De când Musiu s-a mutat în noua locație ne doream cu ardoare să îi facem o vizită și ce ocazie mai bună de a-l „cunoaște” decât o ieșire în familie. Locația nu e foarte ușor de găsit, nu există o siglă la intrare, decât o mențiune discretă pe cutia poștală cu numele stimabilului.
Când am ajuns, poarta era larg deschisă. Am mers pe aleea care dădea spre grădină. Se zărea terasa, dar și veranda și „casa” sa dragă. Trecându-i pragul casei, am descoperit că Musiu este un vrai artiste, un iubitor de culoare, parfumuri vechi și povești de odinioară. Că își încântă oaspeții cu atmosfera de altădată și că îi răsfață cu bucate gustoase și muzică încântătoare.
Un aperitiv în 5 și o băuturică
După ce am intrat în casa sa primitoare, ne-am așezat la masa propusă de ospătar și am așteptat cu interes meniul. Cât am răsfoit meniul, am cerut fiecare câte o băuturică/o limonadă (eu am savurat un spumant Bendis Nadir brut de la Petro Vaselo, fin și delicat, cu arome de citrice/florale) și ne-am încântat privirea și cu decorul casei sale.
După care, ne-am spus să luăm și un platou gurmand cu brânzeturi, pateu de pui făcut în casă cu vin de Porto, roșii cherry, căpșunici proaspete cu oțet balsamic, ridichi, grisine învelite în prosciutto și un amestec de frunze de sezon. Platoul a ajuns destul de repede, însoțit de niște pâinică rumenită la cuptor cu ulei de măsline prezentată inedit într-o cutie din lemn à l’ancienne.
Fiecare a ales câte ceva, eu preferând căpșunicile proaspete cu oțet balsamic care mergeau de minune cu spumantul ales.
Niscai paste, un piept de curcan și un millefeuille
Mai apoi, am ales și felul principal ținând cont și de recomandarea ospătarului și anume, pastele proaspete făcute în casă. Unul dintre comeseni dorea să încerce cotletul de porc de la fermă, dar se pare că se terminase, așa că a decis, alături de o parte din noi, să guste pastele, în schimb o doamnă gurmandă a preferat pieptul de curcan în crustă de plante aromatice cu cartofi noi, trași la tigaie cu rozmarin. Pentru iubitorii de paste, alegerile au fost următoarele: paste cu halloumi și pesto de spanac cu semințe de floarea soarelui, paste cu unt, salvie și parmezan și paste cu brânză de capră, prosciutto și merișoare, dar fără praz (se pare că și acesta se terminase).
Pastele cu halloumi au fost de-a dreptul delicioase, pesto-ul din semințe de dovleac excelent, iar parmezanul (de bună calitate) presărat abundent a completat perfect ansamblul.
Pastele cu unt, salvie și parmezan au fost bine asezonate, cele cu brânză de capră, prosciutto și merișoare totuși prea sărate, iar pieptul de curcan cu plante aromatice tare aromat și bine făcut alături de cartofii noi, trași la tigaie cu rozmarin, ușor crocanți și asortați de minune cu o salată.
O domnișoară pofticioasă a fost tentată și de un desert: millefeuille cu căpșuni și glace vanille de care s-a declarat extrem de mulțumită (atât de aromă/gust, dar și de prezentarea originală).
În loc de încheiere
Casa stimabilului este încântătoare, ușor răcoroasă, servirea politicoasă, iar prețurile rezonabile:
- Spumant Bendis Nadir – 10 lei
- Campari Long – 15 lei
- Daiquiri – 16 lei
- Limonadă cu fructe – 11 lei
- Bere Paulaner fără alcool – 14 lei
- Platou aperitiv – 40 lei
- Paste cu halloumi – 38 lei
- Paste cu unt, salvie și parmezan – 34 lei
- Paste cu brânză de capră, prosciutto și merișoare – 34 lei
- Piept de curcan cu cartofi noi cu rozmarin – 34 lei
- Millefeuille cu căpșuni – 15 lei
Nici un comentariu