Cheers, pentru servicii mai bune!

Cheers
Timișoara

Ieșirile în grup mare mi se par mereu un test pentru orice restaurant. Sincronizarea preparatelor, varietatea mare, șirul lung de întrebări, toate trebuie gestionate cu grijă. Unui astfel de test i-am supus oarecum involuntar pe cei de la Cheers. Am ajuns la fața locului, mese erau suficiente așa că ne-am pus frumos într-un colțișor și am ocupat două, să fie loc pentru toată lumea. Am primit seturile de meniuri și ne-am pus la discutat vinuri. Nu am primit foarte multe informații, dar nici nu prea poți să ai pretenții de somelier din partea chelnerului. Am luat două sticle de vin, am mulțumit și am trecut la mâncare.

Aici a început distracția. Meniul celor de la Cheers nu este foarte stufos, dar are suficiente preparate care să-ți facă cu ochiul. Am început ușor cu niște bruschete mixte.  Patru la număr, cu roșii, ton, fasole și măsline. Au fost crocante, suficient de mari și gustoase.

Bruschete Cheers

Tot la masă s-au mai comandat trei burgeri (cu somon, rață și vită), o pizza prosciutto crudo, o porție de paste cu somon și dovlecel, o porție de cartofi wedges cu legume la grătar, un biban în crustă de sare la cuptor, o supă cremă picantă cu vită și o salată cu baby spinach și mușchi de vită care a dispărut din farfurie înainte de a reuși să o fotografiez.

Să o luăm de la capăt și să vorbim puțin despre mâncare.

Începem cu cei trei burgeri. Salmon burger-ul a fost bun, iar pofticiosul care i-a încercat, un amator de burgeri light, s-a declarat mulțumit. Patty-ul era aromat, cu bucăți de somon generoase, porția de cartofi suficient de mare iar amestecul de legume din burger destul de bine ales.

Salmon Burger - Cheers

Cheers burger-ul a fost comandat de mai multe persoane de la masă, cu toții fiind curioși de carnea de rață. Nu putem spune însă că ne-a dat pe spate. Pieptul de rață afumat deși bun la gust făcea aproape imposibilă mușcarea burger-ului, carnea fiind tare și ușor gumoasă. Cât despre patty-ul în sine nu pot să spun că s-a simțit că e din rață, era destul de gras. M-a surpins plăcut sosul de ardei care a venit într-o cantitate suficient de mare în compoziție cât să nu acopere celelalte igrediente. Cartofii ușor reci, dar gustoși s-au bucurat din plin de sosul calypso, o maioneză combinată cu roșii/ketchup și puțin usturoi (din câte am simțit noi).

Burger Cheers

Jack’s Burger, cel cu vită a fost și el bun. Carnea făcută bine, poate puțin prea bine, bacon-ul și ceapa l-au scos din anonimat iar sosul barbeque a venit la fix cu un iz ușor picant. Chiflele de la burgeri au fost proaspete, pufoase și ușor de mâncat.

Până nu trecem la categoria grea, vă povestim câte puțin despre pizza cea scumpă de la Cheers. Da, știm că e cu prosciutto crudo și parmezan, dar nu e singura din oraș și e un fel de mini pizza comparativ cu altele care au preț similar.  Oricum dincolo de asta și de faptul că aluatul a fost ușor ars pe alocuri, pizza e foarte bună, e o combinație reușită de ingrediente, iar blatul subțire și crocant o face să fie mai light.

Prosciutto Crudo Pizza Cheers

Pastele cu somon și dovlecel comandate de Migdala Sărată au venit aproape reci și cu puțin somon. Ingredientele erau foarte mărunțite, aproape ca o pastă ceea ce a luat din intensitate aromelor și a creat o experiență mai puțin plăcută.

Paste cu Somon si dovlecel Cheers

Supa picantă de vită semăna cu un gulaș puțin lungit. Carnea era bine făcută, supa ușor picantă și fără legume. Un gust bun, nu foarte intens care a mers la fix cu feliile de focaccia caldă.

Foccacia Cheers

Bibanul în crustă de sare la cuptor a ajuns repede și a fost servit întreg. Deși în general peștele servit în crustă de sare are un gust pronunțat și e bine condimentat, acesta a fost cam prea sărat. Patul de sare pe care era așezat a pătruns mult în carnea peștelui. Partea și mai neplăcută a fost că garnitura a venit mult mai târziu. Noroc că peștele nu fusese deschis și s-a păstrat cald.  Ah, bineînțeles că nu aveau tacâmuri pentru pește, nu că nu ne-am fi descurcat oricum, dar pentru un restaurant care se respectă așa ceva nu ar trebui să treacă neobservat.

Biban în crustă de sare - Cheers

Garnitura s-a lăsat așteptată, după cum vă spuneam. A venit în porții destul de mici, dar bine făcute. Legumele la grătar au fost suficient de bine făcute și miroseau delicios. Cartofii wedges erau aurii, ușor crocanți la exterior și bine făcuți la interior.

Garnitura Cheers

 Nu în ultimul rând am încercat și un cheesecake și o tartă de ciocolată cu înghețată. Bune ambele, dar nu memorabile. Cheesecake-ul light, cu sirop de fructe de pădure iar tarta densă cu un gust intens de cacao.

Desert Cheers

Vă las și o poză cu meniul să vă faceți o părere despre prețuri.

Meniu Cheers

Servirea de la Cheers

Să vorbim foarte pe scurt despre servire. Înțelegem că e stresant să servești o masă mare, dar dacă te străduiești să zâmbești poate nici nu ne-am supăra așa de rău dacă uiți o parte din comandă sau întârzii cu paharele cerute. Deși nu compensează, niște scuze sincere poate ar diminua cele 10-15 minute de așteptare după garnitură. Când scapi bonuri pe jos și cineva ți-l ridică, poate reușești să spui ”Mulțumesc!” în loc de ”Dă-l dracului!”. Și poate, doar poate dacă nu ai da ochii peste cap când ți se cere o factură ai primi și bacșiș mai mare.

Deși e un local care arată bine, ceva nu se pupă cum trebuie. De la atitudinea chelnerilor (poate am avut doar noi ghinion), la unele prețuri puțin umflate, la atmosfera din local, ceva lipsește. Iar dacă mai ajungi și într-o zi de weekend, s-ar putea să pleci cu un gust amar, e forfotă, chelnerii nu fac față și sunt adesea impertinenți. Noi am mai plecat o dată din restaurant, dar le-am mai dat o șansă. Trebuie îmbunătățită servirea cât de repede.

Predau ștafeta și te invit să îți spui părerea în secțiunea de comentarii.

Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Cheers

Acest restaurant s-a închis. Descoperă ce e nou în oraș.

Comentarii

David

30 June 2015 at 17:19

Ceva s-a intamplat cu servirea… Imediat dupa deschidere erau ok. Saptamana trecuta am fost intr-o seara si am asteptat 20 de minute incare nu ne-a bagat nimeni in seama, dupa care am plecat. Se pare ca prefera sa serveasca numarul mare de “figuranti” veniti sa soarba o cola timp de 2 ore pe terasa si nu dau 2 bani pe clientii care doresc sa faca o comanda mai serioasa in restaurant.

Adi

1 July 2015 at 10:36

Si eu am fost pe la Cheers. Sunt de parere ca unele preturi ar putea fi ajustate si eventual reduse (tva 9% la alimente). Servirea, am avut parte si de buni (la inceput) si de nu asa buni. Per total, parca mai bine mergi la strada(daca e loc) decat la cheers

Hiksos

1 July 2015 at 10:44

In meniul lor apare Starter’s… nu strica putina corectura

Anca

2 July 2015 at 13:38

Servirea este sub orice critica. Cat despre mancare, nu ma pot pronunta. Am asteptat 2 ore dupa mancare dupa care am plecat, flamanzi si dezamagiti.

Ivan

27 July 2015 at 12:02

Eu am fost acolo dupa cateva zile dupa ce au deschis, prin Februarie parca. Am fost 4 oameni, cand am intrat nu am gasit loc, era plin de masute ptr 2 persoane. Dupa ce am parcurs tot localul mai putin partea stanga unde sunt mesele rotunde, am vrut sa plecam. Atunci ne-a apelat o domnisoara (chelnerita cred) si ne-a intrebat ce dorim. Serios ? :)). Insfarsit ne-a dus la o masa rotunda chiar in fata bucatariei. Dupa vreo 20 de minute s-a prezentat alt chelner la noi care a fost, jos palaria, un expert. Ne-a facut recomandari, a stiut mult despre vin, felul in care servea, si chiar si-a cerut scuze pentru intarzierea mancarii. Preturile sunt cam mari pentru nivelul de trai din TImisoara. Eu unu nu m-as reintoarce.

deea

10 January 2016 at 13:53

Am fost si noi chiar aseara la Cheers. Nu am avut rezervare, dar au fost destul de draguti si ne-au oferit o masa. Am fost serviti repede, mancarea si bauturile au fost aduse la fel, repede. Neavand rezervare, ne-au oferit o masa cu conditia sa stam pana la o anumita ora, cand veneau persoanele ce aveau rezervare. Ma gandesc ca din cauza asta am avut parte de servire rapida. Dupa ce am citit si review-urile de pe pagina lor, si de pe internet, ma gandesc ca poate am avut si noroc 😀 Prima impresie despre local a fost pozitiva, chiar le-am oferit un review pozitiv, neputand sa las unul pe baza de speculatii. Am sa vad cum va fi a doua oara cand vom trece pragul localului, cu rezervare 🙂

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul