Butter sau cel mai nou restaurant din oraș

Butter
Timișoara

Despre Butter, tot aud vorbindu-se în ultima vreme: de la publicitatea în jurul acestuia până la lumea dornică de a-i trece pragul care, alături de curiozitatea personală, m-au făcut să spun da unei invitație la cină, mai ales că puteam “inspecta” locul cu pricina îndeaproape. Rezervarea a fost făcută în prealabil cerându-se în mod expres o masă cu canapea pentru mai mult confort.

Decor original și o cromatică plăcută

Imediat ce am ajuns la restaurant cu cei care m-au invitat, am fost conduși la masa noastră poziționată în fața peretelui drapat cu licheni naturali ce dau un aspect inedit locului. Aceste elemente de decor originale ce oferă un indice asupra nivelului de umiditate (pot salva un spațiu de la igrasie) și având o textură agreabilă la atingere, dau culoare și o senzație de prospețime unui spațiu unde predomină un mobilier ciocolatiu, dar “îndulcit” pe alocuri de nuanțe de crem, cappuccino și galben lămâie.

Butter Timisoara interior

Un vin cu tradiție și un meniu cu bucătărie internațională

După ce am primit meniul, am răsfoit zona alocată vinurilor și de comun acord cu comesenii mei, am deschis seara cu un Chablis (un nume de referință pentru cunoscători) cu note citrice și florale, adus tocmai din Bourgogne, de pe un domeniu, cu o tradiție de peste 250 de ani.

Ca starter, am hotărât să mergem pe un antipasto tipic italian din care am ciugulit fiecare ce ne făcea cu ochiul. Eu am preferat anghinarea și roșiile uscate în ulei, pe când convivii mei au apreciat gorgonzola și prosciutto.

Antipasto Butter Timisoara

La felul principal, îmi doream pește, iar la recomandarea lui Horațiu, ospătarul care s-a ocupat de masa noastră, am ales un red fish mediteranean cu garnitură de legume și cartofi. Domnișoara cu care mă aflam la masă, a luat niște tăiței thailandezi cu pui și creveți, care, după spusele lui Horațiu, nu erau foarte iuți, iar domnul care ne însoțea, a decis să guste pieptul de rață cu sos de portocale.

Prima farfurie venită a fost a mea. Nu mai aveam răbdare așa că, până când au venit farfuriile celelalte, mi-am permis să gust peștele. Cele două fileuri de red fish erau acompaniate de legume al dente și un broccoli blanșat de-a dreptul delicios, toate completate de câteva felioare de cartofi și un sos excepțional ce dădea savoare întregului preparat. Singurul minus la felul principal ales a fost faptul că fileurile aveau oase (ori peștele nu a fost filetat corect ori a fost achiziționat direct filetat și nu a fost verificat în bucătărie).

Apoi au sosit și preparatele alese de cei care mă invitaseră. Acestea erau frumos prezentate – aduceau ușor a fine dining (de la tipul de farfurie ales până la plating-ul propriu-zis). Recunosc că mi-ar fi plăcut ca și la farfuria mea să se mai lucreze la acest aspect.

Despre tăițeii cu pui&creveți și legume crocante, după spusele domnișoarei de la masa noastră, erau ușor picanți și fuseseră asezonați atât cât trebuie, cu sos de soia.

Butter timisoara taitei

Legat de pieptul de rață, domnul s-a declarat mai mult decât mulțumit deoarece acesta fusese gătit așa cum și-l dorea (medium rare), iar pentru dumnealui, plusul de savoare era dat de sosul de portocale.

Butter Timisoara Duck

La desert, domnișoara noastră gurmandă a dorit să împartă un desert cu domnul pofticios și au “votat” pentru desertul casei, chocolate bowl cu înghețată. Acesta este realizat din ciocolată belgiană (cu o concentrație de cacao de 70%), iar prezentarea este una de efect (atât estetic cât și vizual): ospătarul aduce desertul la masă, după care toarnă niște ciocolată fierbinte pe deasupra, produsul topindu-se ușor și putându-se întrezări înghețata. Desertul i-a încântat pe cei doi plus că le-a dat o stare de bună dispoziție.

Butter Timisoara chocolate balloon

Despre marca Butter, personal și servire

Să încep cu personalul, în cazul nostru, Horațiu care a fost de nota 10. Pe lângă faptul că a acordat o atenție deosebită mesei noastre, a fost exemplar pe tot parcursul serii. Continui cu punctele acordate pentru: paharele personalizate cu logo-ul lor, dar și pentru tacâmurile (așezate la mese cu mănuși) marca Morinox.

Ca de final, cred că s-ar mai putea îmbunătăți partea de atmosferă și identitatea meniului, dar sunt convinsă că, dacă țin cont de toate aspectele de care depinde succesul unui restaurant, pot deveni step by step unul dintre cele mai bune restaurante din oraș.

Prețuri

  • Chablis, William Fèvre- 155 lei
  • Apă plată, Dorna (0.7 l) – 9 lei
  • Antipasto italiano – 38 lei
  • Red fish – 65 lei
  • Tăiței thailandezi cu pui/creveți – 46 lei
  • Piept de rață cu sos de portocale – 49 lei
  • Chocolate bowl, marca Butter – 40 lei
Curățenie
Servicii
Mâncare
Preț
Atmosferă

Butter

Adresă:
Strada Mărășești 9, Timișoara
Telefon:
Website:

[…] Îți acorzi timp ca să îl studiezi, dar observând că majoritatea produselor sunt pe bază de pește/fructe de mare, îți spui că preparatele alese vor fi fresh și light, deci niciun […]

Nici un comentariu

Completează numele
Completează un email valid
Completează website-ul
Completează mesajul