Incursiune în Ethiopia la Tucano Coffee

Tucano Coffee
București

Am reușit să facem o mică incursiune în Ethiopia printr-un veggie wrap, un desert Cannabis, un ceai special și alte bunătății la Tucano Coffee – cafeneaua modernă din inima Capitalei.
Totul din această locație se învârte în jurul cafelei. După cum spun chiar ei “Love. Peace. Coffee”.
Cafeneaua se află într-o locație demnă de invidiat și anume în Piața Romană, vis-à-vis de ASE sau pe diagonală cu Pizza Hut. Am trecut de multe ori prin zonă și chiar pe lângă cafenea, dar de fiecare dată era poziționată în mintea mea ca fiind o altă cafenea de “fițe” de prin Romană. Nici pe departe. ☺

ATMOSFERA SI INTERIOR

Nu, nu este ca Starbucks și nici ca o cafenea standard de pe Dorobanți. Este o cafenea cu fler, o casă unde cafeaua e la ea acasă. De cum intri în clădire simți atmosfera primitoare prin detaliile care fac diferența: de la mesajele cu care primesc clienții la intrarea în cafenea și până la mesajele care vin pe farfurie, împreună cu comanda.

Mesaje Tucano

Și bineînteles, designul și toate elementele din interiorul încăperii te duc cu gândul la Ethiopia: culorile vii și vesele ale pereților, decorul prin elemente care te duc cu gândul la Africa (bongo, chitară), florile (vii și verzi) și nelipsitul miros de cafea proaspătă.

Interior Tucano Caffee Bucuresti
Să nu uit de cafeaua din Ethiopia expusă la intrare! Curiozitatea (măcar) te va face să te oprești și să analizezi gama de sortimente disponibilă; mai trebuie doar să te decizi ce aromă vrei. Prețul? 13 lei/100 gr, indiferent de sortiment.

Tablourile din interior – foarte expresive – dau o personalitate cafenelei și un sentiment prietenos.

Tablout Tucano Caffee

Meniul Tucano și comanda noastră

Meniul este destul de variat pentru o cafenea, bineînțeles cu focus mare pe sortimentele de cafea și pe preparate ușoare și rapide care să meargă cu o cafea perfectă. O singură pagină, ceea ce mi-a placut și mi s-a părut mai mult decât suficient pentru specificul localului.

Meniu Tucano Caffee

Am început cu 2 Wraps: Veggie wrap pentru mine și Wrap cu pastramă pentru partener.
Veggie wrap-ul conține: tortilla, ardei, vânătă, dovlecel și ceapă făcute la grătar, asezonate cu salată iceberg și sos verde. În meniu scria și “brânză feta”, însă wrap-ul meu veggie nu a avut și brânză. Se iartă, a fost bun. A compensat sosul verde care a fost genial și a dat un alt gust, altfel ar fi fost doar niște legume la grătar într-o lipie, fără nimic special. În sos am simțit spanac, usturoi și ulei de măsline – un mix care merge de minune cu restul de legume la grătar.

Veggie Wrap Tucano

Wrapp-ul cu pastramă conține: tortilla, pastramă, roșii, cașcaval, salată iceberg și sos caesar. Deși sunt vegetariană, am gustat și din acest wrap ca să-mi fac o părere – din punctul meu de vedere, nimic special, nici greșit, nimic spectaculos. Era în zona “safe” ☺. Un mix de ingrediente ca oricare altul, pus într-o lipie. Însa, tot sosul a fost salvatorul. Se simțeau usturoiul și muștarul care întregeau gustul la pastramă.

Wrap pastrama de vita

Dupa sărat, merge și puțin dulce. Apple & Cannabis Dessert pentru mine și un New York cheesecake pentru însoțitor. Apple & Cannabis desert am ales pentru că suna… diferit fața de ce am încercat până acum. Ingredientele: semințe de cânepă, pudră de cânepă, căpșuni și vanilie. Strat cu strat descoperi o combinație dulce-acrișoară și pufoasă. Iar semințele de cânepă le-am asociat cu gustul de grâu.

Apple & Cannabis Dessert

New York Cheesecake – gustos, nici prea dulce, nici prea brânzos, se simțea și zahărul și crema de brânză însa cel mai mult se simțea gustul de biscuite de la baza.

New York Cheesecake

Între wrap și dulce, am sorbit dintr-un smoothie de căpșuni, delicios, răcoros și fresh. Comeseanul a ales un ceai Yellow Honey, o specialitate de ceai care conține: cătina, portocală, ghimbir, lime, mentă și miere.

Bauturi Tucano Caffee

Prețuri și servire

Permisibil, simplu și rapid. Se comandă la casă și se plătește pe loc pentru comandă. Multe dintre preparate (wrap-ul, Panini, deserturile, cel mai probabil si supele) sunt deja gata – comanzi, platești și ți se oferă un picioruș cu un număr. Îl iei, îl pui pe masă și peste 5 minute vine mâncarea și băutura pe care le-ai comandat.
Prețurile sunt, spre mirarea mea, foarte accesibile, având în vedere locația. Consumația noastră a făcut în total 73 lei. Mai exact:

  • Veggie wrap – 13 lei, 330 gr
  • Wrap cu pastramă – 13 lei, 230 gr
  • New York Cheesecake – 11 lei, 135 gr
  • Cannabis Desert – 175 gr, 10 lei
  • Smoothie – 400 ml, 12 lei
  • Ceai Yellow Honey – 400 ml, 14 lei

TOTAL: 73 LEI
***
Acest articol a fost scris în cadrul campaniei Bun Simț la Farfurie. Bunica Smith din comunitatea Food Crew, începe o zi obișnuită cu sportul de dimineață (musai), se duce la muncă (în publicitate), iar în timpul liber (weekenduri in special) gătește, experimentează, încearcă restaurante noi și scrie despre toate acestea pe blogul ei, Cook to smile. Totul cu si din pasiune. ☺

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul