafață, o corabie privită din lateral este suspendată de tavanul din camera pentru nefumători iar un pirat veghează de pe punte ca totul să meargă bine sau încearcă să ochească clienții cu telescopul lui. Ceea ce și reușește pentru că în decurs de aproape două ore petrecute la restaurant, aceștia continuau să intre, fie că veneau pentru prima dată sau erau de-ai casei, știind deja ce vor să comande și făcând small talk cu personalul. Ospătarii, îmbrăcați într-o uniformă ca de marinari, erau tineri, veseli, prietenoși și săritori în ajutor.
Atenția la detalii este mare iar toate decorațiunile din interior de la mini corăbii, un telescop, un colac de salvare atârnat de marginea corăbiei suspendate până la meniul de băuturi care este rulat ca un pergament și pus într-o sticluță reușesc să creeze o atmosferă aparte, care să vă transporte într-o altă lume, departe de Piața Romană, într-un port sau chiar pe mare dacă vă lăsați purtați de valurile imaginației.
Per total atmosfera este una intimă și liniștită cu muzica în surdină, care nu deranjează iar lumina este caldă și plăcută.
Meniul semnalizează încă de la început o listă cu cele mai bune preparate marca The Harbour. Puteți începe de la acolo și chiar vă facilitează decizia dacă sunteți în dilemă. Așa vă puteți face și o idee despre ce găsiți mereu acolo, ce este proaspăt și recomandat nu doar de restaurant, dar și de alți clienți. Mergeți la sigur. Meniul este presărat cu preparate cu specific marinăresc, precum tocăniță marinărească, cartofi marinărești, supă de scoici, carpaccio de caracatiță în timp ce meniul de pește oferă ceva pentru toți, de la somon, doradă, creveți, spigola la pește spadă. Însă pentru voi cei care nu sunteți așa aventuroși cu peștele, aveți de unde alege din multele preparate din vită, porc, pasăre sau berbecuț. Ceva ce mi-a captat atenția a fost Meniul Dietă, unde găsiți preparate cu numărul de calorii calculat ca să știți cât și ce mâncați. Smart și foarte în trend. Un alt punct forte mi s-a părut că la rugămintea clientului, bucătarii pot prepara orice, pe lângă meniu. Dacă aveți poftă de o porție simplă de paste cu sos de roșii sau cașcaval pane, dar nu sunt trecute în meniu, doar rugați ospătarul și dorința vi se poate îndeplini. De asemenea, la desert, dacă nu sunteți hotărâți sau hotărâte ce să comandați, rugați ospătarul să vă aducă o farfurie cu un desert combinat, o jumătate de tiramisu cu o jumătate de tortul casei, spre exemplu. Este o idee interesantă de a putea degusta mai multe deserturi odată iar porții mai mici înseamnă că dulcele pică și mai ușor la finalul unei mese.
Acesta este platoul adus după masă cu oferta de deserturi: tartă Mascarpone cu piersici și fructe de pădure, tiramisu, plăcintă cu mere, tort de brânză și tortul casei. În plus, mai au clătite cu ricotta și fructe de pădure.
Meniu pentru două
Preparatele degustate au fost:
Creveți cu sos de vin alb, usturoi și ardei iute. Preț 52,50 lei – 120 gr.
Cele mai greu de gătit sau „nimerit” sunt preparatele simple. De aceea, mi-am comandat o porție de creveți, și pentru că sunt fan, dar și pentru că e foarte ușor să vă dați seama dacă sunt gătiți bine și corect atâta timp cât nu sunt îngropați de straturi de pane, mirodenii în exces sau alte artificii.
Creveții sunt serviți întregi. Puteți să rugați ospătarul să vă aducă un castronaș cu apă și lămâie pentru curățat degetele pe măsură ce curățați creveții. Nu se aduce by default iar eu n-am știut, dar am întrebat apoi. Preparatul miroase foarte bine, platingul este unul reușit și încântă privirea, creveții sunt gustoși, însă nu sunt picanți deloc, iar sosul, deși este adus din abundență, este extrem de gustos. Se poate mânca și simplu.
Garnitură de broccoli sote cu nucă și usturoi, la recomandarea ospătarului. Preț 15 lei – 200 gr.
Broccoli-ul a fost preparat bine, al dente, și combinat cu nucile a fost foarte crunchy. Per total, combinația este una reușită, light, sățioasă, dar care lasă cu siguranță loc și pentru desert.
La desert, o jumătate de Tiramisu. Preț 16, 50 lei – 200 gr. (porția întreagă) Acesta este trecut și la începutul meniului, la cele mai bune preparate. A fost cremos, catifelat, bine însiropat, cu o aromă bună de cafea. O jumătate de Tortul Casei. Preț 14, 50 lei – 200 gr. (porția întreagă)
Aici m-am riscat puțin pentru că de la distanță pare că este un desert uriaș, plin de ciocolată și foarte dulce, care nu poate fi decât greu pentru stomac, dar surprinzător, este foarte aerat și light iar blatul însiropat echilibrează crema de ciocolată. Am mâncat tot!
Ce a servit comeseana:
Canellonni cu carne de vită, ricotta, sos de roșii și parmezan. Preț 23, 50 lei – 400 gr.
Nu vă lăsați păcăliți de acest preparat. Nu este o porție mică. Cu siguranță vă va sătura pofta de paste iar sosul de carne este foarte gustos. Un preparat simplu, fără pretenții, dar gătit bine, un exemplu de comfort food, care vă face să vă simțiți ca acasă.
Salată de rucola cu parmezan și oțet balsamic. Preț 18, 50 lei – 150 gr.
Fresh și într-o cantitate generoasă, salata acompaniază bine preparatul de mai sus.
Servirea promptă, fără probleme.
Extra info: Restaurantul face și livrări iar la prânz între orele 11:30 – 16:00, de luni-vineri, există meniul Harbour Lunch la numai 22. 50 lei, în limita stocului disponibil.
Vă recomand și vouă restaurantul The Harbour pentru atmosfera plăcută și mâncarea bună iar eu îmi plănuiesc deja următoarea vizită!
***
Pentru că acestă recenzie a fost scrisă în cadrul campaniei Bun Simț la Farfurie, vă las și câteva cuvinte despre mine. Crevețel este numele meu de scenă și îmi place foarte mult să mănânc, să gătesc, să fac poze la mâncare, uneori toate în același timp. Gătesc de mică, am pasiunea asta de când mă știu iar acum 3 ani mi-am deschis și un blog culinar. Mai multe info găsiți aici anasonculapte.ro. Îmi place să mănânc în oraș, să testez rețete și preparate noi, ceva ce nu aș face eu acasă sau învăț să fac pentru acasă. Cu toate astea, încurajez foarte mult gătitul acasă și cred că toată lumea poate să învețe. În prezent lucrez ca bucătar și iubesc ceea ce fac.
Nici un comentariu